top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Jüpiter Uranüs Kavuşumu Boğa Burcunda 21 Nisan 2024

Jüpiter Uranüs Kavuşumu 2024

Jüpiter Uranüs Kavuşumu

21 Nisan 2024 - 21°50’ Boğa burcunda kavuşacaklar. Jüpiter ve Uranüs yaklaşık 13 senede bir kavuşum yaparlar. Uranüs Boğa burcuna 15 Mayıs 2018 tarihinde giriş yaptı. Jüpiter ise bu geçişe 16 Mayıs 2023 tarihinde eşlik etmeye başladı. Bu kavuşumun etkisini 24 Şubat sonrasında hissetmeye başladık ve 30 Mayıs tarihine kadar da bu kavuşumun enerjisini hissetmeye devam edeceğiz.


Finansal konularda ciddi değişimlere neden olan Uranüs Boğa geçişi ile finansal okur yazarlık, kripto paralar, pasif gelir gibi kavramlar daha fazla gündemimize oturdu. Jüpiter Boğa Burcu ‘na geçtiğinden beri ise bu süreç hız kazandı. Şimdi bu kavuşum ile 13 senelik yeni bir döngü başlayacak. Bir önceki kavuşum Koç ve Balık burçlarında gerçekleşmişti. Aşağıda bu kavuşumların tarihlerini görebilirsiniz. Boğa burcunda gerçekleşecek bu kavuşum ile özellikle maddi konularda büyük değişimler yaşayabilirsiniz. Finansal piyasalar açısından da bu kavuşum ile istikrarsız bir grafik izleyebiliriz.


Ay bu kavuşum esnasında 29° Başak burcunda olacak. Boğa burcunun yöneticisi olan Venüs ise 19°40’ Koç burcunda olacak. Bu derece 8 Nisan 2024 tarihindeki tutulma derecesi. Bu nedenle bu kavuşum tutulma konularını tekrar gündeme getirecektir. Bu derece daha önce Merkür Chiron kavuşumu ile 15 Nisan tarihinde tetiklendi. Bu nedenle 15 Nisan ve 21 Nisan tarihleri 8 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen Güneş Tutulması konularına bir vurgu yapacak.



Bu kavuşuma Balık burcundaki Mars ‘ın destekleyici bir açısı olacak. Mars Balık burcunda asaletli konumda. Bu nedenle vereceği desteğin güçlü olmasını bekleriz. Mars Balık burcunda daha çok ruhsal bir mücadelenin, sağlık konusunda atılacak adımların göstergesidir. Bu kavuşuma vereceği destek ile bir amaç için harekete geçebilir veya değişim için gereken motivasyonu gösterebilirsiniz.


4 Temmuz 2023 - 25 Ekim 2023 Uranüs bu kavuşum derecesinden geçiş yaptı. Haritanızda bu derecede bir gösterge varsa bu tarihte sürpriz gelişmeler yaşamış olabilirsiniz. Benzer konularda güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz.


20 Ocak 2031 yılı karşıt açı gerçekleşecek. Bu tarih geldiğinde bu sene başlayan değişimin sonuçlarını alabilirsiniz.19°23’ İkizler - Yay aksında gerçekleşecek bu karşıt açının doğum haritanızda hangi evinizde gerçekleşeceği önemli olacaktır. Kavuşum açısını çok bariz olarak gözlemeniz mümkün olmayabilir. Sürpriz değişimler elbette olacaktır ancak bunun sonuçlarının ne olacağını görmek çok da mümkün olmayabilir. Yine de İkizler burcunun doğum haritanızda hangi evinizde kaldığını inceleyerek karşınıza çıkan değişimin sizi nereye götüreceğini görebilirsiniz.




Jüpiter Uranüs Kavuşumunun Burcunuza Etkisi

Koç Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

Kendinize yeni bir gelir kapısı açmak için önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Farklı fikirlere ve yeni çözüm önerilerine açık olun. Bu süreçte karşınıza çıkan sürpriz fırsatları değerlendirmekte fayda var. Özellikle yurtdışıyla ilgili konular, eğitim ya da yolculuk fırsatlarını geri çevirmeyin. Hayatınızda bir süredir maddi konularda bir değişim yaşanıyorsa bu sürecin uzun vadede sizi yeni bilgiler öğrenmeye itebileceğinin farkında olun. Yatırımlarınızı değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına da yönelebilirsiniz. Bu dönemde önemli olanın değişime direnmemek olduğunu unutmayın. Daha fazla yolculuğa çıkmanızı gerektirecek bir işe veya sektöre de yönelebilirsiniz. Para esas itici güç olsa bile bunun aslında sizi başka bir alana doğru çektiğinin bilincinde olun. Jüpiter bir fırsattır ancak bunu değerlendirebilmek için o fırsatı görecek vizyona da sahip olmalısınız. Burcunuzda devam eden tutulmaların da sizi yeni başlangıçlara doğru ittiğini hissediyor olabilirsiniz. Artık hayata bakış açınızı, sosyal çevrenizi ve gelirlerinizi değiştirecek bir döngüye giriyorsunuz. Bu kavuşumdaki sürpriz gelişmeler günlük rutininizi sekteye uğratmasın. Ayrıca kendi işinizden fazlasıyla ödün vermek uzun vadede sorunlara neden olabilir.


Boğa Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

Herşeyi değiştirmeye, büyük başlangıçlar yapmaya hazırsınız. İş hayatınızda gerçekleşecek büyük dönüşüm de sizi aslında bu noktaya doğru itiyor. Kariyerinizde bir dönemi geride bıraktığınız bir süreçten geçiş yapıyorsunuz. Bu değişim sizi hayatınızdaki önemli ilişkiler konusunda da radikal kararlar almaya itebilir. Kendi hayatınızı yaşamak adına büyük değişimler yapabilirsiniz. Bu süreçte sosyal çevreniz de size cesaret verme konusunda başarılı. Bu döngü her ne kadar özgürlük ihtiyacınızla ilgili olsa da ilerleyen süreçte finansal olarak farklı bir gelir kapısı yaratacak adımlar atabilirsiniz. Kendi bütçenizi yönetmek, farklı alanlardan kazanç elde etmek, bazılarınız için ikinci bir gelir kaynağı bu dönemin bir sonucu olacak. Siz aslında değişimden hoşlanan bir burç değilsiniz ama bir süredir özgürlük ve değişim arzunuz çok yoğun. Şimdi belli belirsiz atılan adımlar uzun vadede arzu ettiğiniz bağımsızlığı size verecektir. Ancak yeni flörtler gündemdeyse bu konuda biraz temkinli ilerleyin, platonik ilişkiler ya da aşırı fedakarlık yanlış kararlar vermenize neden olabilir.



İkizler Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek? 

Şans gezegeni Jüpiter ‘in etkisini direk olarak hissetmemiş olabilirsiniz. Aslında katkısını en çok ruhsal konularda yaşadınız. Belki artık iç dünyanızda daha neşeli ve huzurlu bir ruh hali yakalamış olabilirsiniz. Bu kavuşumun etkisini partneriniz daha fazla hissedebilir. Karşısına çıkacak sürpriz bir iş fırsatı ile hayatınızda önemli değişimler başlayacak. Ancak bu değişimlerin etkisini ilerleyen süreçte ilişkinizdeki dengelerin değişmesi olarak görebilirsiniz. Çok fazla yolculuk yapmanızı gerektirecek bir döngü başlıyor. Bu hızlı tempoya uzun yıllar var. Ancak kendinizi hazırlayın. Hayatınız eskisi kadar tekdüze olmayacak. Eğer yolculuklar artmazsa bu büyük olasılıkla size yurtdışının kapısını aralayacaktır. Değişime direnmek ise ilişkilerde huzursuzluklara neden olabilir. Bu kavuşum esnasında kendi kariyerinizden ödün verecek adımlar atmayın, bazı fedakarlıklar gerekebilir ancak dozunda olmalı.

Yengeç Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

Doğum haritasının en şanslı evinde bu kavuşumu yaşıyorsunuz. Sosyal çevrenizden gelecek sürpriz desteklere hazır olun. Yeni bir çevreye giriş yapabilirsiniz. Sosyal çevreniz yavaş yavaş değişecek. Gelecekle ilgili planlarınız için küçük de olsa bir adım atabilirsiniz. Bu dönemde hayallerinizi gerçekleştirmek için atacağınız küçük bir adım uzun vadede sizi çok daha başka bir çevreye sokacak. Bu uzun yıllar sonra sizi daha mistik bir ruh haline sokabilir. Belki bu konularla daha fazla da ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Belki bu konuda başlayacağınız bir eğitim size yeni bir çevrenin de kapısını aralayabilir. Elbette bu güzel fırsatlar da partnerinizin iş hayatında büyük değişimleri tetikleyebilir. Belki daha bağımsız çalışacağınız bir döngünün ilk adımları atılabilir. Sadece gelen her habere inanmayın. Spekülasyonlar, telefon dolandırıcılıkları, yalan haberler olasıdır.



Aslan Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

Kariyer hayatınızda büyük değişimler yaşadığınız bir dönemden geçiyorsunuz. Bu kavuşum ise size sürpriz bir fırsat getirebilir. Beklenmedik bir terfi, tanınma ya da başarıya imza atabilirsiniz. Finansal konularda ise balon projelerden uzak durun. Başarı ve hedeflerinizi gerçekleştirmeye odaklanırsanız uzun vadede bu adımların finansal karşılığını da alacaksınız. Kariyerinizdeki sıçrama sizi bambaşka bir çevreye dahil edebilir. İlerleyen yıllarda sosyal çevrenizin değişeceği belki de sınıf atlamanıza neden olacak gelişmeleri bekleyebilirsiniz. Unutmayın bu 13 senelik bir döngü ve henüz yolun çok başındasınız. Önemli olan hayatta varmak istediğiniz noktayı keşfetmek olmalı. Sonrasında yaşam önünüzdeki taşları ayıklamak için gerekli değişiklikleri yapmaya devam edecek. Aslan sabit bir burçtur ve değişimden genelde rahatsızlık duyar. Ancak bir okadar da risk iştahınız kuvvetli. Merak etmeyin, değişim beraberinde tazelik de getirecek.

Başak Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

Yurtdışı veya eğitimle ilgili konularda sürpriz fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bazılarınız yurtdışına taşınmak için ilk adımları atabilir. Bu dönemde verdiğiniz bu kararların uzun vadede kariyerinizle ilgili büyük değişimleri de beraberinde getireceğini unutmayın. Bunun için hazırlık yapmak, uzmanlaşmak, eğitimler almak, gerekli yetki belgelerine hak kazanmak için adım atmak süreci sağlıklı yönetmek adına elzem. Bu nedenle sakın rehavete kapılmayın. Fırsatlar güzel ve sizin adınıza destekleyici olabilir. Ancak beklentileriniz yüksek olmasın. Partneriniz varsa bu süreçte tutamayacağı sözler verebileceğinin de farkında olun. Planlarınıza dahil olma arzusunda olsa da uzun vadede bu planlardan vaz geçebilir. Gerçekçi bir bakış açısı fırsatları değerlendirme noktasında kritik olacaktır.

Terazi Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

Maddi konularda sürpriz bir fırsat yakalayabilirsiniz. Bunlar daha çok prim, nafaka, miras ya da eşin gelirleri gibi maaş harici gelirler olacaktır. Bu ek kaynak fırsatı uzun vadede sizin için yurtdışının kapısını aralayabilir. Veya daha çok yolculuk etmenize neden olacak koşullar doğabilir. Karşınıza çıkan fırsatları değerlendirirken getireceği sonuçları da iyi değerlendirin. Burcunuzdaki tutulmalar nedeniyle bir süredir zorlanıyorsunuz. Bu aslında şartların ve koşulların çok da sizin insiyatifinizde olmadığını gösteriyor. Bu noktada partnerin ya da ortağın koşullarına uyum sağlamak durumunda kalıyorsunuz. Haliyle karşılaşacağınız bu fırsatlar sizden çok partnerin kaynakları ile ilgili olacaktır.



Akrep Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?


İlişkiler konusunda geçtiğimiz senelerde önemli sınavlar verdiniz. Tutulmalar burcunuzdaydı ve muhtemelen şartlar sizi zorlamış olabilir. Ancak tam karşıt burcunuzda hareket eden iki önemli gösterge Jüpiter ve Uranüs size ilişkiler konusunda sürpriz gelişmeler sunacak. Uranüs 2018 yılından beri ilişkiler arenasında ani başlangıç ve bitişler yaşatmış olabilir. Bazılarınız ise ilişkilere bakışını tamamen değiştirdi. Jüpiter ‘in desteğini ise Mayıs 2023 tarihinden beri hissediyorsunuz. Bu tarihte partnerden gelebilecek sürpriz destekler olabilir. Yeni bir ilişki gündeme gelirse radikal kararlar yerine sürecin tadını çıkarın. Bu dönemin gelişmesi ve sonuçlarını görmemiz için yeterince zamanınız olacak. 2031 yılında bu dönemde atacağınız adımların finansal sonuçlarını göreceksiniz. 

Yay Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

İş hayatınızda sürpriz fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bir görev değişikliği ya da çalıştığınız ortamın değişmesi olası. Karşınıza bir görev değişikliği ihtimali çıkarsa bu fırsatı değerlendirin. Bu dönemde günlük hayatınızda da önemli değişiklikler yapabilirsiniz. Bir beslenme ya da egzersiz düzenine başlayabilirsiniz. Bu dönemde aileniz de size cesaret verebilir. Belki bir yer değişikliğini beraberinde getirebilir. Bu dönemde özellikle eski iş başvurularınızdan dönüşler olursa iyi değerlendirin. Eğer devlette çalışıyorsanız belki de geçici görevle bir yer değişikliği yaşayabilirsiniz. Bunlar uzun vadede sizin ikili ilişkilerinizde de büyük değişimlere neden olabilir. Bu fırsatları değerlendirirken alacağınız sonuçların ilişkierinizi de etkileyeceğini düşünerek karar verin.



Oğlak Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

Yeni bir ilişkinin ilk adımlarını bu kavuşum zamanında atabilirsiniz. Uranüs 2018 yılından beridir ilişkiler konusunda ani başlangıç ve bitişler getirmiş olabilir. Ancak Jüpiter şimdi şanslı bir başlangıç vadediyor. Yine de ilişkinin yeterince olgunlaşması için kendinize zaman tanıyın. Eğer varolan bir birlikteliğiniz varsa sürpriz bir hamilelik de olası. Eğer borsa ve benzeri riskli yatırımlarınız varsa ani iniş ya da çıkışlar olabileceğinin farkında olun. Eğer karşınıza bir tatil fırsatı çıkarsa değerlendirin. Bu dönemde güzel ve keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Bu kavuşumla beraber atacağınız adımlar iş hayatınız, sağlık ya da günlük yaşamınızda yapacağınız değişikliklere neden olacak. Ancak bu süreci gözlemeniz 2031 yılını bulacak. Bu nedenle fırsatları değerlendirirken bunun sonuçlarını da dikkate alarak karar verin.

Kova Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

Ev ve yerleşim konusunda sürpriz fırsatlara açık olun. Şimdi yapacağınız bir ev yatırımı uzun vadede kazançlı çıkabilir. Bazılarınız ise ailesinden sürpriz bir destek alabilir. Bu desteği doğru bir yatırım aracına aktarmak destekleyici olacaktır. Bazılarınız ise eşin iş hayatında yaşanacak sürpriz gelişmeler nedeniyle ani bir taşınma ihtimalini de gündeme getirecektir. Bu süreç biraz masraflı olabilir ancak bu karşılığını alabileceğiniz bir fırsat olacaktır. Eğer çocuklarınız varsa bu taşınma sürecinin veya yatırımın uzun vadede onları nasıl etkileyebileceğini iyi değerlendirin. İlerleyen süreçte onun hayatında yaşanacak güzel gelişmelerin ilk adımlarını burada atıyor olabilirsiniz.

Balık Burçları Jüpiter Uranüs Kavuşumundan Nasıl Etkilenecek?

Bir araç alma planınız varsa bu kavuşum ile sürpriz bir fırsat yakalayabilirsiniz. Karşınıza çıkacak teklif ve imkanları iyi değerlendirin. Bazılarınız bir online eğitime başlayabilir. Bu eğitim sizin açınızdan çok ciddi bir fırsat gibi durmasa da uzun vadede aslında aileniz veya yaşadığınız yerde önemli bir değişimi tetikleyecek ilk adımlar olacaktır. Eğer uzun vadede evden çalışma planlarınız varsa şimdi bunun için bir eğitime başlayabilirsiniz. Kardeş, kuzen veya yakın çevreniz de hayatında radikal değişimler yapabilir. Bunlar için onlara cesaret veren kişi olabilirsiniz. Bu değişimin uzun vadede aileniz de etkilenebilir. Kararlarınızı verirken sonuçlardan etkilenecek yegane kişinin siz olmadığının farkında olun.


8 Haziran 2010 - 0° Koç Burcunda Jüpiter Uranüs Kavuşumu

18 Eylül 2010 - 28° Balık Burcunda Jüpiter Uranüs Kavuşumu

4 Ocak 2011 - 27° Balık Burcunda Jüpiter Uranüs Kavuşumu

21 Nisan 2024 - 21°50’ Boğa Burcunda Jüpiter Uranüs Kavuşumu



Ileri seviye egitimlerinde bir teknikte bir nokta tetiklendiğinde ne olacağı aktarılır. Ancak uygulamada size danışan daha spesifik konularla gelir. Bu noktada öğrencilerde hangi teknikle neye bakmalıyım ve bu gördüğümü nasıl yorumlarım soruları başlıyor. Buna bir çözüm olarak konuya göre tekniklerin nasıl kullanıldığını çalışacağız. Evlilik Tarihlerinin Belirlenmesi, Kariyerde Başarı Zamanlarının Belirlenmesi, Finansal Başarı Zamanları eğitim içinde verilen önemli ders adımlarıdır. İleri Seviye Astroloji Eğitimi içeriğini detaylı inceleyebilirsiniz.



 Üye Olarak sitedeki e-kitapları da okuyabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page