top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

2022 ‘de Türkiye ve Güneş Dönüşü Analizi

Türkiye ‘nin doğum günü 29 Ekim. Her yıl bu tarih için çıkardığımız haritalar bize yılın genelinde ülkenin ve halkın durumu hakkında bilgi verir. Güneş Dönüşü haritaları ile ilgili daha detaylı bilgiyi hem blogda hem de Kurslar sayfasında bulabilirsiniz. Türkiye için aşağıdaki öngörüler Ekim 2021 - Ekim 2022 tarih aralığı içindir.





Bu haritaya göre halkın durumunun çok da iyi olmadığını söyleyebiliriz. Çalışma koşulları, iş hayatı, sağlık ve diğer devlet kurumları ile ilgili düzenlemeler öne çıkıyor. Askeri konular önümüzdeki sene daha fazla vurgu yapsa da bu yıl yine önemli bir gündem maddesi olacak. Borsa ve riskli yatırımlar açısından da bu yıl çok da şanslı gözükmüyor. Gizli düşmanlıklar, kısıtlamalar ve kurallar bu yıl halkın üzerinde ciddi baskı yaratabilir.


Ticaretin ve eğitim hayatının kısmen daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz iki yıl özellikle çok zorlandı bu iki alan. Bu sene nispeten göstergeleri iyi durumda.


Beklenmedik gelişmeler, yönetici kademesinde istifalar veya görevden almalar, ani ve sarsıcı değişimler bu yılın genel teması gibi gözüküyor. Şartların çok istikrarsız ve değişimden yana olduğunu söyleyebiliriz. Önemli revizyonlar ve düzenlemeler yapılacaktır. Bunlar daha çok maddi konularda olabilir. Devlet memurlarına yapılacak maaş artışları bu sene önemli gerilimlere neden olabilir.


Yönetim ve otorite konumundakiler bu yıl aslında öne çıkan ana konu gibi gözüküyor. Vergiler yönetim kademesi için öncelikli konu olacak. Yapacakları açıklamalar da bu süreçte dikkatleri fazlasıyla üstlerine çekecek gibi gözüküyor. 2017 yılında benzer bir süreç yaşadık. Burada başkanlık sistemine geçiş yapılmıştı. Şimdi yine yönetim şekli ile ilgili benzer değişimleri gözleyebiliriz.




Hali hazırda tutulmalar da Akrep burcuna geçiş yaptığı için özellikle bahar aylarının Türkiye için önemli olduğunu söyleyebiliriz. Kasım ayında kısmen sürecin nasıl ilerleyeceğini öngörebiliriz. Yine de büyük kararlar ve önemli yatırımlar açısından bahar aylarını iyi gözlemek gerektiğini düşünüyorum. Maddi zorlukları aşmak için Aralık ayı sonrasında doğru çözümleri bulma şansımız var. Önümüzdeki 1,5 senenin Türkiye açısından tekrar ayağa kalkma zamanı olduğunu düşünüyorum. Ancak bu süreçte yine de önemli revizyonlar yapmak zorunda kalacağız gibi gözüküyor.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Nice Senelere


Ebru Tansoy

28.10.2021


Bunlar da ilginizi çekebilir;





bottom of page