top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Ay Burcu ve Ay Burcu Hesaplama

Ay Burcu, bize ilk olarak kişinin ailesi ve özellikle annesi ile ilişkisini gösterir. Aynı zamanda kişinin duygularına karşı tutumunu da gözleyebiliriz.


Güneş ve Ay arasındaki ilişki hem kişinin anne babasını nasıl tanımladığını, hem de onların arasındaki ilişkiyi nasıl gözlemlediğini gösterir. Güneş baba ise ay annedir. Bu nedenle psikolojik olarak aslında sadece bu iki ışığı incelemek bile çok fazla fikir verebilir. Psikolojik Astrolojide Ay yazısı ilginizi çekebilir.


Ay aynı zamanda alışkanlıklarımızı gösterir. Kendimizle nasıl ilgilendiğimiz, kendi bakımımızı nasıl üstlendiğimizi anlatır. Ay eğer bir haritada rahat ettiği burçlardan birinde ise ve diğer göstergelerle sert açıları yoksa bu bize öncelikle kişinin ailesi ile ilişkisinin sağlıklı olduğunu gösterecektir. Bu aynı zamanda kişinin duygu durumu ile ilgili de bize bilgi verecektir.


İlk tepkilerin nasıl olacağını Ay ‘a bakarak görürüz. Neye ihtiyaç duyduğumuzu gösterir. Kendimizi güvende hissedebilmek ve yakınlık kurabilmekle ilgilidir. Ay Merkür ile birlikte hafızamızı da gösterir. Bize aşina gelen konuları tanımlar. Kendimizi nasıl “evimizde” gibi hissettiğimizle ilgilidir.


Beslenmemizle çok ilgili olması nedeniyle medikal astrolojiye göre mideyi, annelikle ve emzirmekle bağlantısı nedeniyle göğüsleri ve rahimi anlatır. Kadın haritasında sağ gözü, erkek haritasında sol gözü tanımlar.


Ay Burcu Hesaplama

Ay, gökyüzünde en hızlı hareket eden göstergedir. Bir burçtan geçişini yaklaşık 2,5 günde tamamlar. Bu nedenle kimi zaman doğum saatinin net olması önemlidir. Eğer haritanızda ay, bir burcun ilk ya da son derecelerine geliyorsa rektifikasyon hizmeti alarak doğum saatinizi kontrol ettirebilirsiniz.


Eğer doğum saatinizi biliyorsanız Doğum Haritası Hesaplama sayfasından ay burcunuzu öğrenebilirsiniz.





Ay Burçlarda

Ay Koç Burcunda

Kişinin tepkileri direktir. Kimi zaman karşı tarafta yaratacağı etkiden habersiz olabilir. Duygularını ortaya koyarken aceleci ve atak davranabilir. Kızgınlıkları kalıcı değildir, gelir geçer. Özgürlüğüne düşkün olması muhtemeldir. Emir almak istemez. Rekabet gücü yüksektir. Mücadele etme ve hayatta kalma konusunda donanımlıdır. Girişimcilik ve cesaret öne çıkacaktır.


Ay Boğa Burcunda

Kişi fiziksel ve maddi güvence ihtiyacındadır. İyi yaşamayı arzu eder. Alışkanlıklarına bağlıdır. Fiziksel keyfe kendini kaptırma riski vardır. Yeme içmeye düşkünlük kilo aldırabilir. Kişi genel itibariyle hareket etmekten hoşlanmaz. Metabolizma yavaş çalışır. Tutucu ve inatçı olabilir. İlişkilerinde sadıktır. Sevdiklerinden de istikrar bekler. Sahiplenici ve kıskanç olabilir. Sakin ve değişmeyen bir yapıdadır. Sabırlı yapısıyla takdir edilir. Üzerine gelinmediği müddetçe saldırmaz. Sevgi alışverişi kişi için değerlidir. Toprak, bahçe ve doğa ile ilgilenmek kişiye iyi gelir. Kariyer tırmanışında gerekli sabrı gösterir.


Ay İkizler Burcunda

Kişi ihtiyaç duyduğu aitlik ve güvende olma ihtiyacını sağlamakta zorlanabilir. Hareketli, değişken, kararsız ve dağınık bir profil çizebilir. Duygularını ikinci plana atabilir, ciddiye almayabilir. Renkli, konuşkan, şartlara çabuk adapte olan biri olarak tanımlanabilir, en büyük sorun havailik olabilir. Sürekli yeni bir şeyler öğrenme peşindedir, yeni kişilerle iletişim kurmak ihtiyacındadır. Sabırsızdır, kendini yenilemeyen monoton kişilerden sıkılır. İfade özgürlüğü kısıtlanırsa ruhen çökebilir. Partnerinden kendini ifade edebilmesi için özgürlük talep eder. Karşısındaki kişinin de konuşkan ve entelektüel olmasını bekler. Fikir alışverişleri ilişkilerinde önemli bir parametredir. Kişi iletişim yeteneğini kariyerinde kullanabilirse başarı yakalayabilir.



Ücretsiz doğum haritası hesaplamak ve yükselen burcunuzu öğrenmek için Doğum Haritası Hesaplama sayfasını kullanabilirsiniz.


Ay Yengeç Burcunda

Kişi kendisi ve başkaları için güvenli koşullar oluşturma arzusunda olabilir. Kendisi ile ilgilenilmesini isteyebilir. Kendisi de başkalarıyla ilgilenen ve onları korumaya çalışan bir yapıdadır. Olaylara duygusal tepkiler verir. Empati yeteneği güçlüdür, bulunduğu ortamın ve etrafındaki kişilerin duygularından hemen etkilenir. Birliktelik, aidiyet, aile kişi için önemli konulardır. Geçmişe önem verir. Eski şeyleri biriktirir.


Ay Aslan Burcunda

Gösterişli olmak, dikkat çekmek kişinin doğasında vardır. Duygularını ve özel yaşamını gizli tutmakta zorlanabilir. Duygusal olarak objektif olamayabilir. İnatçı ve gururludur. Kendisini ifade etmekte yeteneklidir. Etrafına sıcak ve neşeli bir hava yayar. Spontane hareket eder ve yaşam sevinciyle doludur. Görevlerine enerjik bir şekilde keyif alarak asılır. Yaşama bağlılığını yitirdiğinde kendisini yenilgiye uğramış hisseder. Sosyal organizasyonların, eğlence mekanlarının demirbaşı haline gelebilir. Başarılı ve saygın bir olmak istediği için cömert ve kollayıcı bir tavır sergiler. İyi giyinmek, iyi görünmek ister.


Ay Başak Burcunda

Kişi duygusal anlamda gergin, endişeli, eleştirel ve seçicidir. Çalışkandır. Çalışmalarının karşılığını almak ister. Maddi güvence kişi için önemlidir. Rasyonel, organize ve planlıdır. Detaylara hakim olduğunda kendisini güvende hisseder. Sözlerini tutar. Temiz giyinmek ve iyi beslenmek önemlidir. Kendisinin ve çevresinin sağlığına dikkat eder. Başkalarına nasıl hizmet edileceğini iyi bilir. Geri planda kalmayı tercih edebilir. Dostları konusunda seçicidir, herkesle çok samimi olamaz. Kendisininkiler de dahil olmak üzere yapılan hatayı affetmemek/eleştirmek gibi bir handikapı vardır. Hatalar nedeniyle kendisini/yapılan işi/diğerlerini başarılı olarak görmez.


Ay Terazi Burcunda

Kişi kendisinden çok başkaları için bir şeyler yapma ihtiyacındadır. İnsanları mutlu etmekten ve onların sevgisini kazanmaktan hoşlanır. Burada dozu iyi ayarlayamazsa suistimale açıktır. Arabuluculuk yapabilir, insanlar arasında denge ve barışı sağlayabilir. Özel yaşamında yaşadığı zorlukları belli etmeyip dışarıya güler yüzlü bir görünüm sergileyebilir. Kararsızlık en büyük sorundur. Herkesi memnun etme çabası kişiyi yorabilir. Estetik ve dekorasyon kişi için önemlidir. İlişkiler ve evlilik kişi için önemlidir. Özgür olmaktan hoşlansa da yalnız olmak istemez. Huzursuz ortamlarda olmaktan hoşlanmaz. Sorunlarını mantık ve iyi ilişkileri sayesinde çözme gayretindedir. Tarafsız ve adil hüküm verebilme yeteneği sayesinde danışılan birisi olabilir.

Ay Akrep Burcunda

Akrep güvence hissini feda etmeyi gerektirdiği için burada duygusal olarak zorlanmalar söz konusu olabilir. Kişinin burada kendini güvende hissetmesi pek mümkün olmayabilir. Gereğinden fazla hissedilen duygusal yoğunluk yıpratıcıdır. Olaylara daha yüzeysel bakabilmeyi geliştirmesi gerekir. Sezgileri çok yoğundur, olayların gidişatını sezebilir. Duygusal konuları kişiselleştirmek, intikamcı ve kıskanç olmak gibi riskleri vardır. Çalıştığı konuların derinine iner, yoğun çalışma dayanıklılığına sahiptir. Daima kontrollü olmaya çalışır. Gizli olanı araştırmaya meyilllidir. İyi sır saklar.



Ay Yay Burcunda

Hareketli ve sürekli değişen koşullar kişinin sosyal ve arkadaş canlısı olmasını sağlar. Ancak kişi duygusal ve ailevi konularda ihtiyaç duyduğu aidiyet ihtiyacını sağlamakta zorlanabilir. Karşısındaki kişilerin duygularını göz ardı etmek gibi bir risk söz konusu olabilir. Sözlerinin karşısındaki kişide yaratacağı etkileri göz önünde bulundurmalıdır. Hataları görmezden gelebilir, olaylara iyi yönünden bakabilir ve güçlü mizah duygusu vardır. Samimi ve coşkuludur. Özgürlük ihtiyacı çok fazladır. Enerjisini çok yöne dağıtabilir. Bilgiye ve eğitime değer verir. Sürekli yeni şeyler öğrenme ihtiyacındadır. Kendisine fazlasıyla güvenir.


Ay Oğlak Burcunda

Sorumluluk ve görevler ön planda ancak duygular geri planda olabilir. Gerçekçi, tedbirli, ciddi bir yapısı vardır. Kimi zaman dışarıya soğuk biri olarak görülebilir. sevilmeye ve takdire layık olmadığını düşünen içine kapanık birisi olabilir. Elde edeceği başarılarla dışarıdaki insanların sevgi ve takdirini kazanacağına inanır. Geleneksel bir ev yaşantısından geliyor olabilir, duyguları ifade etmenin hoş karşılanmadığı bir ortamda büyümüş olması muhtemeldir. Bu nedenle kendi duygularını bastırarak huzuru korumaya çabalamış olabilir. Finansal konularda temkinlidir. Mevcut düzeni idare etmek ve organizasyon kabiliyeti vardır. Özdisiplin ve sıkı çalışma ile başarı kazanacağına inanır. Önemli işler başarmak, saygı görmek, seçtiği alanda en iyisi olma arzusundadır. Yeni koşullara şüphe ile yaklaşır. Hırslı, inatçı, disiplinli, hesapçı, dikkatli ve azimlidir.


Ay Kova Burcunda

Kişinin annesi arkadaşça yaklaşmış olabilir. Ona bireyselliğini ifade etmesi için gerekli alanı bırakmıştır. Çağının ötesinde ve modern bir annelik sergilemiş olabilir. Kişinin kendisi de bu bireyselliğini ifade etmek ve özgürlük ihtiyacındadır. Bunların kısıtlanması kişiyi baskı altında hissettirebilir. Bu nedenle duygusal olarak bağlanmaktan ya da anne olmaktan korkabilir. Kişinin duygusal olarak kendini baskı altında hissetmemesi sağlıklı ilişkiler kurabilmesi için faydalı olacaktır. Aksi durumda bağlanmaktan kaçabileceği gibi herhangi bir taahhüt içermeyen ilişki ya da partnerlere çekilebilir. Sosyal organizasyonlarda yer almak, insanlara yardım etmek ve arkadaş çevresiyle birlikte hareket etme ihtiyacında olabilir.




Ay Balık Burcunda

Kişi hassas ve sezgiseldir. Başkalarını gözetme ihtiyacındadır ve kendisi de aynı beklenti içerisindedir. Evrensel ve ruhsal olan konuları doğal olarak anlar ve kabullenir. Hem yerleşecek bir yer özlemi duyar hem de kendisini bir yere ait hissetmez. Başkalarının acılarını bir sünger gibi emer. Bu kişiye zarar vermeden kimi zaman kendisini dış dünyadan çekme ihtiyacı hisseder. İyi niyetinin suistimal edilme riski vardır. Amaçsızca sürüklenme konusunda dikkatli olmalıdır. Bağımlılıklara karşı dikkatli olmalıdır. Melankoli ve depresyona, ruh halindeki dalgalanmalara dikkat etmelidir. Düş ve hayalleri renklidir. Hayatın gerçekleri ile yüzleşmek, objektif olmak kişi için zorlayıcı olabilir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page