top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Jupiter Oğlak Burcunda - 2019/2020

Jüpiter 2 Aralık 2019 tarihinde Oğlak burcuna geçiş yapacak. Bir kaç nedenden dolayı Jüpiter 'in bu geçişi oldukça önemli. Öncelikle Oğlak burcunda hareket eden Satürn ve Güney Ay Düğümü nedeniyle oldukça zorlanan sektörler için son bir can suyu olacaktır. En çok zorlanan inşaat sektörüne emek ve çabaları ölçüsünde bir mükafat gelecektir. Ancak son virajda kimin ayakta kalacağına 26 Aralık tarihinde gerçekleşecek Güneş tutulması damgasını vuracaktır. Bu süreçte kariyer konusunda da kafası karışmış bir çok kişi için bu tutulma olaylara netlik kazandıracaktır.


Jüpiter Oğlak burcunda çok rahat etmiyor. Bu nedenle getireceği bolluk ve bereket sınırlı olacaktır. Açıkçası bu sınırı koyacak olan da kurallar, yönetim ve yönetmelikler olacaktır. Bu süreçte Jüpiter 'in yapacağı açılar ise bize gündemin ilerleyişi hakkında bilgi verecektir.


Öncelikle Jüpiter 'in Oğlak burcuna giriş haritasına bakalım;



Jüpiter Oğlak Burcunda

Jüpiter 5.evi ve 8.evi yönetiyor ve 6.evde yer alıyor. Güney düğüm ve Satürn 'ün de 6.evde yer alması nedeniyle özellikle hizmet sektöründe zorlanmalar bekleyebiliriz. Yine de bir göstergenin gücünü incelerken baktığımız konulardan birisi de iyi dispoze edilmesi. Burada Mars da Jupiter 'in yöneticileri arasında ve aralarında 60lık bir açı var. Bu nedenle koşullar zorlu olsa da Mars tarafından desteklendiğini söyleyebiliriz. Akrep burcunda özellikle rahat olan Mars burada daha soğukkanlı ve dayanıklıdır.


Jüpiter 'in Neptün ve Pluto ile yapacağı uyumlu açılar nedeniyle bu yılın önemli konularının finans, banka ve sigortalar, denizcilik, petrol, petrokimya, kimya, sinema, yoga, meditasyon gibi sektörlerin gündemde olacağını söyleyebiliriz.


Mars ve Jupiter 'in kavuşum yaptığı 20 Mart 2020 ve 20 Haziran 2020 tarihlerinde hızlı başlangıçlar gündeme gelebilir. 4 Ağustos 2020 ve 19 Ekim 2020 tarihlerinde kazalara karşı dikkatli olmakta fayda var. Ayrıca sporcular açısından omurga ve dizleri zorlamamaya özen göstermek gerekiyor.


Jupiter 'in Pluto ile kavuşumu 5 Nisan 2020, 30 Haziran 2020 ve 12 Kasım 2020 tarihlerinde finansal konularda manipülasyonlara tanık olabiliriz. Bu süreçte devlet tarafından belirlenen yaptırımlar gündeme gelebilir. Bu süreçte özellikle maddi konularda önemli kararlar almanız gerekirse olabildiğince temkinli olmakta fayda vardır.


Bu geçişi bireysel haritalar üzerinden değerlendirirken öncelikle toprak elementinde olan göstergelerinizi kontrol etmenizde fayda var. Bu göstergeler bu geçişten en olumlu etkilenecek olanlardır. Belirli oranda destekleyici etkiler alabilirsiniz. Özellikle maddi konularda destekler bulmanız olasıdır. Elbette bu göstergelerin bulundukları burçlarda nekadar asalete sahip olduklarını da iyi değerlendirmek gerekir. Kendi yönettiği burçta olan göstergeler varsa, temsil ettikleri konularda güçlü fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle bu konularda devletle ya da bankalarla ilgili beklediğiniz gelişmeler sözkonusu ise açının tam kesinleştiği tarihlerde önemli avantajlar karşınıza çıkabilir.

Eğer öncü burçlarda göstergeleriniz varsa, Oğlak burcu bu derecelere geldiğinde dikkatli olmakta fayda var. Özellikle maddi konularda atacağınız adımlarda ani kararlar almamaya özen gösteriniz.

Koç burçları; özellikle kariyer konusunda uzun bir süredir devam eden zorlukların görünür olacağı bir zamandan geçiş yapıyorsunuz. Bu süreçte bir kariyeri geride bırakmaya karar verebilirsiniz. Özellikle Aralık ayında yaşanacak tutulma ile bir işten ayrılma kararı almanız mümkündür. Yeni geçeceğiniz işte beklediğinizden az bir artış olabilir. Elbette otorite pozisyonundaki bir figürün de işten ayrılması olasıdır. Her iki koşulda da maddi konularda elinize bir miktar para geçmesi olasıdır. Ancak karşınıza çıkan rakamlar beklediğinizden az ya da işin yükü ile kıyaslandığında az bir oranda olabilir. Oğlak burcu herzaman devlet/banka/inşaat/kalite gibi sektör ve departmanları temsil ettiği için bu alanlarda konu ve departmanlar da karşınıza çıkabilir.

Boğa burçları, özellikle teknolojik alanda bazı gelişmeler yakalayabilirler. Bir süredir Uranüs nedeniyle hızlanan bir süreç yaşıyor olabilirsiniz. Jupiter 'in burcunuzdaki göstergelere yapacağı uyumlu açı nedeniyle bazı avantajlar yakalayabilirsiniz. Ancak Uranüs, sizin alışkın olmadığınız bir değişim ihtiyacı getiriyor. Bu değişim konusunda karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirin. Sonuçları beklediğiniz kadar doyurucu olmayabilir. Özellikle akademik alan ve yurt dışı ile ilgili konularda karşınıza bazı imkanlar çıkabilir. Burada özellikle yayıncılık konusunda karşınıza çıkan olasılıklar daha çok pratik bir alanda olabilir. Uranüs 'ün verdiği değişim ile internet ya da teknolojik konular da bu sürece destek verebilir.

İkizler burçları, özellikle kredi, fon gibi dış kaynaklarda devlet destekleri karşınıza çıkabilir. Eğer miras gibi konular olasılık dahilinde ise bunlara devletten alınabilecek ödemeler gündeme gelebilir. Nafaka, prim gibi konularda ise uzun zamandır tıkanmış bazı konular hız kazanabilir. Eşin gelirleri ile ilgili bir süredir devam eden sıkıntılarınız bir miktar rahatlayabilir. Yine de bu alanda Güney Düğüm ve Satürn gibi göstergelerin varlığı nedeniyle gelir gider dengesini iyi kurmanız faydalı olacaktır. Bir süredir sizin gelirleriniz artış gösterirken eşinizin gelirleri ile ilgili sıkıntılar ilişkinizde dengeleri değiştirmiş olabilir. Şimdi Jupiter 'in bu geçişi ile birlikte eşiniz/ortağınız bu dengesizliği toparlama şansı elde edebilir.

Yengeç burçları, bir süredir ilişki ya da ortaklıklarla ilgili zorlanmalar yaşıyor olabilirsiniz. Eğer bir yer değişimi planınız varsa bu konuda gecikmeler yaşamış olabilirsiniz. Şimdi karşınıza bazı fırsatlar çıkabilir. Ancak bu fırsatlar beklediğiniz kadar iyi olmayabilir. Bu nedenle iyi değerlendirmenizde fayda var. Tam karşınızda hareket eden Pluto ve Satürn sizi zorlamaya devam ediyor. Bu nedenle yaptığınız ortaklıklarda iyi düşünmenizde fayda var.

Aslan burçları, bir süredir sağlık ya da iş yaşamı konusunda bazı zorlanmalar yaşıyor olabilirsiniz. Bu konuda yeni gelişmelere hazır olun. 2008 yılında karşınıza çıkan fırsatları anımsamaya çalışın. Benzer konularda yine bazı şans ve fırsatlar sözkonusu olabilir. Elbette Oğlak ve Aslan çok uyumlu burçlar olmadıkları için bu fırsatlar size çok da uygun gelmeyebilir. Ancak Satürn tarafından zorlanan koşulları bir miktar hafifletmek için şimdi karşınıza çıkan bu imkanları iyi değerlendirmeniz faydalı olabilir.

Başak burçları, özellikle ilişkiler ve çocuklarla ilgili bir süredir devam eden sorunlar yavaş yavaş hafiflemeye başlıyor olabilir. Biraz daha keyifli bir sürece adım atabilirsiniz. Yine de beklendilerinizi çok yüksek tutmamakta fayda var. Zaten temkinli kişiler olmanız dolayısıyla bu süreci iyi değerlendirebilirsiniz. Sizler aşısından Oğlak uyumlu bir etki yarattığı için bu süreçten en çok fayda sağlayacak kişilerdensiniz. 2008 yılını anımsamaya çalışın. En çok hangi konularda şanslıysanız yine benzer konularda olumlu gelişmeler beklenir. Elbette halan sorumluluklar ve baskılar devam ediyor olacak. Yine de bu alanda bir miktar destek gelmeye başlıyor.

Terazi burçları, yeni bir eve geçiş sürecinde olabilirsiniz. Bu ev sizin açınızdan bir süredir yaşadığınız sıkıntıları hafifletebilir. Elbette daha büyü bir eve ciddi bir yatırım yapmanız olasıdır. Bu yatırım beklediğiniz kadar iyi bir yatırım olmayabilir. Yine de sizin açınızdan daha büyük bir eve geçiş yapabilirsiniz. Bu konuda bazı olası sorunlar bir süre daha devam edebilir. Ancak Haziran 2020 den sonra daha rahat bir nefes alabilirsiniz. Belki bu ev için kredi çekmeniz gerekti ve bunun ödemeleri için bir miktar daha uğraşmanız gerekiyor. Bu nedenle sıkıntıların tam olarak geçtiğini söyleyemiyoruz. Yine de ihtiyaç duyduğunuz değişimi destekleyecektir. Mars 'ın kare açısı için verilen tarihlerde evin güvenliğine ve ev kazalarına karşı dikkatli olunuz.

Akrep burçları, özellikle kardeşler ve komşularla ilgili bir süredir devam eden sorunlarınızı bir miktar geride bırakıyorsunuz. Bu nedenle biraz olsun rahat bir nefes alabilirsiniz. Oğlak sizinle uyumlu bir burç olduğu için genel olarak uyumlu etkiler bekleriz. Mars 'ın Jupiter ile kavuşum yaptığı tarihlerde belki de bir araba alabilirsiniz. Yine de Mars ve Merkür 'ün geri harekette olacağı tarihlerde böyle bir yatırım için dikkatli olun. Almayı planladığınız aracın fiyatını iyi araştırmanızda fayda var.

Yay burçları, finansal konularda özellikle devlet kurumunda çalışıyorsanız olumlu gelişmeler yaşamanız beklenir. Bu konuda şimdiye kadar belirli bir düşüş ya da gecikmeler yaşanmışsa şimdi tüm bunlar geride kalıyor. Gelirde ya da imkanlarda bir miktar artış olasıdır. Bu süreçte yeni bir gelir kaynağı için de adım atabilirsiniz. Özellikle sahip olduğunuz mülkler konusununda olumlu gelişmeler yaşanabilir. Bu süreçte sadece Güney Düğüm ile kavuşum yapacağı tarihlerde elinizden yüklü miktarda para çıkışı yaşanabilir.

Oğlak burçları, sizler açısından oldukça zorlu bir üç yıl geçmekte. Şimdi bu süreçte bir miktar da olsa destekeleneceğiniz bir yıl var karşınızda. Özellikle devlet/banka/inşaat gibi alanlarda olumlu gelişmeler beklenir. Güney düğüm ile kavuşum zamanlarında ciddi kilo kayıpları yaşayabilirsiniz. Eğer zayıf bir bünyeniz varsa bu tarihlerde sağlığınıza dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Eğer kilo vermek istiyorsanız bu tarihlere yakın zamanlarda rejimlerden hızlı dönüşler alabilirsiniz. Yine de bir doktor ya da beslenme uzmanından destek almanızda fayda var.

Kova burçları, herşeyden önce size destek çıkacak kişi ya da kurumları farketmekte zorlanabilirsiniz. Bu geri plandan sizi koruyan birisi gibi çalışabilir. Bazı şans ve fırsalatları yakalamakta zorlanabilirsiniz. Bu nedenle size sunulan teklifleri iki kez değerlendirmenizde fayda var. Elbette 12.evinizde hareket eden Satürn ve Güney düğüm geçişleri gizli düşmanlara karşı dikkatli olma konusunda sizleri uyarıyor. Bu süreçte belki de şimdiye dek göremediğiniz risklerin farkına varabilirsiniz. Ya da bazı maddi kayıplarınız artık ortaya çıkabilir.

Balık burçları, sosyal çevrenizde artışlar meydana gelebilir. Belki bir çevre değişimine gittiniz. Şimdiyse daha kariyer nedeniyle tanıştığınız yeni bir çevrenin içine giriyor olabilirsiniz. Bu sosyal çevre bir süredir yaşadığınız sorunlar konusunda size destek olabilir. Oğlak sizinle uyumlu bir burç olduğu için daha destekleyici gelişmeler beklenir. Jupiter aynı zamanda sizin yönetici gezegeniniz. Ancak Oğlak burcunda çok güçlü olmadığı için gelecek olan destekler çok kalıcı olmayabilir.


Astrokronos podcast üzerinden özeti dinleyebilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Astroloji Eğitimleri;


bottom of page