top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Mars Transitleri ve Transit Mars Koç Burcunda

Transitler, modern astrolojinin sıklıkla kullandığı öngörü yöntemlerindendir. Geleneksel astrolojide ise transitler daha çok tetikleyici olarak görev yapmışlardır ve kimi zaman eski metinlerde kısa bir paragraf olarak geçer.


Mars, genel olarak hızlı transitler arasındadır. Bu nedenle daha çok günlük hareket ve enerjimizin akışını bize ifade eder. Güçlü olduğu bir burçta ve haritamızla uyum içinde olduğunda bizi destekler. O zaman daha aktif, enerjik ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olduğumuz bir zamanı gösterir. Eğer Mars genel olarak güçlü ancak haritamızla sert açıları varsa bu bizi daha sinirli, agresif ya da kazalara açık bir hale getirebilir. Bazen enerji dağılır ve başlanan işler bitmez. Zamanı boşa harcamak veya yarım kalan projeler olarak gözlenebilir. Sabit burçlarda kararlı ve istikrarlı enerjilerdir. Öncü burçlarda ise insiyatif almaktan yana bir davranış sergiler. Değişken burçlarda adaptasyon ve esneklik konusunda başarılıdır.


Mars Akrep ve Koç burçlarında yöneticidir. Yani bu burçlarda vasıflarını daha güçlü sergilemesini bekleriz. Oğlak burcunda ise yücelme yöneticiliğine sahiptir. Bu yüzden bu burçta da güçlü çalışacaktır. Bu burçlarında tam karşısındaki burçlarda ise vasıflarını doğru sergilemesi çok mümkün değildir. Bu nedenle sıklıkla yanlış kullanımlarına tanık oluruz.


Örneğin Boğa burcunda olduğunda en büyük handikapı yatışmayan bir öfke olabilir. Çoğu zaman atıl olan bu Mars harekete geçtiğinde önünde durmak mümkün değildir. Birçok ağır sıklet boksörün haritasında Mars Boğa ‘ya rastlayabilirsiniz.


Mars Yengeç genelde pasif agresif tavırlar olarak karşımıza çıksa da sporcuların haritasında da rastlayabiliriz. Özellikle karşılıklı ağırlama ile bu etki hafifletilebilir. Burada sporun da bir tepki olara seçilmiş olması ihtimalinin altını çizelim. Roger Federer, Jake Lamotta Mars ‘ı yengeç burcu olan iki sporcu.


Mars Terazi burcunda karşınıza bir sporcudan çok bir sanatçıyı çıkarabilir. Terazi, rekabetin getirdiği stresten kaçınmaya çalışabilir.




Önümüzde, 6 ay kadar sürecek olan bir Mars Koç süreci var. Koç burcunda olan bir Mars, daha çok tecrübesizlikle, savaşla, girişim ve rekabetle ilgilidir. İlk olmak, bir yere ilk kez ayak basmak, bir şeyi ilk keşfeden olmak ister. Bu nedenle hızlı hareket etmek ve kimi zaman tökezlemekle ilgili olabilir. Kazalar, yangınlar, kuraklık bu süreçte beklenen konulardır. Retro olacağı zaman aralığında ise bir geri adım atmayı gerektirecektir. Bireysel hayatlarımızda Koç burcunun temsil ettiği alanda normalin iki katı efor sarf etmek zorunda kalabilirsiniz. Çok fazla angarya işle uğraşmak, kışkırtmalar, tecrübesizlikler, yeni denemelerde yaşanan sorunlar ve daha fazlası karşımıza çıkabilir. Bu süreçte en çok haritanızda bir göstergeye açı yapıp yapmadığı önemli olacaktır. Eğer bu açıların neler olduğunu biliyorsanız aşağıdaki notlar işinize yarayabilir. Burada önemli nokta; retro zamanlarında bu açıların birden fazla kez tekrarlanabilir. Açı ilk kez gerçekleştiğinde daha güçlüdür. Ondan sonrakiler daha çok düzeltme ve değerlendirme süreçlerini ifade eder.


Transit Mars Koç Burcundan geçerken;

  • Koç burcundaki göstergelerle “Kavuşum” açısı yapacak

  • Boğa/Balık burçlarındaki göstergelerle açı yapmayacak. Akrep ve Başak burçlarındaki göstergelerle arasında 150°lik gerilimli bir açı olacak. Bu açı kazaya açık bir açıdır. Bu nedenle bu burçlarda göstergeler varsa acelecilikten sakının.

  • İkizler ve Kova burçları ile 60°lik açı yapacak. Ateş elementi olan Aslan ve Yay burcundaki göstergelerle ise üçgen açı yapacak.

  • Terazi burcundaki göstergelerle karşıt, Yengeç ve Oğlak burcundaki göstergelerle ise kare açı yapacak.


Mars transitleri kitapçığı üyelere özeldir. Pdf formatında okuyabilirsiniz. Doğum haritanızı Kendim İçin Astroloji sayfasındaki örnek videoyu izleyerek çıkarabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;




Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.





bottom of page