top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Mars Satürn Transiti ve George Clooney



Mars, astrolojik olarak savaş gezegenidir. Mitolojide savaş tanrısıdır, Yunan mitlerinde Ares 'tir. Ateş, hareket, mücadele, spor, kavga, ameliyat, kesikler, yaralanmalar Mars ile sembolize edilir. Doğum haritalarımızda bağışıklık sistemimizi, cesaretimizi, rekabet isteğimizi yansıtır. Satürn ise kural koyucu tanrıdır, Yunan mitlerinde Kronos 'tur. Kısıtlayan, daraltan bir etkisi vardır. Doğum haritalarında korkularımızı, sorumluluk duygumuzu, hayatımızdaki otorite figürlerini temsil eder.


Doğum Haritasında Mars Satürn Karşıt Açısı

Bu iki gösterge karşıt açı yaptığında kişinin korku ile cesareti, dürtü ile disiplini birlikte tecrübe etmesi gerekebilir.

Karşıt açıda iki gösterge arasında denge kurmak her zaman önemlidir. Bunun için kendi korkuları ile yüzleşeceği, kendisini rekabet içeren durumların içerisine sokabileceğini söyleyebiliriz. Çocuklukta kontrolünü kaybetmenin yanlış bir şey olduğu öğretilmiş olabilir. Kişi kendisini ilerleyen yaşlarda bunu deneyimleyeceği durumlara itebilir. Elbette başarısızlık korkusunun kişinin kendisini baltalamasına izin vermek bu açının sağlıksız yanı. Ama elbette bu açı eski metinlerde şiddetle de bağdaştırılmış. Kişi böyle bir deneyim yaşamasa bile kendisini bundan korumaya çalışabilir. Tehlikeden uzak durmaya çalışmak uç boyutlarda kişiyi edilgen ve aciz kılabilir. Bu açının sağlıklı kullanımı ise kişinin hareketlerini devamlı kontrol altında tutması gereken durumlar için uygundur. Bu otorite ile savaş olabileceği gibi otorite için savaşan askerler olarak da karşımıza çıkabilir.





Doğum Haritası Örnek

Mars Satürn karşıt açısını George Clooney 'in haritasında burç dışından olsa da etkisini oynadığı karakterlerde gözleyebiliyoruz.

Karşıt açı bir şeyi reddetmek anlamında da kullanılabilir. Şiddete başvurmadan ve kan dökmeden soygun yapan Danny Ocean rolü bu açıya bir örnek. Peacemaker filminde Thomas Devoe rolüyle ise karşımıza devlet için çalışan ve bir patlamayı önlemeye çalışan asker olarak çıkıyor. Clooney 'in haritasında Mars Aslan burcunun ilk derecelerinde ve karşısında bir Satürn olmasa muhtemelen fazla risk alan ve gözü kara birisi olarak karşımıza çıkabilir. Bu Mars 'ın karşısına Oğlak burcunun son derecelerine bir Satürn yerleşiyor. Bu Mars 'ın yüceldiği bir derece. Yani bu derecede söz sahibi. Bu nedenle bu karşıt açıda Mars kontrolü elinde tutabiliyor. Cesaret korkuya baskın çıkıyor ama kontrolü kaybedecek kadar değil. Bu açı karşımıza disiplinli ama kimi zaman kendi bildiğini okuyan bir asker getiriyor.


Transit Mars Satürn Karşıt Açısı

"Kırılma Noktası" bu dönemi tanımlamak için en uygun kelime olabilir.

Bir dayanıklılık testinden geçilen yaşamın zor zamanlarını gösterebilir. Bu fiziksel bir güç mücadelesi olabilir. Ama aynı zamanda kişinin korku ve cesaret arasında kaldığı deneyimler de gündeme gelebilir. Burada önemli olan bu iki göstergenin hangi burçlarda yer aldığıdır. Mars eğer ateş elementlerinde yer alıyorsa bu muhtemelen fazla riskli hareketler karşısında bir hasar almakla ya da bastırılan bir öfke ile ilgili olabilir. Oysa Mars eğer tepkisel Yengeç burcunda ise ozaman karşımıza daha çok korkular veya pasif agresif bir öfke çıkacaktır. Bu nedenle bu dürtü ve disiplin enerjisini nasıl kullanacağımızı anlamak için burçlara bakmalıyız.


Bunlar da ilginizi çekebilir.

bottom of page