top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Steve Jobs ve Doğum Haritasında Mars Koç Burcunda

" Müşterilere ne istediklerini sorup, sonra onların istedikleri şeyi yapmaya çalışamazsınız. Siz istedikleri şeyi hazırlayana kadar yeni bir şeyler isteyeceklerdir."


Koç burcu acelecilikle, tecrübesizlikle ve kendi bildiğini okumakla çok bağdaştırılmıştır. Ancak saydığımız tüm bu terimler günümüzde "girişimcilik" olarak karşımıza çıkar. Girişimcilik denildiğinde akla gelen ilk isimlerden birisi kuşkusuz Jobs 'tur. Bu nedenle girişimciliği anlamak ve Apple 'ın başarısını çözebilmek için hayatı ve fikirleri fazlasıyla irdelendi. Ancak burada esas olan gerçekten fikirleri mi yoksa hareket tarzı mı bunu yakalamak gerekiyor. Zira fikir konusunda yaratıcı olmak ancak bunu hayata geçirememek girişimciler arasında sıkça konuşulan bir konudur.



Gelin Jobs 'u tanımayı bırakalım ve hayatında önemli olaylar olduğunda neler aktive olmuş buna bakalım. Bu bize daha tarafsız bir bakış açısı sunacaktır. Böylece eylemlerin nelere yol açtığını daha iyi gözleyebiliriz. Zira düşünerek bir yere varılmadığının kanıtı ortalarda bolca var. Fazlasını merak edenler "Nasıl batırdım" konuşmalarını dinleyebilirler. Çünkü "batırmak" da hem girişimciliğin hem de koçun doğasında olan bir şeydir.



1976 yılında ailesinin garajında arkadaşı woz ile ilk apple 'ı ürettiler. 29° Koç burcunda bir Mars 'ı var Jobs 'un. Bu derece normalde anaretik kabul edilmiştir. Tam olarak da anlaşılmamış bir fenomendir aslında. Mars 'ın bu haritada 7.evinin üçlü yöneticisi olduğunu anımsatalım. Özellikle finansal ortakları ile olan ilişkileri için bu Mars detaylı bir incelemede çok şey ifade ediyor. İlerletilmiş Ay, bu Mars 'ı tetiklediğinde Woz ve Jobs ilk girişmlerini gerçekleştiriyorlar.





Ve 1978 yılında bu Mars üzerinde bir Güneş tutulması gerçekleşiyor. Bu Jobs 'un hayatındaki önemli dönemeçlerden birisi. Woz ile birlikte Apple II 'nin tanıtımını yapıyorlar. Bu onu 1978 yılında 23 yaşında en genç milyonerler arasına katıyor. Üstelik bu geliri ailesinden gelen mirasla yapmayan bir kaç kişiden birisi. Şimdi dönüp 29° olan göstergelerinize tekrar bakın!


Koç burcundaki Mars istikrarsız bir gelişime neden olabilir. Bu herzaman olasılıklar arasındadır. Jobs için de durum farklı olmadı. Elbette haritasında bu etkiyi ikiye katlayan bir de Mars var. Ama herkesten önde olma fikri Mars 'ın mottosudur. 2020 'nin son 6 ayında Mars Koç burcunda. Haliyle yaşamlarınızda benzer dinamikler gündeme gelebilir. Bu noktada retro yapacak olması ise revizyonları, değişimleri ve tekrarları karşınıza getirecektir.


Mars 'ın Koç burcundaki sürecini üyelere özel seminerde daha detaylı inceleyeceğiz.


Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Örnek Harita Yorumları ile öğrendiğiniz temel bilgilerin nasıl yorumlandığını öğrenme şansı yakalayabilirsiniz. Programlar sayfasından pratik astroloji eğitimlerini inceleyebilirsiniz.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Bunlar da İlginizi Çekebilir;

Ünlülerin Doğum Haritaları



bottom of page