top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Merkür Mars Kavuşum Açısı

Doğum haritasında bu kavuşum çoğu zaman keskin bir zihni verir. Özellikle münazara teknikleri konusunda başarılıdır. Sue Tompkins bu açının tanımında iddialı iletişim, kardeş rekabeti, düşünceyi eyleme geçirme metaforlarını kullanır. Hızlı çözüm bulunması gereken alanlarda avantajlı olabilir. Ancak diplomasi gereken bir zamanda ağzından çıkanlar bir savaş başlatabilir. Sabır isteyen alanlar için de oldukça zorlayıcı bir açı olabilir.


Doğum haritasında Merkür Mars kavuşumu olanlarda hızlı bir konuşma tarzı ile karşılaşabilirsiniz. Hızlı karar vermek, verdiği kararları beklemeden uygulamaya koymak gibi özellikleri mevcuttur. Bunları sağlıklı aktarabileceği disiplinlerde faydalı olsa da uzun vadeli süreçlerde kişiyi baltalayabilir.



Doğum haritasında bunu yaratıcı olarak kullanmayı başaranlardan birisi Amerikan Sapığı 'nın yazatı Bret Easton Ellis 'dir.

Fikirler saldırgandır ancak bunu bir yazar olarak öyküye aktarabilmiştir.


Merkür Mars transitlerinde, Mars hareketi ve saldırıyı yansıttığı için Merkür 'ü temsil eden konulardan gelebilecek tehlikeler sözkonusu olabilir. Bulundukları element ve burç da bu konu hakkında fikir verecektir.

Merkür, Baş dönmelerini, elleri, hafıza sorunlarını, konuşma organlarını temsil eder.

Ticari mekanları, dükkanları, fuarları gösterir. Tilki, köpek, örümcek, gece çıkan hayvanlar, çekirge de Merkür ile temsil edilir. Fırtına ve kasırgalı havalar, Yunanistan, Mısır, Paris ve Irak Merkür 'dür.


Haziran 2017 de yine Yengeç burcunda kavuşum yaptılar. Bu yıl 9 Temmuz ve 3 Eylül tarihlerinde bu açı tekrar edecek. Benzer konular bu tarihlerde tekrar gündeminizi meşgul edebilir.


Bunlar da ilginizi çekebilir.

Ünlülerin Doğum Haritaları


Kaynaklar;

Sue Tomkins - Astrolojide Açılar

Öner Döşer - Alimlerin Astrolojisi

Bonatti - Book of Astronomy

bottom of page