top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Kendim İçin Astroloji | Güneş


Güneş nerede ise orada parlamaya çalışırız. Bu bir haritada ilk aklımıza gelmesi gereken şey. Ama tüm kadim öğretilerde Güneş bilinçtir. Bir daire ve bir nokta ile tamlığı sembolize eder. Psikolojik astrolojiye göre egodur. Bir kadının haritasında eşi temsil eder. Baba, patron gibi eril figürler güneştir. Kişinin babası ile dinamikleri genel olarak otoriteye olan tavrını da gösterir. Eğer baba ile çözemediği sorunları varsa bunları otorite figürleri ile de yaşayacaktır. Ay ve güneş haritadaki eril/dişil uyumunu bize gösterecektir. Bu iki ışık arasındaki uyum/uyumsuzluk hem anne/baba arasındaki dengeyi hem de kişinin ilişkilerindeki dinamiği gösterir. Sert açılarda sürtüşme ve rekabet gözlenebilir. Güneşin bulunduğu burç egomuzun kendisini tanımlama yoludur. Hayatınızda yaşam enerjinizin yükselmesini istiyorsanız güneşi beslemek durumundasınız. Sağlıklı bir güneş kendi benliğini ortaya koymaktan çekinmez. Bunun karşılığında başkalarının tepkisi kişinin benliğini zedelemez. Başkalarından alkış almak için farklı birisi gibi davranmaz. Kişi iradelidir, yaşamdan keyif alır, hevesli ve heyecanlıdır. Amaçları nettir ve bunları takip eder. Övgüleri alçakgönüllülük ile kabul eder. Kendisini övmez ya da övünme ihtiyacı hissetmez. Başkalarının parlamasından rahatsızlık duymaz. Kendi özgün ve bireysel değerinin farkındadır. Etrafındakilerin kendileri olma haklarına saygı gösterir.

Sağlıksız çalıştığı iki farklı durum vardır. Ya kişinin kendisine olan güveni azdır ve benliğini sağlıklı bir şekilde ortaya koyamaz ya da narsizme yaklaşan bir kendisini çok özel zannetme durumu vardır. Güneş zarar gördüğünde kişide dünyanın kendisinin etrafında döndüğünü düşünmek, başkalarını yok saymak, ilgi çekmek/takdir edilmek için başka bir role bürünmek, benliğini yok saymak, kendisini ortaya koyamamak, sahne korkusu gibi durumlar da gözlenebilir. Kişinin otorite figürleri için yaptığı tanımlar genel olarak kendisinde bu dinamiklerin nekadar sağlıklı çalıştığını gösterir.


Aslan burcunun yöneticisidir, koç burcunda yücelir. Bu burçlarda rahat eder. Bu iki burcun tam karşısında yer alan Kova ve Terazi burcunda rahat etmez. Otorite ile sorunlu Kova burcunda ve başkalarını memnun etmek için kendinden ödün veren Terazi burcunda kendisini sağlıklı bir şekilde gösteremez.


Güneşin çok yakınındaki gezegenler zarar görebilir. Astrolojide buna 《yanık olmak》 denir. Bu göstergeler kişinin egosuna hizmet eder. Örneğin merkür güneşe çok yakınsa kişinin tarafsız ya da rasyonel olma meziyetleri sağlıklı çalışmayabilir. Güneşin aldığı transitlerde hayattaki amaçlarımınızın nekadar engellendiği ya da desteklendiği gözlenir. Aynı zamanda görünür olmak ya da gözden düşmek, kendimize olan güvenimizin artması ya da azalması gibi durumlar da yaşanabilir. Olumlu açılarda desteklenir olumsuz açılarda ise zor deneyimlerle test ediliriz. Medikal astrolojiye göre güneş kalbi temsil eder. Güçlü ya da zayıf olması fiziksel olarak yatkın olduğumuz rahatsızlıkları da gösterir. Aynı zamanda kadın haritasında sol gözü, erkek haritasında sağ gözü ifade eder. Ay ise diğer gözü anlatır.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.



bottom of page