top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Doğum Haritasında Venüs 'ün Yanması ve Brigitte Macron


Geleneksel astrolojide bir gezegenin güneşe çok yakın olması yanık olarak adlandırılmıştır. Bu güneşin bir malefic yani kötücül olarak çalıştığı konumu gösterir. Modern astrolojiye göre bu daha çok bir kavuşum açısı olarak kabul edilmiştir. Bu iki göstergenin enerjilerinin kaynaşması olarak yorumlanır. Özellikle güneşle kavuşan gezegenlerde kişilerin karakterlerine "işlediğini" gözleyebiliyoruz, ancak bu herzaman olumlu özelliklerin gösterildiği anlamına gelmiyor. Kimi zaman güneş bu noktada kişinin bu özellikleri sağlıklı bir şekilde dışa yansıtmasına mani oluyor.

Bunu klasik astrolojide açıklarken, fiziksel olarak güneşin etkisi değerlendirilerek yorumlanmıştır. Bir gezegenin güneşin yakınında olduğu bir zamanda ona bakmanın ve Güneşe rağmen onu görmenin nekadar zor olduğunu düşünün. O parlak ve güçlü ışık altında yanınde ne olursa olsun bunu görmek neredeyse mümkün değil. Bu o göstergenin etkisinin güçlü ya da güçsüz olmasından kaynaklanmıyor. Ya da o göstergenin iyi ya da kötü olması ile ilgili değildir. Bu sadece Güneş 'in güçlü ışıklarının sizin gözlerinizi rahatsız etmesi ile ilgilidir. Bu işte yanık olma halidir.

Şimdi bir de fiziksel olarak Güneş yanığını düşünün. Güneş aslında hayat veren ve canlandıran bir doğaya sahip. Ancak bir sahilde bütün gün güneşin altında olduğunuzda da size zarar verebilir. Bu maruz kaldığınız süre ile de ilgilidir. Bu nedenle güneşe yakın olan göstergenin ona doğru olan hareketini de inceleriz. Eğer güneşe gittikçe daha fazla yaklaşıyorsa ozaman "yanacak" deriz. Bu o zararlı etki her ne ise, gittikçe kişiye daha fazla zarar vereceği anlamına geliyor. Ancak eğer Güneş 'den uzaklaşıyorsa ozaman etkinin giderek azaldığını düşünürüz. Bu da güneşe yakın olan özelliği kişinin zamanla daha fazla gösterebileceği anlamına gelecektir.

Horary yani soru astrolojisi haritalarında, Güneş'e çok yakın konumda olan göstergelerin genelde bir sır sakladığı düşünülür. Ya da sorulan soru ile ilgili olarak başka birisinin etkisinde olduğu, yapabileceği çok birşey olmadığı düşünülür.

Doğum haritalarında ise göstergenin yorumu haritanın bütünü ile birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Brigitte Macron 'un haritasında yanık bir Venüs ile karşılaşıyoruz. Ancak bu Venüs 'e kişinin seçimlerinin yön verişini görelim.


Güneş Koç burcunda yücelmiş konumdadır. Yani özelliklerini en güçlü şekilde ifade eder. Kimi zaman şartları zorlayacak kadar ön plana çıkabilir. Brigitte Macron 'un haritasında Güneş ve Venüs Koç burcunda. Güneş koç burcunda nekadar güçlü ise Venüs koç burcunda okadar zarardadır. Venüs terazi burcunun yöneticisi konumundadır. Bu burçta denge, uyum ve karşı tarafı gözönünde bulundurma vasıflarını güçlü bir şekilde ifade eder. Koç burcunda ise kişi kendinden yanadır. Kendisinden yola çıkarak karşısındaki kişiyi anlamaya çalışır. Bu haritada Güneş 'e çok yakın. İlişkilerin doğal göstergesi olan Venüs, ilk evliliği gösteren 7evin yücelme yöneticisi konumunda. Aynı zamanda Neptün ve Satürn 'den bir karşıt açı alıyor. Bu ilk evlilikte sansasyon yaratacak zorlu bir boşanma olasılığını göstermekte. Bu karşıtlık ise 5.evdeki kirona bir kare açı yaparak T-Kare açı formunu oluşturuyor. Brigitte Macron 'un bu boşanma süreci ile ilgili en çok çocuklarına zarar vereceğinden endişe ettiğini ifade etmiştir.

Macron ile olan birlikteliği ile ilgili özellikle seçim sürecinde aldığı yoğun eleştiriler karşısında sessiz kalmayı tercih etmiştir. İşte burada yanık bir Venüs 'ün sessiz kalmayı seçişini gözlüyoruz. Güneş karşımıza güçlü bir erkeğin baskısı olmaktan öteye geçerek kişinin güçlü bir karakter sergilemesine dönüşür. Ancak elbette başlarda ilişkilerinin bir müddet gizli kalması da aynı gösterge nedeniyle olmuştur. Bu noktada Venüs giderek Güneş 'e yaklaşmış, ardından Güneş ile aynı dereceye gelerek Güneş ile kavuşmuş ve sonrasında da giderek güç kazanmıştır. Ve karşımıza Fransa 'nın en genç cumhurbaşkanının eşi olarak çıkar.



Doğum haritasında evlilik göstergeleri, evlilik zamanı ve sinastri haritalarını yorumlamada temel ilkeler anlatılmıştır. İlişki Astrolojisi mini programa kayıt olduğunuzda süre sınırı olmadan eğitim materyallerine erişebilir, dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.


Temel seviye astroloji biliyor ve Sinastri Haritası Yorumu öğrenmek istiyorsanız bu eğitim sizin için daha uygundur. Bu eğitim içinde 20 çiftin haritası incelendi. Bu ilişkilerden bazıları için gerçekten toksik kelimesini kullanabiliriz. Bazısı ise gerçekten yıllara meydan okuyor. Hangi açı ve yerleşimlerin bunlara neden olduğunu yaşayan örneklerle görebiliyoruz. Kitaplardaki ezbere bilgilerin ötesine geçmenizi sağlayacak bu haritalar sizi çok şaşırtacak.




Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page