top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Aslan Burcu

Aslan Burcu Özellikleri

Aslan Burcu Tarih : 22 Temmuz - 23 Ağustos


Aslan burcu «Sabit» nitelikte ve «Ateş» elementi bir burçtur.


Sabitlik kalıcılık göstergesidir. Tıpkı meyvelerde olduğu gibi birşeyin olgunlaşması için gerekli süredir. «Bir bitmedi» dediğiniz havanın en sıcak olduğu zamanlardır. Aslan burcunun arketipi «Kraldır». Kendisine güvenir, herkes onun sözünü dinleyecektir ve onu sevecektir, aksini düşünmez bile. O da halkına en iyi yönetimi sunarak hizmet edecektir. Onlara ilham olacak ve liderlik edecektir. Yönetme arzusunda olduğu için buyurgan olabilir.

Aslan aynı zamanda sahne sanatlarını temsil eder. Tiyatrocu arketipidir. Sanatını sunar, alkış da alabilir eleştiri de. İşte burada risk alabilme kapasitesi karşısına çıkar. Elbette Aslan burcuna özgü kendine güven meziyeti de bu noktada önemlidir. İzleyicilere ihtiyacı vardır, onların tepkisi kişiyi onore eder. Elbette alkışı alamayacaksa sahneye çıkmayı da reddedebilir. Aşırı gururu burada kişiyi baltalayabilir. Aslan burcundaki gösterge eğer Merkür ise kişi ancak başkalarının takdir edeceği şeyleri dile getirip tepki alacağı fikirlerini kendisine saklayabilir.


Aslan kendini göstermek ve ispatlamak isteyecektir. Aslan burcundaki gösterge neyi temsil ediyorsa kişi bu konuda kendisini ispatlamak isteyecektir. Burada eğer bir Venüs varsa kişi ilişkilerinde kendisini ispatlamak isteyebilir. Karşı taraf üzerinde otorite kurmaya kalkabilir.


Sabit nitelikte olduğu için ısrarcı, inatçı ve kararlıdır. Bir ortamda dikkatleri üzerine çekmeyi başarır. Bu nedenle de iyi giyinmeye özen gösterir. Gösterişlidir, tanınmak ve beğenilmek ister.


Yükselen Burcu Aslan

Yükselen burç kişinin daha çok fiziksel özelliklerini gözlediğimiz yerdir. Kendisini dışarı nasıl tanıttığını anlatır. Kendisine güvenen ve gururlu bir tavrı vardır. Fiziksel olarak gür saçlar ve bir kediyi andıran gözleri ile dikkat çekerler. Yükselen burç sayfasından daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


Aslan Burcunun Yöneticisi

Aslan’ın yöneticisi Güneştir. Güneş hep bilinçle, yaşamla ve yaratıcılıkla bağdaştırılmıştır. Aslan bu nedenle biraz da yaratıcılık ve aşkla ilgilidir. Tüm bu sembollere baktığımızda hepsinin özünde kendine güven ve risk alma kapasitesini görürüz. Bedende kalbi ve sırtı temsil eder.


Aslan Burcu Erkeği Özellikleri

Geniş bir göğüs kafesi, büyük bir baş ve gür saçları ile kendini gösterecektir. Genel olarak sempatik ve sıcakkanlı bir tavır sergiler. Buyurgan bir konuşma tarzı ile dikkat çekebilir. Genel olarak neşeli bir görünüm sergilese de kimi zaman ani öfke patlamalarına tanık olabilirsiniz. Barack Obama, Arnold Schwarzenegger, Bill Clinton, Carl Jung Aslan burcu erkeklerine örnek olarak verilebilir.


Aslan Burcu Kadını Özellikleri

Bir kadın haritasında Güneş Aslan burcunda olduğunda bu daha çok eşini veya hayatındaki diğer otorite figürlerini temsil eder. Yine de kendisine güvenen, emir almaktan hoşlanmayan, otoriter bir kadın figürü ile karşılaşabiliriz. Jennifer Lopez, Madonna, Jennifer Lawrence, Whitney Houston, Sandra Bullock aslan kadınlarına örnektir.


Aslan Burcu Kariyer ve Meslekler

Yönetim kademesinde yer almasa bile bulunduğu işte bir otorite olabilmek için elinden geleni yapacaktır. Ekipte lider konumunda olmazsa zorluk çekebilir, en iyi ihtimalle yaptığı iş için fazla vasıflı olduğunu düşünerek mutsuz olabilir. Çocuklarla, yaratıcılık gerektiren işlerle, sahne performansı gerektiren tiyatro gibi alanlarda görebiliriz. Ana hedefi dikkat çekmektir ancak eleştirilere karşı hassastır. Bu nedenle kimi zaman sahne korkusunu da görebiliriz.


Aslan Burcunun Temsil Ettiği Ülke ve Şehirler

Türklerin toprakları, Alpler, İtalya, Prag, Roma, Sicilya, Türkiye, Fransa, Kuzey Romanya, Sicilya, Bath, Blackpool, Bristol, Damascus, Roma, Bombay, Chicago, Lancashire, Philadelphia, Ravenna


Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.


Bunlar da İlginizi Çekebilir;



bottom of page