top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Yengec Burcu

Yengeç Burcu Özellikleri

Yengeç Burcu Tarih : 22 Haziran - 22 Temmuz


Yengeç burcu «Öncü» nitelikte ve «Su» elementi bir burçtur. Kişiyi ancak duygusal konular harekete geçirecektir. Su elementinin verdiği empati yeteneği ile başkalarının hislerini bir sünger gibi emer. Yengeç anne arketipidir. Bir çocuğun konuşmadan neye ihtiyacı olduğunu anlaması gerekir. Bu nedenle onun algıları, sözlerden çok sezgilere dayanır. Aşinalık Yengeç için önemlidir, çünkü zaman geçirdiği şeyle daha fazla teması olmuş ve onu daha fazla tanımıştır. Bildik ve tanıdık olan Yengeç ‘e kolay ve güvenli gelir. Bu sular onun bildiği gezdiği yerlerdir. Bildik olan yabancı olandan bu nedenle daha güvenlidir. Buranın tehlikeli sularını tanıyordur. Bildiği ve tanıdığı şey ona yük olsa da bırakıp gidemez.


Kendisini korumak Yengeç için ana motivasyonlardan biridir. Elbette sadece kendisini korumak yetmez. Ailesini / kabilesini/ vatanını da koruması gerekir. Aile kelimesinin etimolojisine baktığımızda, kelime Arapça ‘dan gelir. Kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler, ona bağlı/bağımlı olanlar diye geçer. Yengeç ‘in o meşhur kendini koruduğu kabuk işte bu «bağımlılardır». Etrafına ona bağımlı olan kişilerden bir kabuk örer. Bu kabuktan içeri girmek de dışarı çıkmak da zordur. Yengeç ‘in öncülüğü yani onu harekete geçiren de işte bu kabuğun içindekileri korumak adınadır. Bir aile kurmak, ailesinin bakımını sağlamak, onlar için güvenli koşullar yaratmak için kişi ayağa kalkar. Ancak çocuğunun büyümesine bir türlü izin vermeyen anne arketipini anımsayın; onun yerine ödevlerini yapan, hasta olmasın diye sokağa salmayan, ona zarar verebilecek her şeyden korumak adına çocuğunu yaşamdan mahrum bırakan. İşte aynı arketip Yengeç ‘in gölgesi olarak karşımıza çıkacaktır. Etrafındakilere karşı korumacılığı tıpkı bir yengecin tutup bırakmayan kıskaçları gibidir.


Bu burcun tam karşısında «Oğlak» burcu vardır. Ve Oğlak sorumluluk ve yetişkinlik demektir. Yengeç anne ise Oğlak babadır. Yengeç aile ise Oğlak kariyerdir. Ev / İş dengesi bu burçlarla tanımlıdır.


Bedende beslenmekle ilgili olduğu için mide ve kadında göğüslerdir.


Yükselen Burcu Yengeç

Yükselen burç kişinin daha çok fiziksel özelliklerini gözlediğimiz yerdir. Kendisini dışarı nasıl tanıttığını anlatır. Hassas yapısı , ince ve narin bir görünüm ile kendisini gösterecektir. Başkalarına karşı korumacıdır. Yükselen burç sayfasından daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


Yengeç Burcunun Yöneticisi

Güneş baba ise ay annedir. Bir haritada ay bize ilk olarak kişinin ailesi ve özellikle annesi ile ilişkisini gösterir. Aynı zamanda kişinin duygularına karşı tutumunu da gözleyebiliriz. Güneş ve Ay arasındaki ilişki hem kişinin anne babasını nasıl tanımladığını, hem de onların arasındaki ilişkiyi nasıl gözlemlediğini gösterir. Bu nedenle psikolojik olarak aslında sadece bu iki ışığı incelemek bile çok fazla fikir verebilir. Bu ikisinin arasındaki açı bizlere ay fazlarını anlatır.


Yengeç Burcu Erkeği Özellikleri

Geniş bir üst beden ve kuvvetli eller ile kendisini gösterir. İlerleyen yaşlarda karın bölgesinden kilo almaya meyillidir. Duygusal olarak kendisini güvende hissetmek ister. Alışkanlıklarına bağlıdır. Aşina olduğu alanlara ve kişilere çekilir. Sorumluluklardan kaçmak gibi reaksiyonlar gösterebilir.


Yengeç Burcu Kadını Özellikleri

Bir kadın haritasında Güneş Yengeç burcunda olduğunda bu daha çok eşini veya hayatındaki diğer otorite figürlerini temsil eder. Yine de ailesine düşkün, köklerine bağlı bir karakter karşımıza çıkacaktır. Duygusal olarak kendini korumaya meyillidir. Alışkanlıklarına bağlıdır. Hassas ve alıngan bir yapı gösterebilir.


Yengeç Burcu Kariyer ve Meslekler

Aile işlerine çekilebilirler. Gayrimenkul, yeme içme sektörü gibi alanlara meyledebilir. Kimi zaman Yengeç burcunda vurgusu olanları özellikle ilkokul kademesinde eğitmen olarak görebiliyoruz.


Yengeç Burcunun Temsil Ettiği Ülke ve Şehirler

Çin, Doğu, Cenova, Cezayir, Hollanda, İskoçya, İstanbul, Milano, Prusya, Tunus, Venedik, York, Wittenberg, Kuzey ve Batı Afrika, Paraguay, Deptford, Manchester, New York, Magdeburg, Milano, Stockholm


Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.


Bunlar da İlginizi Çekebilir;



bottom of page