top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Koç Burcu

Koç Burcu Özellikleri

Koç Burcu tarih :21 Mart - 20 Nisan


Koç Burcu «Ateş» elementi ve «öncü» bir burçtur. Zodyak, yani burçlar çemberi Koç burcu ile başlar. Her yıl 21 Mart tarihinde, Güneş ‘in Koç burcuna girişi yeni bir yılın başlangıcıdır. Baharla birlikte doğa canlanmaya başlar. Kimi zaman havanın ısınmasına aldanan ağaçlar zamanından önce çiçek açar. Bu çiçeklerin meyveye dönmesi zordur. Tıpkı bunun gibi bazen Koç burcunun da acelecilikle ilgili sınavları olacaktır. Koç burcu başlangıçlarla ilgilidir. İlklerle ve başlangıçlarla ilgili olduğu için deneyimsizdir. Haritamızda Koç burcunun bulunduğu ev konularında genellikle yeni başlangıçlar yapmaya ve sıfırdan öğrenmeye meyilliyizdir.


Koç burcu inisiyatif kullanmaya hazırdır. Ancak başlanmış ve yarım bırakılmış projeler de olabilir. Burada yapılacak başlangıçların hangisini “gerçekten istediğini” iyi bilmelidir. Koç ‘un bencillikle suçlanmasına neden olan kendine dönük yapısının nedeni budur. Kendisini tanımalı ne istediğini bilmeli ve gerçekten istediği şeyin peşinden gidecek cesareti gösterebilmelidir. Bu erdemlerini sağlıklı kullanamadığında cesaret kavgacılığa, başlangıçlar yarım kalmış projelere, kendini tanıma bencilliğe dönüşür.

Koç burcundaki gösterge hızlı olacaktır. Deneyimsizlik, tecrübesizlik, acemilik Koç burcunun ilk akla gelen vasıflarıdır. Koç burcunda Merkür varsa kişi hızlı düşünecektir, Venüs varsa ilişkilerde sabırsız olabilir, Ay bu burçta olduğunda erken yaşta anne olmak mümkündür. Güneş bu burçta ise başarı ve tanınma erken yaşlarda gelebilir.


Savaşçı arketipidir. Barındırdığı yüksek enerjiyi kontrol edemediğinde agresifleşebilir. Erdemlerinden birisi de cesarettir. Risklerin farkında olmak ve buna rağmen harekete geçebilmek cesarettir. Ama risklerin farkında olmadan bir olaya atlamak ve burada yara almak/başarısız olmak (kafayı toslamak) cesaret değil acemiliktir.


Haritada Koç burcunun bulunduğu ev konularında hızlı başlangıçlar yapabiliriz. Ancak bunların sürekliliğini sağlamak zordur. Her seferinde her şeyi yeni baştan yapmak durumunda kalabilirsiniz. Burada kavgaya açığızdır. Girişimciliğimizi kullanabiliriz, tek başımıza hareket etmeye meyilli olabiliriz. Kendi başımızın çaresine bakabildiğimiz, kimseyi dinlemediğimiz bir alandır.


Yükselen Burcu Koç

Yükselen burç kişinin daha çok fiziksel özelliklerini gözlediğimiz yerdir. Kendisini dışarı nasıl tanıttığını anlatır. Bazen mesleği hakkında bile bize fikir verir. Örneğin Koç burcu daha aktif ve teknik meslek alanlarına yönelebilir. Sportmen bir görünüşü vardır. Yükselen burç sayfasından daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


Koç Burcunun Gezegeni

Koç ‘un yöneticisi Mars ‘tır. Koç burcunda herhangi bir gösterge yoksa o zaman yöneticisi olan Mars ‘ın hangi evde ve burçta olduğuna bakarız. Bedende kafayı temsil eder. Yükseleni Koç olanlarda kimi zaman başta bir yara izi görülür. Astrolojide Burç Yöneticileri üzerine olan makaleyi okuyarak daha detaylı bir bilgi edinebilirsiniz.


Bir doğum haritasında Güneş Koç burcunda ise yani 21 Mart - 20 Nisan arasında doğmuşsanız Güneşiniz Koç burcunda demektir. Güneş bu burçta güçlüdür. Tıpkı yöneticisi Mars ‘a baktığımız gibi Güneşin de durumunu değerlendirebiliriz.


Bir haritada Koç burcunda yer alan gösterge kimi temsil ediyorsa bu kişinin mesleği/tavrı daha çok cesaret, fiziksel efor ya da aktiflik barındırır. Doğum haritanızda Koç burcundaki göstergelere bakarak bu kişilerin hayatınızda kimi temsil ettiğini bulabilirsiniz.


Koç Burcu Erkeği Özellikleri

Güneşi Koç burcunda olan bir erkek genelde tek başına çalışmaktan hoşlanır. Girişimci yönü güçlüdür. Kendi işini yapabilir. Yönetici konumunda görebilirsiniz. Özellikle yüksek rekabet gerektiren alanları seçebilir. Hızlı hareket etme kabiliyeti onu öne çıkarabilir. Kimi zaman kavgacıdır ve aniden yükselen bir öfke görebilirsiniz. Çabuk sakinleşir ancak öfkesi yıkıcı olabilir. Spor yapmak ve aktif bir yaşam canlandırır. Beklemekten hoşlanmaz. İlk tercihi savaşmak olduğu için işbirliği yapmayı ya da anlaşma yoluna gitmeyi tercih etmez. Bu nedenle geri adım atmaktan hoşlanmaz. Sabırsızlık ve istikrar sağlayamamak ana sorunları olabilir.


Koç Burcu Kadını Özellikleri

Bir kadın haritasında Güneş genelde eşi, babayı veya kişinin hayatındaki yöneticileri temsil eder. Bu nedenle aslında Koç burcu kadınından çok onun hayatındaki eril figürleri temsil edecektir. Yine de bir kadın için hayatında belirlediği hedefleri etkiler. Savaşçı arketipi tekrar karşımıza çıkar. Kendi ayakları üzerinde durmak önemli bir motivasyon olabilir. Kendi işini yapabilir veya yönetim kademesinde çalışabilir. Alt kademede çalışması durumunda yönetim kademesi ile sorunlar yaşayabilir.


Koç Burcu Kariyer ve Meslekler

Asker ve polisler, girişimciler, teknik elemanlar, fiziksel efor gerektiren işler yapanlar, stajyerler, kendi işini yapan kişiler


Koç Burcu Temsil Ettiği Ülke ve Şehirler

Azerbaycan, Filistin, İran, eski metinlerde sıkça Babil olarak da geçer, Almanya, Danimarka, Floransa, Fransa, İngiltere, İsveç, Marsilya, Napoli, Polonya, Suriye, İngiltere, Birmingham, Nepal, İsrail, Verona


Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.


Bunlar da İlginizi Çekebilir;

Ünlülerin Doğum Haritaları




bottom of page