top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Temmuz Ayı Önemli Astrolojik Tarihleri (1-31 Temmuz 2024)

29 6 2024 saat 22:06 ‘da Satürn  Balık Burcunda geri harekete başlıyor. Retro, 29 Haziran 2024 - 15 Kasım 2024 tarih aralığında: 19° Balık burcundan başlayacak - 12° Balık burcunda bitecek. Değişken burçlar olan İkizler - Başak - Yay ve Balık burcunda 12°-19° arasında bireysel göstergeleri olanlar bu geçişten daha çok etkilenecektir. Satürn daha önce bu derecelere 12 Mart 2024 tarihinde giriş yaptı. O tarihten sonra karşımıza çıkan konularla ilgili revizyonlar, bekleme süreçleri ya da yeniden planlama yapmak gereken durumlar olabilir. (Retro 19° 26’ Balık burcunda başlıyor.)


2 Temmuz 2024 saat 6:58   Güneş Uranüs 45° Özellikle kalp rahatsızlığı olanların kendilerini çok yormamaları gereken bir zaman. Bu tarihte görev değişiklikleri, yönetim kademesinde ani veya beklenmedik değişimler olabilir.


2 Temmuz 2024       11:48   Ay Boğa burcunda kapanan faza geçiş yapıyor. Elinizdeki işleri bitirmek ve dinlenmek aslında iyi bir fikir. Ancak bugün yaşanacak sürpriz gelişmeler size bubu fırsatı vermeyebilir. Özellikle maddi konularda ödemeleri yapmak ve hesapları kapatmak için iyi bir zaman. 


2 Temmuz 2024    13:40   Neptün Balık burcunun son derecelerinde geri harekete başlıyor. 02 Temmuz 2024 – 08 Aralık 2024 tarih aralığında: 29° Balık - 27° Balık arasında retro yapacak. Özellikle değişken burçlar olan İkizler - Başak - Yay ve Balık burcunda 27°-29° arasında bireysel göstergeleri olanlar bu geçişten daha çok etkilenecektir. Neptün bu retro sonrasında artık yavaş yavaş Balık burcunu terk edecek ve Koç burcuna geçiş yapacak. Neptün Balık burcuna 2011 yılında giriş yaptı ve yaklaşık 13 senedir Balık burcunda oldukça güçlü bir şekilde etkisini gösterdi. Eğer doğum haritanızda değişken burçlarda bireysel göstegeleriniz varsa kendinizi boş bir hayale kaptırmış olabilirsiniz. Olumlu anlamda ise gönüllü çalışmalar, ruhsal gelişim ve yaratıcılık olarak kendisini göstermiştir. Retronun başladığı gün Merkür ile yapacağı uyumlu açısı ile yaratıcı fikirlere, ılımlı bir bakış açısına kapı aralıyor. Özellikle aileye destek vermek, evinizde yapacağınız değişimler için olumludur. Bugün yine de önemli imzalar atarken tedbirli olmakta fayda var. (2 Temmuz 2024    14:53   Merkür Trine Neptün )


2 Temmuz 2024 saat 15:50    Merkür Aslan Burcunda -  Merkür Neptün ile uyumlu açısını yaptıktan sonra Aslan burcuna geçiş yapacak. Ve hemen ertesi gün Pluto ile zorlu bir açısı olacak. Pluto Kova burcuna 23 Mart 2023 tarihinde giriş yaptı. Sabit burçlarda göstergeleri olanlar için önemli dönüşümler getiriyor. Merkür ‘ün Pluto ile zorlu açısı imzalar konusunda çok çok dikkatli olunması gereken bir zaman. Merkür aynı zamanda eğitim ve iletişim alanlarını temsil ediyor. Bu konuda köklü değişiklikler de bu tarih civarında gündeme gelebilir. ( 3 Temmuz 2024    10:27   Merkür Pluto Karşıt)




3 Temmuz 2024 saat 4:41   Venüs Satürn Üçgen -Yengeç burcunda yolculuk eden Venüs, ev ve aile konusunda destek veriyor. Ev dekorasyonu, ailede huzur ve barış ortamının sağlanması da bu geçişte mümkün. Şimdi Satürn ile yapacağı destekleyici etki sayesinde daha kalıcı adımlar atılabilir.


5 Temmuz 2024 saat 6:38   Merkür 135° Satürn - Yolculuğa çıkmak, imza atmak veya internet alışverişleri için çok uygun bir gün değil. Elektronik aletlerde arızalar, iletişim sorunları yaşanabilir. Sulardan, sıvılardan gelebilecek olası hasarlara dikkat edilmelidir. Bu tarihte kişisel ilişkilerde iletişim sorunları da yaşanabilir. Blokajlar ya da küslükler olasıdır.


5 Temmuz 2024 saat 22:02   Mars 60° Satürn - Uzun vadeli planlar yapmak için uygun bir zaman. Bu tarihte daha soğukkanlı olmak mümkündür. Ay kapanan fazda olduğu için bu tarihi yeni adımlar atmak için değil daha çok eldeki işlerinizi tamamlamak için kullanmanızda fayda var.


6 Temmuz 2024 saat 1:57   Yeniay  Yengeç Burcunda - 14°23’ Yengeç burcunda gerçekleşecek olan yeniaya Satürn ‘den destekleyici bir açı var. Bu nedenle de atacağınız adımlarda planlı hareket etmek ve aceleci olmamak gerekiyor. Ay düğümleri ile zorlayıcı bir açısı var. Özellikle ikili ilişkilerde dengeli olmak gerek. Venüs bu yeniaya eşlik ediyor. Ev için yapılacak harcamalar konusunda inisiyatif almak durumunda kalabilirsiniz. Aile ilişkileri de bu dönemde önemli olacak. Evde vakit geçirmek, misafir ağırlamak mümkün. Ertesi gün Venüs ‘ün Jüpiter ile yapacağı zorlu açı sizi lüks harcamalara itebilir. Veya masraflarınız beklediğinizden yüksek olabilir. Bu nedenle de planlı ilerlemek bu süreçte en doğru adım olacaktır. (7 Temmuz 2024     8:56   Venüs SSqr Jupiter)



8 Temmuz 2024 saat 14:04   Venüs Uranüs 60° - 17:26   Merkür Jüpiter 60° - Temmuz ayının en olumlu günlerinden birisi bugün. Herşeyden önce eğitim ve yolculuklar açısından çok uygun bir zaman. Transit Jüpiter İkizler burcunda halihazırda yolculuklar konusunda zaten şans ve fırsatlar sunuyor. Bu tarihte yapılacak yolculuklar keyifli ve kolay ilerleyecektir. Aynı şekilde eğitim, başvuru veya sınavlar için de bu tarihi seçebilirsiniz. Venüs ve Boğa burcundaki Uranüs arasındaki destekleyici açı ile ilişkiler ve maddi konularda sürpriz gelişmeler mümkün. Partnerinizle birlikte çıkacağınız yolculuklar bu dönemde keyifli geçecektir. Günlük rutini kırabilir ve tazeleyici bir adım atabilirsiniz. Evde dekorasyon, eviniz için teknolojik aletler almak için de bu tarihi kullanabilirsiniz. Bu süreç iş ortaklıkları açısından da destekleyicidir.

   

9 Temmuz 2024 saat 22:53   Başak burcunda bir Hilal Fazı yaşayacağız. Bu tarih yeniay ile ilgili konuların netlik kazanmaya başlayacağı bir tarih olacak. Bugün karşınıza çıkan konuları iyi takip edin. Karşınıza çıkacak değişim bir stres veya kaygıya neden olabilir. Değişim korkusu bu ay fazı sürecinde temel duygudur. Değişime gönüllü olmak, seçenekleri değerlendirmek, planlı ve hesaplı ilermek bu dönemi daha rahat geçirmenizi sağlayacaktır. Niyetleriniz konusunda pratik olmak gerekiyor. Ay Başak burcunda olduğu için bu süreçte iyi bir günlük planlama gerekecektir. Sağlık konuları ve mesleki adımlar da bu hilal fazında öne çıkabilir.


11 Temmuz 2024 saat 6:04   Güneş Satürn Üçgen - Planlama ve organizasyon açısından çok destekleyici bir gün. Bu dönemde yönetim kademesinde göreve başlayanlar ciddi sorumluluklar alsa da başarıları kalıcı ve görev süreleri uzun olabilir. Kalıcı başlarılar için bugün karşınıza çıkan olasılıkları iyi değerlendirin. Görev ve sorumluluklardan kaçınmayın. Bu dönemde yönetim kademesi de sizden ciddi sorumluluklar almanızı isteyebilir. Bugünü hedefleriniz için plan yapabilirsiniz. Alacağınız pozitif sonuçlar sizi şaşırtabilir. Yeter ki planlarınız gerçekçi ve uygulanabilir olsun. Baba ve eş gibi eril figürlerden de bu dönemde destek görebilirsiniz.


11 Temmuz 2024 saat 19:18    Venüs Aslan Burcunda - Venüs 11 Temmuz günü Yengeç burcunda Neptün ile uyumlu açısını tamamladıktan sonra Aslan burcuna geçiş yapıyor. Bu burca geçiş yaptıktan sonra ise Pluto ile karşıt açı yapacak. Venüs Neptün açıları ilişkilerde fedakarlıklar ve barışmalara vesile olabilir. Ancak hemen ardından gelen zorlu açı ile güç savaşları, ilişkilerde köklü değişim ve krizler, manipülasyonu beraberinde getirecektir. Finansal olarak da zorlu bir dönem olabilir. Yanlış yatırımlar, maddi kayıplara neden olabilecek hareketler konusunda bu süreçte dikkatli olmak gerekiyor. 12 Temmuz tarihinde aynı zamanda Merkür ‘ün Neptün ile zorlu açısı nedeniyle yalanlar ve dolandırıcılıklar gündeme gelebilir. Bu yüzden bu tarihte özellikle maddi konularda radikal kararlardan uzak durmak ve imza atmamak gerekiyor. Bu tarihi ilişkideki sorunlarla yüzleşmek ve bunları dönüştürmek için kullanabilirsiniz. (Doğum Haritasında Venüs Aslan Burcunda) (11 Temmuz 2024    17:32   Venüs Trine Neptün  - 12 Temmuz 2024     5:25   Merkür 135° Neptün - 12 Temmuz 2024    17:12   Venüs Karşıt Pluto)



14 Temmuz 2024 saat 1:48 İlk dördün fazı - 22° Terazi burcunda gerçekleşecek ilk dördün fazı yeniay zamanı alınan kararlar için bizi harekete geçirecektir. Terazi burcunda gerçekleşecek bu ilk dördün ev dekorasyonu, estetik ve ilişkiler konusunda insiyatif almamızı isteyecek. Güney düğüm halan Terazi burcunda ilerliyor. Bu ilk dördün 2023 baharından beri devam eden konulara da ışık tutacak. Buradaki sorunu görmezden gelmeyip gerekli adımları atmak tutulmaların bizden talep ettiği dengeyi kurmamızı sağlayacaktır.


15 Temmuz tarihi oldukça hareketli bir gün. Öncelikle transit Uranüs Boğa burcunda Mars ile kavuşacak. Bu kavuşum ani patlamalar, saldırılar ve kazalara açık bir zaman. Küresel bir etkisi olacaktır. Elbette Boğa burcunda gerçekleştiği için yer hareketleri, arazi ve emlak sektöründe beklenmedik gelişmeler, finans sektöründe istikrarsızlıklar bu tarihte olasıdır. Bireysel olarak maddi konularda dikkatli olmak gerekiyor. Bu tarihte hiçbirşey tahmin ettiğiniz gibi ilerlemeyebilir. Venüs ‘ün de aynı tarihte Satürn ile yapacağı zorlu açı maddi zorlukları gündeme getiriyor. Finansal konularda bu tarih gelmeden yatırımları güvenli araçlara taşımak gerekiyor.  Merkür ‘ün Satürn ile olan zorlu açısı ise beklenmedik sorunlar, yolculuklarda gecikmeler, elektronik aletlerde arızaları gündeme getirebilir. Mecbur kalmadıkça bugün imza atmak uygun değildir. İmza veya başvurularınızı 8 Temmuz tarihinde yapmaya çalışın. (15 Temmuz 2024     6:00   Ven Sesqu Sat - 15 Temmuz 2024    11:56   Mer Qucnx Sat - 15 Temmuz 2024    17:05   Mar Conj Ura)


18 Temmuz 2024 tarihinde ay büyümeye başlıyor. Yeniay planlarınız ve kararlarınızı başkalarına duyurmak için harika bir zaman. Üstelik bu tarihte yönetim kademesinden sürpriz destekler de gelebilir. Karşınıza çıkacak çözüm önerilerini değerlendirin. Yay burcunda gerçekleşecek olan büyüyen ay size geniş kitlelere ulaşma fırsatı verecektir. Tanıtım ve duyurular için bugünü kullanabilirsiniz. Tutamayacağınız sözler vermemeye ve büyük vaadlerde bulunmamaya dikkat edin. Ve bazı karar ve adımları ertesi güne bırakmadan bugün tamamlayın. Özellikle teslim tarihleri, yönetim kademesinin vereceği karar ve açıklamaların bugün tamamlanması için çalışın. (18 Temmuz 2024    0:33   Büyüyen Ay - 17:00   Güneş Uranüs 60° - 19 Temmuz 2024     6:54  Güneş Jüpiter 135°)



20 Temmuz 2024 tarihinde ciddi bir gündem değişimini gözleyebilirsiniz. 9 Haziran tarihinden beri Boğa burcunda hareket eden Mars İkizler burcuna geçiş yapıyor. Daha önce Mars İkizler burcunda 2022 yılında transit yaptı ve o tarihte bir de retrosu oldu. Bu tarihte yaşadığınız gerilim ve stresleri anımsamaya çalışın. Benzer konular tekrar gündeminize gelebilir. İkizler iletişim, yolculuk ve haberleşme ile ilgilidir. Kardeş, kuzen ve yakın çevrenizle, konşularınızla gerilimler yaşanabilir. Bu geçiş esnasında Satürn ile zorlu bir açısı da olacak. Bu nedenle de alacağınız aksiyonlarda engel ve sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bilgi hırsızlıkları ve siber saldırılar da gündemi meşgul edebilir. Mars İkizler burcuna geçiş yapmadan Neptün ile bir destekleyici açısı olacak. Bu gerilimli günler öncesinde ruhsal olarak dinlenmiş olmanızda fayda var. (20 Temmuz 2024  18:17   Mars Neptün 60° - 23:43 Mars İkizler Burcunda )


21 Temmuz 2024 saat 13:17 ‘de 29°08’ Oğlak burcunda bir dolunay yaşayacağız. Bir önceki da Oğlak burcunun ilk derecelerinde bir dolunay yaşamıştık. O dolunay İkizler burcundaki yeniay zamanında başlattığımız konuların sonuçlarını almıştık. Bu dolunay ise Yengeç burcunda yaşayacağımız yeniay ‘ın sonuçlarını alacağız. Burcun son derecesinde gerçekleşen bu dolunay zamanında daha çok kariyer ve hedeflerimiz konusunda bir sonuç alacağız. 29° bir burcun son derecesidir ve astrolojide anaretik olarak tabir edilen zararlı bir etkisi vardır. Aslında bu bir sürecin bittiğini gösteren, bir aksiyonun sonuna gelinmiş bir süreci anlatır. Dolunay zamanında iki iyicil gösterge olan Venüs ve Jüpiter arasında bir uyumlu açı gerçekleşiyor. Venüs 12°30’  Aslan, Jüpiter İkizler burcunda olacak. Bu nedenle özellikle hava ve su burçlarında bireysel göstergeleri olanlar için oldukça şanslı bir dolunay yaşanabilir. Tamamlanan bir proje başarı elde edebilir, ilişkiler ve ortaklıklar konusunda da güzel gelişmeler yaşanabilir. (21 Temmuz 2024 23:43 Venüs Jüpiter 60°)



22 Temmuz tarihinde Dolunay ‘ın hemen ardından Merkür ve Uranüs arasında zorlu bir açı meydana gelecek. Sürpriz haberler ve yolculuklar gündeme gelebilir. Elektronik aletlerde sorunlar ve arızalar olasıdır. Bu tarihte mümkünse elektronik eşya almayın. 5 Ağustos sonrasında Merkür retrosu başlayacak. Arıza sinyali veren aletlerinizi bu tarih gelmeden yenileyebilirsiniz. Eğer böyle bir imkan bulamazsanız varolanı tamir ettirmek veya geçici çözümler bulmak daha iyi olacaktır. Aksi durumda 29 Ağustos sonrasını beklemekte fayda var. Bugün zorlu görevlerin üstesinden gelebilirsiniz. Kendinizi güçlü ve enerjik hissedebilirsiniz. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için mücadele etmekten kaçınmayın ancak üzerinizde baskı kurulmasına da izin vermeyin. Bu süreçte baba, eş, patron gibi eril figürlerden destek almak, bu kişilerle olan sorunları çözmek mümkün. 23 Temmuz tarihinde ise böyle bir şansınız olmayacak. Yönetim figürleri ile zorluklar yaşayabilirsiniz. Güç savaşları ya da manipülasyonlar olasıdır. İlişkilerde yanılgılar ve hayal kırıklıkları olabilir. Aldanma ve aldatmalara açık. Sınır çizmede sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle güç savaşlarına girmemek, manipülatif kişilerle aranıza sağlıklı sınırlar çizmekte fayda var. Finansal konularda ise radikal kararlardan ve büyük bütçeli masraflardan uzak durun. Tekin olmayan kişi ve ortamlardan kaçınmak gereken bir gündesiniz. (22 Temmuz 2024     1:21   Merkür Uranüs Kare - 6:25 Güneş Neptün Üçgen - 6:47 Mars Pluto Üçgen - 10:44 Güneş Aslan Burcunda) (23 Temmuz 2024 8:37 Güneş Pluto Karşıt  - 20:37 Venüs Neptün 135°)


24 Temmuz 2024 tarihinde saat 20:52 Ay Küçülen Ay fazına geçiş yapıyor. Bu tarih dolunayda gözlediğiniz eksikleri değerlendirmek ya da yüzleşmeler için sağlıklıdır. Geri bildirimlerinizi alın ve yeniay zamanında bu yana attığınız adımları kendi başınıza değerlendirin. Ay bu tarihte Balık burcunda olacak ve Satürn ile kavuşacak. Üzerinize düşen sorumlulukları almak ve karşınıza çıkan engelleri değerlendirmek için iyi bir zaman. Sulardan ve sıvılardan kaynaklanabilecek sorunlar bu dönemde olasıdır.


25 Temmuz 2024 tarihinde Merkür ve Neptün arasında uyumsuz bir açı olacak. Bu tarihte duyduğunuz her şeye inanmayın. Yalan yanlış bilgi aktarımları sorunlara neden olabilir. Yanlış anlamalar olasıdır. Elektronik aletlerde sıvılardan kaynaklanabilecek hasarlar da bu tarihte olası. Dikkatsizlik ya da dalgınlık nedeniyle öngörülemeyen arızalar oluşabilir. Önümüzdeki günlerde Merkür geri harekete başlayacağı için bugün internet alışverişlerinden ve elektronik aletlerden de uzak durun. (25 Temmuz 2024    18:59   Merkür 150° Neptün)


26 Temmuz 2024 tarihinde Merkür Başak Burcunda transitine başlıyor. Hem Satürn ile yapacağı zorlu açılar hem de geri harekete başlayacağı için 29 Ağustos tarihine kadar araç alım satımı, elektronik aletlere büyük bütçeli yatırımlar önerilmez. Eğitimlere başlamak için de çok uygun bir zaman olmayabilir. Kendi başınıza alacağınız eğitimler ya da kişisel gelişiminize yönelik eğitimler ise özellikle retro döneminde daha sağlıklı bir tercih olabilir. Bugün Güneş ‘in Mars ile uyumlu ancak Satürn ile zorlu bir açısı olacak. Hedefleri uygulamaya koymak için iyi bir zaman olabilir ancak sürpriz engellere de hazırlıklı olun. Bu süreçte acele etmemek ve şartları fazla zorlamamak en iyisi. Planlar aksayabilir bu da sizi bazı revizyonlar yapmaya itebilir. ( 26 Temmuz 2024 1:41 Merkür Başak Burcunda - 26 Temmuz 2024 5:32 Güneş Mars 60° - 26 Temmuz 2024    11:40   Güneş Satürn 135° )


27 Temmuz 2024 tarihinde Venüs ‘ ün Satürn ile zorlu bir açısı olacak. İlişkilerde çözülmesi zor problemler gündeme gelebilir. Bir orta yol bulmak bu süreçte çok mümkün olmayabilir. Olası sorunları çözmek için bir arabulucudan destek almakta fayda var. Finansal açıdan da süreç zorlayıcı olabilir. Yatırım yapmak iyi bir fikir olmayabilir. Kemer sıkmayı gerektiren bir tarih. İletişim bu dönemde sağlıklı akmayabilir. İnatlaşmalar ve güç savaşları olasıdır. Bu dönemde iyi bir hesap kitap yapmak, planlı hareket etmekte fayda var. (27 Temmuz 2024 3:07 Venüs 150° Satürn - 3:49 Merkür 150° Pluto )


28 Temmuz 2024 tarihinde 5:51 ‘de Boğa burcunda Son Dördün fazı yaşanacak. Yeniay zamanı başlayan konularla ilgili bir revizyon yapılması gerekecektir. 24 Temmuz tarihinde aldığınız geri bildirimler bu revizyon sürecinde size yol gösterecektir.


31 Temmuz 2024 tarihinde 19:17 ‘de Balsamik faz yaşanacak. 4 Ağustos tarihindeki Yeniay zamanına kadar elinizdeki işleri tamamlayarak dinlenmek için zaman ayırın. Bu dönem arınma ve detoks için çok destekleyici olacaktır.


Temmuz 2024 Ay Boşluk Zamanları

2.07.2024 18:43 - 2.07.2024 18:50

4.07.2024 23:44 - 4.07.2024 23:51

7.07.2024 6:47 - 7.07.2024 6:56

9.07.2024 9:04 - 9.07.2024 16:47

12.07.2024 4:55 - 12.07.2024 5:06

14.07.2024 1:49 - 14.07.2024 17:53

17.07.2024 4:10 - 17.07.2024 4:25

19.07.2024 10:58 - 19.07.2024 11:14

21.07.2024 14:26 - 21.07.2024 14:43

23.07.2024 12:58 - 23.07.2024 16:23

25.07.2024 17:31 - 25.07.2024 17:52

27.07.2024 1:14 - 27.07.2024 20:22

29.07.2024 23:59 - 30.07.2024 0:28

Üye Olarak yazının devamını ve sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Doğum Haritası Hesaplama sayfasından Doğum Haritanızı Ücretsiz çıkarabilirsiniz. Yükselen Burç Hesaplama sayfasından hem yükselen burcunuzu öğrenebilir hem de özelliklerini okuyabilirsiniz. Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


bottom of page