top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

İkizler Burcu

İkizler Burcu Özellikleri

İkizler Burcu Tarih: 21 Mayıs - 21 Haziran

İkizler burcu «Değişken» nitelikte ve «Hava» elementi bir burçtur. Değişken nitelik bozunma göstergesidir. Yani bir fazdan başka bir faza geçişi gösterir. Bu nedenle burada istikrarsız bir yapı görürüz. Mevsimlerin geçişini gösterdiği için iki farklı olasılığın barındırıldığı bir sembolü anlatır. Hava elementi olması nedeniyle bu daha çok iletişim ve zihinsel konularla ilgilidir. Hava elementi tıpkı su gibi nemlilik içerdiği için empati yeteneği barındırır. Bu nedenle İkizler sosyal burçtur. «İnsan» burçlardan birisidir.* Bu nedenle sesli bir burçtur ve iletişim yeteneği barındırır.


Değişkenlik ikizlere açık fikirlilik ve tazelik getirir. Yeni fikirlere direnç gösteren Boğa ‘dan sonra değişime hazır bir İkizler çıkar karşımıza. Okumak, konuşmak ve öğrencilik bu nedenle ikizlerle ilgilidir.


İkizlerdeki gösterge istikrarsızlık barındırır. Kalıcılığı yoktur. Tek bir şeye odaklanamaz. Her zaman başka bir alternatif ya da değişim ihtiyacındadır. Sosyalleşme ve değişim ister. Aynı zamanda öğrenmeye istekli, meraklı ve hareketlidir. Buradaki bir gösterge bize gençliği de anlatabilir.


Örneğin burada göreceğiniz bir Venüs, genç, hareketli ve konuşkan kadınları ifade edebilir. Elbette aynı Venüs özellikle başka göstergeler de destekliyorsa, aşkta istikrarsızlık ve tek bir kişiyle yetinmeme özelliklerini de getirebilir. Kişi ikili ilişkilerinde çabuk sıkılabilir.


İkizlerin en büyük handikapı derinleşememek ve yüzeyselliktir. Bu nedenle bu parametrelerin gerekli olduğu alanlarda zorlanabilir. Hız ve değişkenliğin öne çıktığı, adaptasyon yeteneği gerektiren alanlarda ise İkizler oldukça güçlü bir konumda olacaktır.


Yükselen Burcu İkizler

Yükselen burç kişinin daha çok fiziksel özelliklerini gözlediğimiz yerdir. Kendisini dışarı nasıl tanıttığını anlatır. İkizler yükselen kendisini neşeli ve konuşkan bir ruh hali ile dışarı yansıtacaktır. Fiziksel olarak daha çok çocuksu bir görünüşü vardır. Yükselen burç sayfasından daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


İkizler Burcunun Gezegeni

Yöneticisi Merkür ‘dür. Bedende omuzları, kolları ve elleri temsil eder. Jupiter inançları temsil ettiği için burada rahat edemez. İkizler akılla bağıntılı olduğu için akılla açıklanmayacak konular burada güçlük çeker.


İkizler Burcu Erkeği Özellikleri

Fiziksel olarak çocuksu bir görüntüsü olacaktır. Genel olarak çevik bir duruşu vardır. Hızlı hareket eder. Konuşması dikkat çekicidir. Konuşurken ellerini kullanır. İletişim yeteneği güçlüdür. Fikirleri ile öne çıkar. Adaptasyon yeteneği güçlüdür. Esnektir. İstikrar sağlamakta zorlanabilir. Metin Hara, Rafael Nadal, Paul McCartney, Johnny Depp İkizler erkeği için örnek olarak verilebilir.


İkizler Burcu Kadını Özellikleri

Bir kadın haritasında Güneş İkizler burcunda olduğunda bu daha çok eşini veya hayatındaki diğer otorite figürlerini temsil eder. Yine de iletişim yeteneği güçlü, hayatında kendini ifade etmek konusunda özgürlük peşinde olan, seyahatlerden hoşlanan bir kadın figürü karşımıza çıkacaktır. Ancak fiziksel özellik olarak bir İkizler karakteri göremeyebiliriz. Nicole Kidman, Angelina Jolie, Adriana Lima İkizler kadınlarına örnektir.


İkizler Burcu Kariyer ve Meslekler

Çevirmenler, gazeteciler, satışçılar, pilotlar, kargocular, kuryeler, iletişim yeteneği gerektiren işler, yurtiçi turizm, bilgi teknolojileri, bilgiyi kullanan ve/veya yayan her alan İkizlerle ilgilidir.


İkizler Burcunun Temsil Ettiği Ülke ve Şehirler

Afrika ‘nın kuzey doğu kıyıları, Ermenistan, Belçika, Brabant, Aşağı Mısır, Sardunya adası, Kuzey Amerika, Galler, İngiltere ‘nin batısı, Londra, Los Angeles, ABD, Uruguay


Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.


Bunlar da İlginizi Çekebilir;

*Dikkat, bundan önceki Koç ve Boğa hayvan sembolojisidir. Hayvan burçlar daha çok dürtüseldir. İnsan burçlar İkizler, Başak ve Kova ve Yay burcunun yarısı.



bottom of page