top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Satürn Kova Burcunda 2020/2023


Astroloji ilmine vakıf bir kişi için en büyük kazanç zamanın lineer olmadığını görebilmektir.


Zaman, astrolojide daha çok spiral şeklinde ilerler. İçinde dairesel bir tekrar barındırır. Geçmişte olan olayların benzerlerinin tekrarlandığını gözleriz.

Örneğin Jupiter 'in Oğlak burcu geçişinde neler sunduğuna bakarız. O tarihte Oğlak burcunun yöneticisi başka bir burçtadır. Tutulmalar başka burçta gerçekleşiyordur. Bu nedenle geçmişteki olayların birebir aynısı olmaz. Ancak olayları okurken, eğer astroloji biliyorsanız o olayınn hangi gösterge nedeniyle olduğunu görebilirsiniz. Jupiterin getirdiği aşırılık, Güney Ay Düğümünün getirdiği kayıplar ile Satürn 'ün getirdiği sınırlamalar birbirinden farklıdır. Kimi zaman biri yaşam öyküsünü anlattığında, haritasını hesaplamadan neyi neden yaşadığını anlarsınız. Bu nedenle Astroloji, çok bilinmeyenli bir denklemi çözmek gibidir. Matematikseldir. İnsanlar olaylardan bahsederken siz sadece sembolleri görürsünüz.


Bu nedenle bir transiti anlamak için dönüp geçmişte neler olduğuna bakarız. Bir de göstergenin o burca giriş haritasına. Her iki analizi harmanlar ve karşımıza neler çıkabileceğini tahmin etmeye çalışırız. Satürn 'ün Kova burcuna geçişinin haritalarımıza neler sunacağını anlamak için dönüp geçmişe bakalım ve geleceğe bu sürecin nasıl yansıyabileceğini tahmin etmeye çalışalım.


Satürn, astrolojide kötü nam salmış karanlık bir figürdür. Karmanın efendisi, öğretmen benzetmeleri ile bizlere sevdirilmeye çalışılsa da iktidarı korumak için kendi çocuklarını yutan bir mitolojik kahramandır. Haliyle, sahneyi ele geçirdiğinde bizler için sert olayları, yaşamın sınavlarını, acı ve kayıplarını getirir. Bizden ne istediğini anlamak süreci daha katlanılır kılabilir. Ama öz disiplin, soğukkanlılık, zaman yönetimi, strateji kasları zayıf olanlar için süreç sert bir fırtınadır. Hasarsız atlatmak için "sıfır mazeret" gerekir. Hiçbir yasal, etik, ahlaki sınırı aşmamak, üzerinize düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmek, kolaya kaçmamak, size zor gelen ama yapılması gerekeni yapmak bu adımlardan bazılarıdır. Bunu başaramazsanız karşınızda acı bir reçete ile karşılaşabilirsiniz.


Satürn Kova burcunda olduğu iki süreci inceleyelim. 1962/1964 yılları ve 1991/1994 yılları. Bu tarih aralıkları Türkiye için oldukça sert bir süreçti. Ancak aynı tarihlerde hem Pluto hem de Uranüs 'ün zorlayıcı açıları da yer almaktaydı. Geçmişteki iki süreçte yaşanan ortak dinamikleri incelediğimizde karşımıza çıkan belirli konular var. Ağırlıklı olarak işçilerin ve memurların grev ve hak arama mücadelelerini gözlüyoruz. Bu tarih aralıklarında farklı nedenlerle de olsa boykot ve grevler karşımıza çıkıyor. Benzer sahnelerin 2020/2023 tarih aralığında yine karşımıza çıkması olasıdır.


Bu süreçte gazete, radyo-tv kanalları ve çalışanları ile ilgili konular da gündemde. Bazı gazete ve TV çalışanlarına açılan tazminat davaları, cezalar ve kapatma kararlarına tanık oluyoruz.


Radyoaktivite nedeniyle Yatağan termik santralinin iki ünitesinin kapatma kararı dikkat çekici. Bu tarih aralıklarında benzer dinamikler tekrar gündeme gelebilir. Kova burcunun modern yöneticisi Uranüs 'tür. Aslen Uranyum ile ve genel olarak da radyoaktivite ile bağlantılıdır. Satürn Uranüs arasında gerçekleşecek sert açı nedeniyle bu tarih aralıklarında nükleer kazalar karşımıza çıkabilir. Satürn ve Uranüs arasındaki kare açı 17 Şubat 2021 / 15 Haziran 2021 / 24 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu tarihlerde uçak yolculukları da önerilmez.


Özellikle otomotiv ithalatı ile ilgili bazı yasaklamalar ya da cezalar da bu süreç içerisinde gündeme gelmiş. Yerli otomobilin de gündemde olduğu bu süreçte yasaklama olmasa da elektrikli veya hybrid otomobillerde bazı kısıtlamalar gündeme gelebilir.


Otoyollar nedeniyle açılan soruşturmalar ve suçlamalar da Satürn Kova sürecinde yaşanmıştır. Benzer soruşturmalar yine gündeme gelebilir.


Tarihte Jupiter Satürn kavuşumları 20 yıllık yeni döngüler olarak kabul edilmiş ve ayrıca yorumlanmıştır. Bu başka bir yazıda daha detaylı incelenmelidir. Bu nedenle şimdilik bu tarihin uzun bir sürecin başlangıcı olduğunun farkında olalım. Özellikle hava elementinde ilk derecelerde göstergeleri olanlar için bu süreç olumludur. Ancak sabit burçlarda ilk derecelerde göstergeleriniz varsa bu tarih öncesinde bir danışmanlık almanız önerilir. (21 Aralık 2020 21:20 Jupiter Satürn Kavuşum)



Kova burcuna giriş haritasının Türkiye haritası üzerine etkisine bakarak yorum yapabiliriz. Şuan Türkiye ilerletilmiş haritasında bir yeniay fazına doğru ilerliyor. Ancak bu süreçte Satürn ve Pluto gibi iki sert gezegen ile kavuşum yapacak ay. Bu nedenle karşımızda zorlu bir geçiş dönemi var. Kova burcunda hareket edecek olan Satürn de bu geçişe tanıklık ediyor. Şubat 2022 'den Ağustos 2022 'ye kadar olan zaman aralığı artık bir süreci geride bırakacağımızı gösteriyor. Kapanan fazlar her zaman zorlayıcıdır. Ancak ardından gelen yeniay fazları umut doludur. Satürn bu zaman aralığında Türkiye 'nin 5.evindeki göstergelerine sert açılar yapacak. Bu süreçte en çok sahnede olan ünlüler, tanınmış kişiler, sanatçılar, kadınlar, gençler ve çocuklar zorlanacak diyebiliriz. İlk etapta muhtemelen vergi konusunda yasal baskılar artabilir. Bazı tutuklama kararları gündeme gelebilir. Özellikle eril figürlerin karşılaşacağı zorluklar ilerleyen zamanda sanat camiasını etkileyebilir. Elbette radyo-tv 'nin yaşayacağı sektörel zorlanma maddi olarak sanat camiasını da etkileyebilir. Maddi cezaların da bu süreçte ünlülerin gündemine düşmesi olasıdır. Elbette Google ile başlayan ceza furyasının devamı gelebilir. Dijital vergi ile yaptırımlar gündemi meşgul edebilir. İnternet üzerinden hizmet verenlere ve iş yapanlara yeni yükümlülükler getirilebilir.


Kova burcu sosyal düzenle çok ilgili olduğu için demokrasi, sosyal haklar ve eşitliklere özen göstermeyen, radikal kişi ve kuruluşlar ağır eleştirilere maruz kalabilir.


Kova burcu, sosyal haklar, özgürlükler, demokrasi, sosyal gruplar, dernekler, meslek grupları ve sendikalarla ilgilidir. Bu kurum ve kuruluşlar sıklıkla karşımıza çıkacaktır. Ayrıca teknoloji, internet, arge, bilim adamları, bilimsel konular, deneyler, laboratuvarlar, radyo televizyon, buluşlar, yenilikçi teknolojiler, elektrik ve elektrik santralleri, elektrikle çalışan herşey haliyle elektrikli otomobiller, uçaklar ve haliyle dronelar, anarşistler ve marjinaller, astrologlar, astroloji de Kova burcuyla temsil edilir. 19 Aralık 2017 'den bu zamana kadar İnşaat sektöründe yaşanan daralma ve zorlanma süreci geride kalırken şimdi Kova burcu ile temsil edilen bu sektör ve departmanlar için de zor günler bizleri bekliyor. Astroloji camiasının da Satürn 'den nasibini alacağı bu süreçte yasal her tür konuda dikkatli olmakta fayda görüyorum.


2020 Satürn Kova Geçişi: 11 Mayıs Retro - 1 Temmuz 'da Oğlak burcuna tekrar geçiş yapacak. 29 Eylül tarihinde 25 derece Oğlak burcunda ileri gitmeye başlayacak ve tekrar Kova burcuna geçişi 16 Aralık tarihini bulacak. Oğlak burcuna geçiş yaptığı zaman aralığında yine inşaat ve banka sektörleri ile ilgili zorlanmalar gündeme gelebilir. Yükselen burcunuza göre etkisini de buradan okuyabilirsiniz.


Eğer haritanızın bu transitten nasıl etkileneceğini merak ediyorsanız mini seans randevusu alabilirsiniz.





Bunlar da ilginizi çekebilir




 

Saturn Kovada Ocak 3, 1962 Mart 23, 1964

Saturn Kovada Eylül 16, 1964 Aralık 15, 1964



 

Saturn Kovada Şubat 6, 1991 Mayıs 20, 1993

Saturn Kovada Haziran 29, 1993 Ocak 28, 1994





bottom of page