top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

30 Kasım 2020 - İkizler Burcunda Ay Tutulması

Tutulmalar belirli döngüler halinde gerçekleşir. Bireysel hayatlarımızda da belirli konuların dönem dönem vurgu kazanmasını sağlar. Bu nedenle geçmiş tutulmaların hayatınızda neleri etkilediğini bilmek önemlidir. astrokronos.com/tablolar sayfasından tutulma tarihlerini ve derecelerini görebilirsiniz.



116 Saros döngüsüne ait bir önceki tutulma 20 Kasım 2002 yılında yaşandı. Bir önceki İkizler burcundaki tutulma ise 31 Mayıs 2003 yılında bir Güneş tutulması yaşandı. Kuzey düğüm tarafında yer alan bu tutulma karşımıza destekleyici etkiler olarak çıkmış olabilir. 28 Kasım 2012 tarihinde ise Güney düğüm tarafında bir Ay tutulması yaşadık. Bu tarihlerde ise bazı kayıplar gündeme gelmiş olabilir. Şimdi yaşayacağımız tutulmada ise daha olumlu gelişmeler bekleriz.


Ay tutulmaları, birer dolunaydır. Bu nedenle bir süredir devam eden bir konuda bir netlik kazanmayı bekleriz. Birşeyin ortaya çıkması, bir projenin tamamlanması, bir kararın verilmesi veya bir duyurunun yapılması olabilir. Bunlar ağırlıklı olarak ikizler burcunun temsil ettiği konularla bağıntılı olacaktır.


İkizler burcu «Değişken» nitelikte ve «Hava» elementi bir burçtur. Rasyonel ve güçlü sesli

burçlardandır. Kısır burçlardandır, çocuk vermez. Düz bir vücutla kendilerini gösterirler.

Değişken nitelik bozunma göstergesidir. Yani bir fazdan başka bir faza geçişi gösterir. Bu

nedenle burada istikrarsız bir yapı görürüz. Mevsimlerin geçişini gösterdiği için iki farklı olasılığın barındırıldığı bir sembolü anlatır. Hava elementi olması nedeniyle bu daha çok iletişim ve zihinsel konularla ilgilidir. Hava elementi tıpkı su gibi nemlilik içerdiği için empati yeteneği barındırır. Bu nedenle İkizler sosyal burçtur. «İnsan» burçlardan birisidir.* Bu nedenle sesli bir burçtur ve iletişim yeteneği barındırır.


Değişkenlik ikizlere açık fikirlilik ve tazelik getirir. Yeni fikirlere direnç gösteren Boğa ‘dan sonra

değişime hazır bir İkizler çıkar karşımıza. Okumak, konuşmak ve öğrencilik bu nedenle ikizlerle

ilgilidir. İkizlerdeki gösterge istikrarsızlık barındırır. Kalıcılığı yoktur. Tek bir şeye odaklanamaz. Her zaman başka bir alternatif ya da değişim ihtiyacındadır. Sosyalleşme ve değişim ister. Aynı zamanda öğrenmeye istekli, meraklı ve hareketlidir. Buradaki bir gösterge bize gençliği de anlatabilir.


Hız ve değişkenliğin öne çıktığı, adaptasyon yeteneği gerektiren alanlarda ise İkizler oldukça güçlü bir konumda olacaktır. Yöneticisi Merkür ‘dür. Bedende umuzları, kolları ve elleri temsil eder. Buradaki tüm hasar ve rahaatsızlıklarla ilgilidir.


Bu ay tutulmasına eşlik eden iki kraliyet yıldızı var. Bunlar Aldebaran ve Antares. Daha önce kraliyet yıldızları ile ilgili bir makale yayınlanmıştı. Bu yazı belki ilginizi çekebilir.


Bu tutulmada etkin olan aldebaran 'ın erdemi dürüstlüktür. Bu nedenle karşımıza çıkan konular da dürüstlük ana sınavımız olabilir. Bazı gerçeklerin de ortaya çıkması mümkündür. Elbette dürüstlükten ödün verenler için de yıkıcı sonuçlar doğurabilir.


Türkiye haritasında hastanelerde yoğunluğun ciddi noktaya ulaştığı gözlenebilir. Yönetim kademesinde değişimler içinse bir sonraki Güneş tutulması daha etkin çalışacaktır. Maddi konularda ise sürpriz iniş çıkışlar gözlenebilir. Katar 'ın Borsa İstanbul ortaklığı ise Türkiye için bu tutulmanın ana konusu noktasında. Tutulma sürecinde de etkisini bir süre daha gözlemeye devam edeceğiz.


Bireysel hayatlarımızda ise bir değişim ve geçiş süreci yaşayabiliriz. Burç bazında bakacak olursak;


Koç Burçları; Eğitim ve yolculuklar alanında yaşanacak bu tutulma sizin açınızdan oldukça destekleyici olacaktır. Eğer bir süredir devam eden bir eğitiminiz varsa bunu tamamlayabilirsiniz. Yakın çevrenizden, kardeş ve kuzenlerinizden destek alabilirsiniz. Belki bir süredir bir araç alma planınız varsa şimdi karşınıza bir fırsat çıkabilir. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmelerle karşılaşabilirsiniz.


Boğa Burçları; Maddi konularda yaşanacak bu tutulma sizin açınızdan oldukça destekleyici olacaktır. Yaz aylarında olumlu yanıt alamadığınız bir konuda şimdi şans sizden yana, olumlu gelişmelere hazır olun. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmelerle karşılaşabilirsiniz.


İkizler Burçları; Burcunuzda gerçekleşen bu ay tutulması sizi bir ilişki konusunda karar vermeye itebilir. Kendinizi bir anda bir ilişkinin içinde bulabilirsiniz. Veya taşınma planlarınız netleşebilir. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.


Yengeç Burçları; Bir süredir kendi içinize kapanmışsanız, depresif bir süreç yaşamışsanız şimdi bunların yavaş yavaş geride kaldığını görebilirsiniz. Eğer hazırlık yaptığınız bir proje, tez, yazı varsa bunun da duyurusu bu zamanda yapılabilir. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.


Aslan Burçları; Dernek, kulüp ve meslek gruplarıyla işbirlikleri gündeme gelebilir. Destekleyici etkiler barındıran bu tutulma esnasında önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Aynı şekilde arkadaşlarınız da sizi destekleyecektir. Belki yeni bir sosyal çevreye girebilirsiniz. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.


Başak Burçları; Kariyerinizle ilgili Haziran ayından beri devam eden sorunları geride bırakıyorsunuz. Kariyerinizle ilgili gelişmenize destek verecek bir yıllık bir döngünün ilk gözle görülür sonuçları olarak düşünebilirsiniz bu tarihi. Geçmiş tarihlere baktığımızda Kasım 2012 civarında bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.


Terazi Burçları; Eğitim ve yolculuklar alanında yaşanacak bu tutulma sizin açınızdan oldukça destekleyici olacaktır. Eğer bir süredir devam eden bir eğitiminiz varsa bunun tamamlayabilirsiniz. Akademik alanda çalışıyorsanız bu bir yayının kabulü anlamına gelebilir. Hukuki konularda destekleyici sonuçlar alabilirsiniz. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmelerle karşılaşabilirsiniz.


Akrep Burçları; Maddi konularda yaşanacak bu tutulma sizin açınızdan oldukça destekleyici olacaktır. Özellikle ortak gelirler, miras, nafaka, tazminat gibi konularda sorunlarınız çözülüyor. Yaz aylarında olumlu yanıt alamadığınız bir konuda şimdi şans sizden yana, olumlu gelişmelere hazır olun. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmelerle karşılaşabilirsiniz.


Yay Burçları; Bu ay tutulması sizi bir ilişki konusunda karar vermeye itebilir. Kendinizi bir anda bir ilişkinin içinde bulabilirsiniz. Veya taşınma planlarınız netleşebilir. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmeler bekleyebiliriz. Eğer devam eden bir dava süreciniz varsa bu netlik kazanabilir. Veya bir sözleşme hakkında karar alabilirsiniz.


Oğlak Burçları; Bir süredir çalışanlarınızla ya da iş hayatınızla ilgili sorunlar yaşamışsanız şimdi doğru kişilere ulaşma zamanındasınız. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.


Kova Burçları; Eğer yaratıcılık gerektiren veya eğlence sektöründe bir işte çalışıyorsanız bu süreci bir duyuru için kullanabilirsiniz. Önünüzde bir yıl sürecek tutulmalarda en çok bu konularda gelişme fırsatı yakalayacaksınız. Belki doğru kişilere ulaşma şansını yakalayabilirsiniz. Yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Çocuğunuzun eğitimi ile ilgili önemli gelişmeler de olabilir. Kasım 2012 tarihinde bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.


Balık Burçları; Evinizle ilgili Haziran ayından beri devam eden sorunları geride bırakıyorsunuz. Yerleşimle ilgili gelişmenize destek verecek bir yıllık bir döngünün ilk gözle görülür sonuçları olarak düşünebilirsiniz bu tarihi. Geçmiş tarihlere baktığımızda Kasım 2012 civarında bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu konularda işbirlikleri ve olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.


Bu yazılar da ilginizi çekebilir



Bir sonraki üye seminerine katılabilir ve haritanız üzerinden soru cevap şansı yakalayabilirsiniz. astrokronos.com/uyelik





bottom of page