top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Terazi Burcunda Ay Tutulması 25 Mart 2024

Ay Tutulması 25 Mart 2024

Ay Tutulması Ne Zaman?

25 Mart 2024 tarihinde saat 10:00 'da 5° Terazi Burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşiyor. Ay düğümleri Koç-Terazi burçlarına 17 Temmuz 2023 tarihinde geçiş yaptı.

Ay tutulması hangi burçta olacak?

25 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Ay Tutulması Terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu tutulmanın bir benzerini Mart 1997 tarihinde yaşadık. Bu tarihte doğanlar açısından önemli bir dönemeç olacaktır. Yaşı elverenler bu tarih civarında karşınıza çıkan konuların bir benzerini bu tutulma zamanında yaşayabilirsiniz. Bu dönemde hayatınızda neler gelişme kaydetti bunu incelemek önemli olacaktır.

Terazi Burcunda Ay Tutulması ne anlama gelir?

Terazi burcunda gerçekleşecek bir ay tutulması, özellikle Terazi burcu veya yükselen burcu Terazi olanlar için önemli etkilere sahip olabilir. Terazi burcu denge, ilişkiler, adalet, güzellik ve uyumla ilişkilendirilir. Bir ay tutulması, duygusal ve ruhsal olarak önemli dönüşümlere işaret edebilir.

  • İlişkiler ve Ortaklıklar: Terazi burcu, ilişkilerde dengeyi ve uyumu temsil eder. Bu ay tutulması, ilişkilerdeki dinamiklerde değişikliklere yol açabilir. Mevcut ilişkilerde daha fazla denge arayışı olabilir. Tamam mı devam mı kararları verilebilir. Ortaklıkların ve işbirliklerinin önemi artabilir.

  • Adalet ve Hakkaniyet: Terazi, adalet ve hakkaniyetle ilişkilendirilir. Bu ay tutulması, adalet duygusunu vurgulayabilir ve toplumsal eşitlik için hareket etme isteğini artırabilir. Toplumsal adalet konuları gündeme gelebilir ve bireylerin haklarını savunma eğilimi artabilir. Davalar ve hukuki süreçlerle ilgili kararlar açıklanabilir.

  • Güzellik ve Estetik: Terazi burcu, güzellik ve estetikle ilgilidir. Bu ay tutulması, sanat, müzik, moda veya dekorasyon gibi alanlarda yaratıcılığı ve estetiği vurgulayabilir. İnsanlar güzellik ve estetik arayışlarında yoğunlaşabilir. Güzellik salonları, estetisyenler veya sanatçılarla ilgili kararlar alınabilir. Bu konular gündemi daha fazla meşgul edebilir.

  • Kararlar ve Dengelerin Yeniden Değerlendirilmesi: Terazi, karar alma süreçlerinde dengeyi arar. Bu tutulma, hayatınızdaki dengelerin ve kararların yeniden değerlendirilmesine işaret edebilir. Önemli kararlar almak veya mevcut durumları gözden geçirmek için iyi bir zaman olabilir. Terazi burcu kararsızlıkla da bağlantılıdır. Bu nedenle daha önce verilen kararlardan vazgeçmek olasıdır.

  • Kişisel Gelişim ve Uyum: Terazi, uyum ve uyumlu ilişkileri önemser. Bu ay tutulması, kişisel gelişim ve içsel uyum arayışlarınızı vurgulayabilir. Kendi ihtiyaçlarınızla diğer insanların ihtiyaçları arasında denge kurma konusunda daha bilinçli olabilirsiniz.



Astrolojide Ay Tutulması ne anlama gelir?

Ay tutulmaları bir dolunaydır. Ay tutulmasında ve her dolunay zamanı Ay ve Güneş birbirlerine tam bir karşıt yaparlar. Ay, Güneşin bulunduğu burç ve derecenin tam karşısındadır. Ay tutulmasında ise Dünya

Güneş ve Ay aynı hizada olurlar. Bu nedenle her dolunay bir ay tutulması değildir.

Ay tutulmasında da tıpkı bir dolunay gibi sonuç almayı bekleriz. Bu bir tamamlanma, bazen bir yüzleşme ya da farkındalık olabilir. Eski metinlerde Güneş tutulmaları genelde otorite figürleri ve kralla ilişkilendirilmiştir. Ay tutulmaları ise daha çok ya kraliçe ya da halkın kendisini ile ilgilidir.




Ay Tutulmasının etkisi ne olacak?

Ay tutulmaları birer dolunaydır. Ay düğümleri yeniay ve dolunaylara eşlik ettiğinde bu bir tutulma olur. Bu ay tutulması Terazi burcunda ve Güney Ay Düğümü tarafında gerçekleşiyor.Güney düğüm bazen geçmişle bağlantılı konuları meydana çıkarır. Eskiden beri süregelen bir konunun netlik kazanması ya da bir sorunun bitişi olarak düşünebiliriz. Güney düğüm kötü bir üne sahip. Kimi zaman kayıpları da beraberinde getirdiği için daha çok sorun çıkaran bir gösterge olarak bilinir. Bir bitiş ya da sonlanma enerjisi barındırır. Bu her zaman kötü bir olay olmak zorunda değildir. Okuldan mezun olursunuz, öğrencilik biter ve kariyerinize başlarsınız.Güney Düğümü Anlamak yazısı size bu konuda bir fikir verebilir.

Bu ay tutulması Güney Ay Düğümü tarafında gerçekleşiyor. Bu nedenle bir davanın bitişi, bir ortaklıktan vazgeçmek, tamam mı- devam mı kararı aşamasında olan sorunlu ilişki ve ortaklıklar için ayrılık kararlarının alınması olasıdır. Eski sorunların gündeme gelmesi, geçmişten gelen konuların ortaya çıkması bu tutulma zamanında sorunların ana kaynağı olabilir. İhmal edilen konular nedeniyle sorunların yadsınamaz bir noktaya ulaşması kişileri mecburi bazı adımlar atmaya itebilir. Bu tutulma bir hasat zamanı gibi çalışacaktır. Kadersel temaların çalışması olasıdır.

Tutulma derecesine Pluto ‘nun destekleyici bir açısı var. Bu da alınan kararların köklü değişimleri desteklediğini gösterir. İlişkilerde daha derin bir bağ kurulması bu açının sağlıklı kullanımıdır. Ancak Pluto ‘nun manipülasyonları temsil ettiğini de unutmamak gerek.

Sağlık açısından böbrek, idrar yolları, mesane, damarlar, dokunma organı olarak deri, pankreas, insülin, glukagon gündeme gelebilir. Sorunların nedenini öğrenmek, tedavinin tamamlanması, eski bir sorunun çözümü mümkündür. Tutulma zamanlarında zaruri olmadıkça operasyon önerilmez. Bu nedenle acil değilse operasyonların 26 Mart sonrasında yapılması daha uygun olabilir. Özellikle estetik operasyonlar bu tutulma zamanında sorunlara neden olabilir.

Bu tutulma 15.Menzilde gerçekleşiyor. 15. Menzil: al-Gafr 0° Terazi ile 12° 51’ Terazi | Uygun: Kariyer ve finans için iyi. | Uygun Değil: Aşk, ilişkiler ve Aile ilişkileri için iyi değil. Yolculuğa çıkmak uygun değil.



Tutulmadan Etkilenen Burçlar

Koç ve Terazi burçları bu tutulmadan direk etki alacaktır. Yengeç ve Oğlak burçları da bu tutulma zamanında onları harekete geçirecek etkiler alabilirler. Bu tutulmadan destekleyici etkiler alacak olanlar İkizler ve Kova burçları olacaktır. Doğum haritanızda özellikle öncü burçların 4° - 6° derecelerinde göstergeleriniz varsa direk etkiler alabilirsiniz. Haritanızın nasıl etkiler alacağını merak ediyorsanız Yeniay / Dolunay Yorumlama programını alarak öğrenebilirsiniz. Bu programda basit tablolar sayesinde astroloji bilmeden de yorum yapabilirsiniz.


Ay Tutulması Burç Yorumları

Tutulmanın Burcunuza Etkisi 'ni burcunuza ve yükselen burcunuza göre okuyun. Eğer yükseleninizi bilmiyorsanız Yükselen Burç Hesaplama sayfasından öğrenebilirsiniz.Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.



Koç Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İlişkiler konusunda önemli kararlar vermeniz gerekebilir. Bu süreçten sosyal hayatınız da etkilenecektir. Eğer sorunlu bir birlikteliğiniz varsa tamam mı devam mı kararları verilebilir. Gelecekle ilgili planlarınızı kökten değiştirmenize neden olacak adımlar atabilirsiniz. Önümüzdeki ay burcunuzda bir Güneş Tutulması gerçekleşecek. Bu nedenle bu ay tutulmasında aldığınız kararlar veya sonuçlar sizi önemli başlangıçlar yapmaya itebilir. Yüzleşmeler bu tutulma esnasında sağlıklı olabilir, ancak aşırı duygusal tepkiler geri dönülmez sonuçlara neden olacaktır. Ay tutulmasından hemen sonra burcunuzda bir Merkür retrosu başlayacak. Yani verdiğiniz sözlerden ve aldığınız kararlardan geri adım atabilirsiniz. Bu nedenle radikal kararlar için 25 Nisan sonrasını beklemek daha olumlu sonuçlar verecektir. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Boğa Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İş hayatınızla ilgili önemli kararların verildiği bir tutulma yaşayacaksınız. Siz ya da bir çalışma arkadaşınız sorunlu bir iş yerinde çalışıyorsanız bu tarihte işi bırakma kararı alabilir. Aslında kariyer hayatınızda büyük bir dönüşümün eşiğindesiniz. Yönetim kademesinde güçlü kişilerle çalışabilirsiniz. Yine de bu dönemde sınırları zorlamamak ve yönetim kademesinin sizi manipüle etmesine izin vermemek önemli olacak. Eğer bir süredir sağlık sorunlarınız varsa bu tutulma zamanında teşhis konulabilir ve bir tedaviniz tamamlanabilir. Evcil hayvanlarınızla ilgili konular da bu tutulmada etkili olacak. Onların sağlıkları ile de ilgilenmeniz gerekebilir. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

İkizler Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İkili ilişkilerin hassas olduğu bir tutulma yaşayacaksınız. Bu dönemde özellikle yeni başlayan flörtlerde veya uzak mesafe ilişkilerde tamam mı devam mı kararları verilebilir. Yaşı elverenlerin çocuklarının evden ayrılması, bir eğitim ya da iş hayatlarındaki gelişmeler nedeniyle farklı bir yere taşınma kararı almaları da olasıdır. Riskli yatırımlar açısından çok temkinli olmak gereken bir tutulma yaşayacaksınız. Bu nedenle tutulma öncesinde aldığınız riskleri değerlendirmek daha iyi bir fikir olabilir. Yönetici gezegeniniz Merkür tutulmadan sonra geri harekete başlayacak. Bu nedenle bu tutulmada alınan kararlar bir bekleme süreci gerektirebilir. Bazı konuların olgunlaşması için bir yeniden değerlendirme sürecine girebilirsiniz. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.



Yengeç Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Ev ya da ailenizle ilgili konularda bir tamamlanma süreci yaşayabilirsiniz. Taşınabilir veya sahip olduğunuz evi satma kararı alabilirsiniz. Bir miras konusu veya tadilat planlarınız varsa bu dönemde bu konular netlik kazanır. Ancak tutulmanın hemen ardından Merkür Koç burcunda retro harekete başlayacak. Bu retro sizi özellikle iş hayatınızla ilgili konularda test edecek. Evle ilgilenmeniz gerektiği için iş hayatınızı aksatmamaya özen gösterin. Önümüzdeki ay yaşanacak Güneş tutulması kariyerinizde önemli bir başlangıcı tetikleyebilir. Özellikle daha önce başlatılmış projelerin hız kazanacağının farkında olun. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Aslan Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Kardeş, kuzen ve yakın çevrenizle olan ilişkiniz bu tutulma zamanında önemli testlerden geçebilir. Eğer onların bir taşınma planı varsa muhtemelen bu tutulma zamanında netlik kazanacak. Bazılarınız bu dönemde araç alım/satımı düşünüyorsa resmi imzalara dikkat edin. Merkür bu tutulma sonrasında geri harekete başlayacak. Ve hem yasal konularda hem de yolculuklar konusunda dikkatli olmanız gerekiyor. Bazılarınız planlarını ertelemek durumunda kalabilir. Kariyerinizde destekleyici bir zamandan geçiş yapıyorsunuz. Bazılarınız bu tutulma zamanında özellikle maddi konularda iyi haberler alabilir. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.




Başak Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Finansal konularda tam bir yüzleşme yaşayabilirsiniz. Bu tutulma gelir gider dengenizi gözler önüne serecek. Bir borcu kapatmak için yüklü bir ödeme yapabilirsiniz. Bazılarınız ise yatırımlarını bozdurma kararı alabilir. İş hayatınızda önemli bir değişim yaşıyorsunuz. Aslında eğitim ve yurtdışı ile ilgili güzel fırsatlar yakalayabileceğiniz bir dönem bu. Bu nedenle de bu tutulma sizi kariyerinizle ilgili de ciddi kararlar almaya itebilir. Ancak yanlış yönlendirilmediğinizden emin olun. Tutulmanın hemen ardından Merkür geri harekete başlayacak. Bu da sizi eski bir borcu kapatmak için harekete geçirecektir. Eğer bir iş değişikliği düşünüyorsanız finansal olarak hak kayıpları yaşamayacağınızdan emin olun. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Terazi Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Burcunuzda bir tutulma var ve muhtemelen tüm dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. İlişkiler ve ortaklıklar konusunda önemli adımlar atmak üzeresiniz. Ancak dikkat, ilişki ve ortaklıkları yöneten evinizde bir Merkür retrosu başlamak üzere. Eğer ileri tarihli bir evlilik kararı almışsanız ve birşeylerin tamamlanmasını bekliyorsanız sorun yok. Ancak bu süreç ani evlilik ya da ayrılık kararları için çok da uygun bir zaman olmayabilir. En azından emin olana kadar beklemede kalın. Merkür retrosu sonrasında fikirleriniz değişebilir. Ancak uzunca bir süredir sorunlu bir birliktelik yaşıyorsanız artık yolun sonuna gelmiş olabilirsiniz. İlişkiler konusunda büyük dönüşümlerden geçiş yapıyorsunuz. Yeni bir ilişkiye adım atıyorsanız karşınızdaki kişinin sizi manipüle etmediğinden emin olun. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.




Akrep Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Burcunuzda gerçekleşen tutulmalar geride kaldı. Geçtiğimiz sonbahar sonrasında artık rahat bir nefes almaya başlamış olabilirsiniz. Bu tutulmada ise sizden gizlenen bazı gerçeklerle yüzleşebilirsiniz. Eğer bir terapi alıyorsanız bu tutulma çok verimli geçebilir. Bu tutulmayı ruhsal konulardaki çalışmalara dahil olarak çok verimli atlatabilirsiniz. Bazı şeylerle yüzleşmek şifalandırıcı etki yapacaktır. Bazılarınız ise rüyalar yoluyla birşeylerin farkına varabilir. Bu süreçte ailenizle ilişkileriniz de önemli dönüşümlerden geçecek. Partnerinizin işi ile ilgili gelişmeler de bu tutulma zamanında gündemi meşgul edecektir. Eğer sorunlu bir işyerinde çalışıyorsa görevden ayrılabilir. Veya firma küçülmeye gidebilir. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.



Yay Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bu ay tutulmasında arkadaşlarınızla ilişkileriniz ön planda olacak. Bazı arkadaşlarınız sizden daha uzak bir yere taşındıkları için sizden uzaklaşabilirler. Aslında bu süreçte yapılacak en sağlıklı adım onlarla daha dürüst bir iletişim kurabilmek olacaktır. Birlikte bir yolculuğa çıkabilir veya onlardan önemli haberler alabilirsiniz. Bir derneğe ya da gruba üyeliğiniz varsa şimdi onlarla olan irtibatınız önemli olacak. Bir eğitime katılabilir veya bu kişilerden önemli haberler alabilirsiniz. Çocuklarınız bu süreçte gündeminizin önemli bir maddesi. Önümzüdeki ay bu alanda bir tutulma yaşayacaksınız. Bu nedenle de sosyal hayatınız ve katılacağınız etkinlikler bu dönemde aksayabilir. Ay tutulmasının hemen sonrasında bir Merkür retrosu başlayacağı için planlarınızı esnek yapın. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Oğlak Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bu tutulma ile kariyerinizde bir dönüm noktasına geliyorsunuz. Eğer bir iş veya görev değişimi gündemde ise şimdi bu tutulma zamanında bir netlik kazanıyorsunuz. Önümüzdeki ay güneş tutulması ile yeni görevinize başlayabilirsiniz. Ancak bu tarihte Merkür retro konumda olacak. Bu nedenle de bazı gecikmeler ya da bekleme süresi olabilir. Bazılarınız daha önce başvurduğu ya da anlaşmanın önceden yapıldığı işlere başlayabilir. Ay tutulması bu sürecin netlik kazanmasını sağlayacaktır. Finansal olarak da güç kazandığınız kararlar alabilirsiniz. Bu süreçte elbette yönetici değişiklikleri de yaşanabilir. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.




Kova Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Yurtdışı ile bağlantılı bir işte çalışıyorsanız muhtemelen bir projeyi tamamlamak üzeresiniz. Bu tutulma zamanında problemli bir müşteri ile yollarınızı ayırmaya da karar verebilirsiniz. Hukuki bir süreciniz varsa tutulma zamanında bu da tamamlanabilir. Akademik hayatı devam edenler bu süreçte mezuniyet için ilk hazırlıklara başlayabilir. Hayatınızda büyük dönüşümler yaşayacağınız bir süreçten geçiş yapıyorsunuz. Bununla ilgili bu tutulma zamanında önemli farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Tutulmanın hemen sonrasında Merkür geri harekete başlayacak. Bu nedenle de eğer resmi imzalar atmanız gerekirse evrakları iki kez kontrol edin. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Balık Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bu tutulma sizi bir borcu kapatmak durumunda bırakabilir. Eğer unuttuğunuz bir ödemeniz varsa size bunu hatırlatacaktır. 2023 Mart ayından beridir Satürn sizi hayatınıza çeki-düzen vermeniz için zorluyor. Bu tutulma zamanında da maddi konulara dikkat çekecektir. Önümüzdeki ay Koç burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması size yeni bir gelir kapısını aralayacaktır. Bunun öncesinde vergi, sigorta, prim veya nafaka konusunda önemli kararlar alabilirsiniz. Bazılarınız ise finansal haklarından feragat etmek durumunda kalabilir. Bireysel haritanız üzerinden yorum almak ve soru sormak için Yeniay seminerine kayıt olabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.


Ileri seviye egitimlerinde bir teknikte bir nokta tetiklendiğinde ne olacağı aktarılır. Ancak uygulamada size danışan daha spesifik konularla gelir. Bu noktada öğrencilerde hangi teknikle neye bakmalıyım ve bu gördüğümü nasıl yorumlarım soruları başlıyor. Buna bir çözüm olarak konuya göre tekniklerin nasıl kullanıldığını çalışacağız. Evlilik Tarihlerinin Belirlenmesi, Kariyerde Başarı Zamanlarının Belirlenmesi, Finansal Başarı Zamanları eğitim içinde verilen önemli ders adımlarıdır. İleri Seviye Astroloji Eğitimi içeriğini detaylı inceleyebilirsiniz.



Üye Olarak sitedeki e-kitapları da okuyabilirsiniz.



Bunlar da ilginizi çekebilir;


bottom of page