top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Güneş Tutulması Koç Burcunda 8 Nisan 2024

Güneş Tutulması Ne Zaman?

8 Nisan 2024 tarihinde saat 21:20:36 ‘de Kuzey Ay Düğüm tarafında 19°24'01'' Koç burcunda bir tam güneş tutulması gerçekleşecek.

Astrolojide Güneş Tutulmasi Ne Anlama Gelir?

Güneş Tutulması bir yeniaydır. Ay ve Güneş, tutulma anında aynı burç ve derecede yer alır. Dünya, Ay ve Güneş aynı hizaya konumlandığında o zaman bir tutulma gerçekleşir. Kimi zaman kişinin yaşamında bir dönüşüme neden olur. Etkisi uzun yıllar sürebilir. Güneş Tutulması Nasıl Yorumlanır yazısı bu konuda size bir fikir verecektir. Yeniay, astrolojide bir başlangıcı temsil eden ay fazıdır. Ay fazları, 28 gün süren bir döngüdür. Yeniay sonrasında ilk dördün fazında yeniay konularunda bir adım atarız. Yeniay zamanı atılan adımların sonuçlarını dolunay geldiğinde alırız.

Güneş tutulması hangi burçta olacak?

Tam güneş tutulması Koç burcunda gerçekleşiyor. Doğum haritanızda özellikle öncü burçların 18° - 21° derecelerinde göstergeleriniz varsa direk etkiler alabilirsiniz. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarıdır.

Koç Burcunda Güneş Tutulması ne anlama gelir?

  • Eski metinlerde ateş burçlarında tutulmalar sığır ve koyunların yok edilmesi, sürgün ya da hapse girme ya da bir kral ya da tanınmış bir kişi ya da büyük hükümdarın öldürülmesine neden olur. Halk arasında büyük bir hoşnutsuzluk ve çekişme. Özellikle tutulmadan etkilenen bölgelerde orduların hareketleri, kavgalar, patlama ve yangınlar, salgınlar ve meyvelerinin kıtlığı olarak belirtilmiştir.

  • Bu tutulma Koç burcundadır ve yöneticisi Mars 'tır. Temsil ettiği konular bu tutulma zamanında karşımıza çıkabilir.

  • Mars: savaş, fetih, yağma, silahlar, ordular, askerler, kargaşa, isyan, ayaklanma, saldırı, cinayet, şiddet, kan dökülmesi, tartışma, ateşler, iltihaplar, salgın hastalıklar, yangınlar, ısı, kuruluk, 6. evin meseleleri (Mars’ın Joy’u 6.ev; hastalık, hizmet ve bir ulusun silahlı kuvvetleri) (Sepharial)

  • Mars yönetimindeki bir tutulma kuruluk, ateş, kundaklama ile hasar getirir. Şiddet, cinayet, kanunsuzluk, ateş, savaş ve ani ölümler görülür. Yıldırım, kasırga, kuraklık ve yıkıcı rüzgarlar görülür. Denizde aralıksız fırtınalar ve şiddetli gemi enkazları meydana gelir. Mahsuller aşırı sıcaktan, zararlı rüzgarlardan ve ateşten zarar görürler. ( Ptolemy ve Lilly )

  • Koç burcundaki tutulmalar, dinde savaş ve tartışmalar getirir. Seçkin insanların yaşamlarını ve özgürlüklerini tehdit eder. Koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanlara veba getirmektedir. 

  • Koç burcu ile temsil edilen ülkeler, İngiltere, Fransa, Almanya ve Danimarka

  • Öncü burçlardaki tutulmalar politik konularla, hükümet veya yönetim değişiklikleriyle, devlet işlerindeki değişikliklerle ve insanlar arasındaki devrimlerle ilişkilidirler. Güneş tutulmaları özellikle ulusların yöneticileriyle, krallarla, başkanlarla ve bütün düzenlerin yöneticileriyle bağlantılıdırlar. 

Bu tutulma 2. Menzilde gerçekleşiyor. 2. Menzil: al-Butain, 12° 51’Koç ile 25°42’ Koç | Uygun: Ticaret ve para kazanmak. Otorite konumundakilerden destek istemek. Tohum ekmek Karayolu ile yolculuk etmek. | Uygun Değil: Hareketsiz kalmak. Deniz yolculukları. Aşk ve ilişkiler. Ağaç dikmek.



Güneş Tutulmasının etkisi ne olacak?

Koç burcunda Merkür retrosunun eşlik ettiği tutulma geçmiş sorunları çözmek için bir yeniden değerlendirme fırsatı sunuyor. Eğer yarım kalmış bir proje varsa bunu tamamlamak için harekete geçilebilir. Ertelenen tedaviler bu tarihte tekrar gündeme gelebilir. Daha önce başlanmış ancak yarım kalmış süreçler tamamlanabilir. Özellikle sağlık konusunda kontroller aksatılmamalıdır. 


Bundan önce 20 Nisan 2023 ‘de Koç burcunda Güneş Tutulması yaşamıştık. Bu tarihte başlanan ancak adım atılmayan konular bu tarihte bir kez daha gözden geçirilebilir. O zamanda alınan kararların tekrar sorgulanması mümkündür. Verilen kararlar ya da atılan adımlar revize edilebilir.



Bu tutulmaya Chiron eşlik ediyor. Bu nedenle özellikle sağlık konuları, tedaviler ve şifacılar bu tutulmanın önemli konuları arasında yer alacak. Koç burcunda yer aldığı için özellikle baş bölgesindeki tedaviler bu tutulmada artış gösterebilir. Bunun dışında dişler, dil, çizgili kaslar, safra kesesi, kan özellikle atardamarlar Koç burcu ile temsil edilir.


Bu tutulmaya Merkür eşlik ediyor. Bu nedenle daha çok kardeşler, eğitim, yolculuk veya resmi yazışmalar daha fazla gündemde olacaktır.


15 Nisan tarihinde Merkür ve Kiron yine Koç burcunda 19° de kavuşacaklar. Tutulma ile ilgili konular bu tarihte daha fazla gündemimizi meşgul edebilir.

2024 Güneş Tutulması Tarihleri

2024 yılında iki tane Güneş Tutulması olacak. Güneş tutulması ilk olarak 8 Nisan 2024'te gerçekleşecek.


İkinci Güneş tutulması ise 2 Ekim 2024'te yaşanacak. Bu tutulma ise Terazi Burcunda gerçekleşecek.

Güneş Tutulmasi Türkiye'den İzlenecek Mi?

Ay'ın Güneş'i tamamen kapladığı tam tutulma Meksika, ABD ve Kanada ‘da etkili olacak. Kısmi tutulma Kuzey Amerika'nın neredeyse tamamında ve Batı Avrupa'nın bir bölümünde görülebilecek. Akşam saatlerinde gerçekleşecek olan Güneş tutulması ülkemizden izlenemeyecek.




Güneş Tutulmasından Etkilenen Burçlar 2023

Koç ve Terazi burçları bu tutulmadan direk etki alacaktır. Yengeç ve Oğlak burçları da bu tutulma zamanında onları harekete geçirecek etkiler alabilirler. Bu tutulmadan destekleyici etkiler alacak olanlar Aslan ve Yay burçları olacaktır. Doğum haritanızda özellikle öncü burçların 18° - 21° derecelerinde göstergeleriniz varsa direk etkiler alabilirsiniz. Haritanızın nasıl etkiler alacağını merak ediyorsanız Yeniay / Dolunay Yorumlama programını alarak öğrenebilirsiniz. Bu programda basit tablolar sayesinde astroloji bilmeden de yorum yapabilirsiniz.


Güneş Tutulması Burç Yorumları

Tutulmanın Burcunuza Etkisi 'ni burcunuza ve yükselen burcunuza göre okuyun. Eğer yükseleninizi bilmiyorsanız Yükselen Burç Hesaplama sayfasından öğrenebilirsiniz.



Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Koç Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Burcunuzda Merkür retrosunun gölgesinde bir tutulma yaşayacaksınız. Bu tarihte özellikle sağlık konusunda aksattığınız tedavi süreçlerine geri dönebilirsiniz. Vereceğiniz kararlar ya da yapacağınız açıklamalar önemli olacak. Ancak Merkür retrosu yüzünden kararlarınızdan geri dönme riskiniz olduğu için açıklamalarınızı ve majör kararlarınızı 25 Nisan sonrasına bırakmakta fayda var. Veya bu tarih sonrasında bazı revizyonlar olabileceğini dikkate alarak hareket edin.

Boğa Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bu tutulma sizi önemli planlarınız için yoğun bir çalışmanın içine çekebilir. Kafa dinlemek için bir tatil planı yapmak aslında atılacak en güzel adım olabilir. Ruhsal konularla ilgilenebilir veya bir terapi sürecine başlayabilirsiniz. Bunlar bu tutulmayı sağlıklı kullanmak için faydalı seçenekler. Bu süreçte dedikoduların içine çekilmemek önemli. Zorlu bir alanda tutulma yaşayacaksınız ve gizli anlaşmalar ilerleyen süreçte sorunlara neden olabilir. Aslında önümüzdeki günlerde burcunuzda sürpriz fırsatları karşınıza çıkarabilecek önemli bir süreç yaşayacaksınız. Bu şanslı enerjiyi iyi kullanabilmek adına bu tutulmada sorun çıkarabilecek alanlardan uzak durmak gerekiyor. Dayı, teyze gibi yakın akrabaların sağlıkları da bu tutulma zamanında önemli olacaktır. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.



İkizler Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelmek için güzel bir tutulma. Belki de uzakta yaşayan bir arkadaşınız yaşadığınız yere geri geliyor olabilir. Arkadaşlarınızın sağlık sorunları gündeme gelirse onlara destek olmak durumunda kalabilirsiniz. Dernekler, meslek grupları ve diğer sosyal gruplarla birlikte yürütülecek projeler için güzel bir tutulma bu. Ancak Merkür retro. Bu nedenle söz vermeden önce iki kez düşünün. Çünkü Merkür sizin yönetici gezegeniniz, retrodan daha fazla etkilenmeniz çok mümkün. Eski bir projeyi canlandırmak, tekrarını yapmak veya önceden konuşup harekete geçmediğiniz bir proje için aksiyon almak iyi bir fikir olacaktır. Yeni ve üzerinde hiç konuşulmamış projelerde fikir değişikliklikleri olabilir, majör kararlarınızı 25 Nisan sonrasına bırakmak faydalı olabilir. Veya bu tarih sonrasında revizyonlar olabileceğini dikkate alarak hareket edin. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.

Yengeç Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bu tutulma ile kariyerinizle ilgili önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Ancak bu süreçte Merkür retro konumda. Bu nedenle bir bekleme süresi yaşayabilirsiniz. Veya daha önce başlanan ancak yarım kalmış projelerinizi canlandırabilirsiniz. Eski bir yöneticinizle tekrar çalışmaya başlayabilirsiniz. Bazıları ise yeni bir yönetici ile çalışmaya başlayabilir ancak bu süreçte görev değişiklikleri Mayıs sonrasına sarkabilir. Ailenizin, özellikle annenizin sağlığı bu dönemde özen istiyor. Rutin kontrolleri varsa aksatılmamalıdır. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.



Aslan Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bu tutulma zamanında yurtdışı veya eğitim konularında önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Ancak cevaplar almanız ya da planlarınızı uygulamanız Mayıs ayına sarkabilir. Merkür bu tutulma zamanında retro konumda. Daha önce yarım bıraktığınız bir eğitime geri dönebilirsiniz. Akademik kariyere dönmek için doğru bir zaman. Kariyerinizde büyük değişimler yaşadığınız bir dönemdesiniz. Bu nedenle bu tutulma zamanında önünüze çıkan fırsatları değerlendirin. Ertelediğiniz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Partnerinizin kardeş ya da kuzenlerinin sağlığı bu dönemde gündeminizi meşgul edebilir. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.

Başak Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İyi bir bütçe yapmanız gereken bir zamandasınız. Bu tutulma sizi gelir gider dengesini sağlamak için bazı adımlar atmaya itebilir. Vergi, sigorta ya da prim gibi konularda geçmişe dönük ödemeler ya da yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Ortak gelirler ya da partnerin gelirleri ile ilgili yeni bir adım atılabilir. Ancak yönetici gezegeniniz Merkür geri harekette olacak. Bu nedenle bu konularda önemli kararlarınızı 25 Nisan sonrasında vermek daha sağlıklı olabilir. Sağlık konusunda olası operasyonlar gündeme gelebilir. Elzem olmadığı müddetçe tam tutulmanın olduğu gün operasyon önerilmez. Özellikle zorunlu/acil olmayan operasyonlarınızı 25 Nisan - 7 Mayıs arasında yapmak daha iyi sonuçlar verebilir. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.

Terazi Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İlişkiler ve ortaklıklar konusunda önemli kararlar verdiğiniz bir dönemden geçiş yapıyorsunuz. Bu tutulma ile yeni bir ilişkiye başlamak olası. Ancak Merkür retro konumda. Bu nedenle önemli kararlarınız, resmi imza ve önemli sözleşmeleriniz için 25 Nisan sonrasını bekleyin. Bazılarınız ise ilişki konusunda aldığı kararları erteleyebilir. Partnerinizin sağlığı da bu dönemde önemli olacaktır. Rutin kontrolleri aksatmamak gerekiyor. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.



Akrep Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Kurumsal bir firmada çalışıyorsanız geçici görevle başka bir kuruma ya da departmana geçiş yapabilirsiniz. Eğer yeni bir işe başlıyorsanız bir oryantasyon süreci geçirebilirsiniz. Muhtemelen göreve başlamanız Mayıs ayını bulabilir. Bir iş seyahati planınız varsa ertelenebilir. Rutin sağlık kontrollerinizi aksatmayın. Bu süreçte gecikmiş bir tedaviye de başlayabilirsiniz. Eğer kendi işinizi yapıyorsanız eski bir çalışanınızla sözleşme yenilemeniz de olasıdır. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.

Yay Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İlişkiler konusunda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Ancak Merkür bu tutulma zamanında retro konumda. Eski ilişkiler bu süreçte daha fazla gündeminizi meşgul edebilir. Önemli kararları 25 Nisan sonrasına bırakmak daha sağlıklı bir başlangıç yapmanızı sağlayabilir. Varolan bir ilişkiniz varsa Mayıs sonrası için bir yolculuk planı yapabilirsiniz. Bu süreçte çocuğunuzun sağlığı da gündeminizi meşgul edebilir. Özellikle diş sorunları varsa bununla ilgili tedavi süreciniz tekrar başlayabilir. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.



Oğlak Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Daha önce yaşadığınız bir yere geri dönüyor olabilirsiniz. Bu geçici bir süreç olabilir. Belki kariyerinizde yaşadığınız bir değişim sizi farklı bir lokasyona taşınmak durumunda bıraktı. Bazılarınız ise tekrar ailesiyle bir araya gelebilir. Bu süreçte partneriniz de yeni bir işe başlayabilir. Geçici bir görev değişikliği olabilir. Ailenizin özellikle babanızın sağlığı bu dönemde gündeminizi meşgul edebilir. Eğer rutin kontrolleriniz varsa aksatmayın. Bir tedavi sürecinden geçiyorsa bir süre tedaviye ara verilebilir. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.

Kova Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bu tutulma zamanında kısa yolculuklara çıkabilirsiniz. Ancak Merkür bu tutulma zamanında retro. Bu nedenle yolculuk planlarınızda değişiklikler olabilir. Eskiden yarım bıraktığınız bir eğitime dönüş yapabilirsiniz. Bu süreçte yapacağınız başvurularınızda evraklarınızı iyi kontrol edin. Önemli başvuruları eğer zaman sınırınız yoksa 25 Nisan sonrasına bırakmakta fayda var. Kardeş, kuzen ve yakın çevrenizdekilerin sağlığı da bu süreçte gündeminizi meşgul edecektir. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.

Balık Burçları Güneş Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bu tutulma ile kendinize yeni bir gelir kapısı yaratıyor olabilirsiniz. Ancak tutulma zamanında Merkür retro. Bu nedenle de bazı gecikmeler olabileceğinin farkında olun. Eski bir borcu geri alabilirsiniz. Bu dönemde önemli yatırımlar yapacaksanız 25 Nisan sonrasını beklemekte fayda var. Bu dönemde gelirleriniz artsa da giderleriniz de kontrolden çıkmış durumda. Bu nedenle iyi bir bütçe yapmak gerekiyor. Sağlığınız için bazı harcamalar da yapabilirsiniz. Bireysel haritalarınız daha farklı etkiler alabilir. Yeniay Dolunay Seminerine katılarak sorularınızı iletebilir ve haritanızla ilgili yorum alabilirsiniz.



Ileri seviye egitimlerinde bir teknikte bir nokta tetiklendiğinde ne olacağı aktarılır. Ancak uygulamada size danışan daha spesifik konularla gelir. Bu noktada öğrencilerde hangi teknikle neye bakmalıyım ve bu gördüğümü nasıl yorumlarım soruları başlıyor. Buna bir çözüm olarak konuya göre tekniklerin nasıl kullanıldığını çalışacağız. Evlilik Tarihlerinin Belirlenmesi, Kariyerde Başarı Zamanlarının Belirlenmesi, Finansal Başarı Zamanları eğitim içinde verilen önemli ders adımlarıdır. İleri Seviye Astroloji Eğitimi içeriğini detaylı inceleyebilirsiniz.



Bunlar Da İlginizi Çekebilir


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



Temel ve Orta Seviye Astroloji Eğitimi hem astrolojiye yeni başlayacaklar için hem de başka ekolleri öğrenmiş ancak geleneksel teknikleri de merak edenler için hazırlanmıştır. Bu astroloji eğitimi uzaktan eğitim şeklindedir ve süre sınırı yoktur. Kendi hızınızda öğrenir ve dilediğiniz konuyu tekrar edebilirsiniz. Doğum haritası üzerinden de gelecek tahmini yapmanızı sağlayabilecek isabetli tekniklerin de dahil olduğu bir eğitimdir. Bu eğitim içeriğini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

bottom of page