top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Ay Fazları

Doğum Haritasında Ay Fazları

Helenistik çağdan günümüze ulaşan en değerli kaynaklardan biri de Ptolemy'nin Tetrabiblos'udur. Orada ay fazları ile şöyle der;

"Ay büyürken herşey çoğalır, büyür, dolup taşar. Ay küçülürken ise yavaş yavaş bitmeye, kurumaya ve azalmaya başlar. " _ Ptolemy | Tetrabiblos*

Ay döngülerinin dünyasal etkileri dışında doğduğumuz andaki döngüsü de bize yaşamımızdaki ana temalardan birisini verir.

Ay Fazı doğum anımızdaki Ay ve Güneş arasındaki ilişkiyi anlatır. Ay anne ise Güneş babadır, Ay biliçaltımızsa Güneş bilinçli yanımızdır, Ay ihtiyaçlarımızsa Güneş isteklerimizdir, Ay duygularımızsa Güneş egomuzdur. Bu iki ışığın dansı bize hayatımızdaki ana temalardan birini sunar. Eril ve dişil olanın, ışığın kaynağının ve ışığı yansıtanın ilişkisi bizim yaşamımızın ritmidir. O ritmi duymak, adımlarınızı buna göre ayarlamanızı sağlar.

Yeniay Fazı

Bu sizi yeni başlangıçlar yapmaya iten bir enerji. Bu fazda doğanlar içgüdüsel olarak öncü ve girişimcidir. Üzerinde çok düşünülmeden başlanmış ama sonuçlandırmadan yarım bırakılmış bir düzine projeyle başbaşa kalmış olabilirsiniz.

Hilal Fazı

Yenilik korkusu ve tedirginlikler kişiyi baltalayabilir. Fırsatları değerlendirmeleri ve yeni başlangıçlar için ikna edilmeleri gerekebilir. Oysa kendilerine güvenmeyi ve kendi hayatları ile karar almayı öğreneceklerdir.

İlk Dördün Fazı

Bu fazda doğan kişiler için aksiyon almak, hareket etmek, mücadele etmek ana konulardır. Bu mücadele duygusu sürekli bir ihtiyaç olduğundan kişi bunu verimli bir alana kanalize edemezse sürekli krizleri kendisine çeken bir mıknatıs haline gelir.

Büyüyen Ay Fazı

Elindeki işi kusursuzlaştırma telaşındadır. Huzursuzluğunun nedeni hata yapma endişesi ve mükemmeliyetçi olmasından gelir. Hızla bilgi birikimini arttırma telaşına düşecektir.

Dolunay Fazı

Karşıdakini anlama çabanız sizi geliştirecek olan mücadele alanınız olacak. Zamanla başkalarına kendilerini tanımada destek olabilirsiniz.

Küçülen Ay Fazı

Burada kişisel olandan çok sosyal olan konular kişinin gündemindedir. Bir öğretmen ya da bir filazof gibidir. Felsefi bir yanı olmayan konularda bağlılık geliştiremez, tembelleşebilirler.

Son Dördün Fazı

Kendi kişisel dönüşümlerini başarmaları gerekmektedir. Kendilerine uyguladıkları duygusal baskının aynısını dışarıya da gösterirler. Bu nedenle kimi zaman aşırı sert ve zalim bir tutum sergileyebilirler.

Balsamic Faz

Hayatta akışta kalma deneyimini lafta değil yasayarak öğrenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu son fazdır, bırakmayı öğrenen insanoğlu artık başka bir faza hazırlanmaktadır. Balsamik fazın dersi ruhsallıktır.


Transit Ay Fazları

Her ay yeni ay ile bir ay döngüsü başlar. Yeniay zamanında başlayan konular Hilal fazında belirgin bir hale gelir. İlk Dördün fazında ise bu yeniayın konusuyla ilgili bir adım atarız. Dolunay geldiğinde bu attığımız adımların bir sonucunu alırız. Son Dördün fazı geldiğinde ise gerekli revizyonları yaparız. Kapanan Faz yani Balsamik faz geldiğinde ise elimizdeki işleri bitirip bir arınma sürecine gireriz. Balsamik faz zamanında yeni adımlar atılması önerilmez. Aşağıdaki Ay Fazları Tablosu 'nu kullanarak ay fazlarını daha sağlıklı kullanabilirsiniz.





Bu yazılar da ilginizi çekebilir;

Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.



Ay fazları ile ilgili Açılar + Açı Kalıpları ve Ay Fazları kursunu alarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.







*Kaynak: Ptolemaios_Tetrabiblos | Devrim Yılmazer - Zodyak Yayıncılık

İngilizce Tetrabiblos

(İş bu makale, telif hakkına tabidir. Değiştirerek, tahrif edilerek veya izinsiz yayınlanamaz. Ebru Tansoy 2017 ©️)

bottom of page