top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

BoÄŸa Burcu

Boğa Burcu Özellikleri

Boğa Burcu tarih :21 Nisan - 20 Mayıs


Boğa burcu «Sabit» nitelikte ve «Toprak» elementi bir burçtur. Sabitlik kalıcılık göstergesidir. Bir ağacın yeryüzüne kökleri ile tutunduğu gibi tutunur Boğa burcu. Maddiyatla, parayla ve bereketle ilgilidir. Şehrin meydanında yıllarca duran ağaç gibidir. Herşey değişir ama o sabittir. Tıpkı kökleri ile yeryüzünün derinliklerine sıkı sıkıya tutunduğu gibi sahip olduklarına da sımsıkı tutunur. Bu bazen etrafındakileri boğabilir.


Toprak olduğu için pratik ve stabil bir enerjidir. Hava elementi gibi hayalperest girişimlerle ya da ateş elementindeki gibi maceralarla işi olmaz. Ayakları yere sağlam basan projelerle ilgilidir. Sorunlara kalıcı ve pratik çözümler bulmak ister. Değişimden rahatsız olur. Herşeyi olduğu gibi tutmak ister.


Boğa burcunda hangi göstegeniz varsa o konu ile ilgili sabitsinizdir. Eğer burada bir Merkür varsa bu fikirlerinizi değiştirme konusunda dirençli hatta inatçı olacağınızı gösterir. Boğa «Yarı Sesli» burçlardan olduğu için çok konuşkan olmayabilir. «Sabit» olduğu için yavaştır. Bu nedenle zihinsel aktiviteler daha sakin, odaklanmış ve yavaş olacaktır.


Boğa aslında dinginlik ve huzur ihtiyacında bir burçtur. Tüm sistemini bu ana motivasyon üzerine kurar. Burada hangi göstergeniz varsa o konuda olanı korumaya odaklıdır. Değişim, çaba ve stres getireceği için en zorlu ve sıkıntılı koşullara bile uzun zaman dayanabilir.


Yükselen Burcu Boğa

Yükselen burç kişinin daha çok fiziksel özelliklerini gözlediğimiz yerdir. Kendisini dışarı nasıl tanıttığını anlatır. Boğa burcu yavaş ve sakin hareketleri ile kendisini belli eder. Fiziksel olarak kalın bir ense, kısa bir boyun ile dikkat çeker. Yükselen burç sayfasından daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


BoÄŸa Burcunun Gezegeni

Boğa burcunun yöneticisi Venüs ‘tür. Venüs sanatla, estetikle ve yaşamdan keyif almakla ilgilidir. Boğa burcunda herhangi bir gösterge yoksa, bulunduğu ev konularını anlayabilmek için yöneticisi Venüs ‘ün durumunu inceleriz. Hangi ev ve burçta olduğuna bakarız. Bedende boynu özellikle enseyi temsil eder. Yükselen Boğalar güçlü bir ense ile göze çarparlar.


Ay, Boğa burcunda güçlüdür. Ay, kendinizi güvende hissetme ihtiyacınızla ilgilidir. Dinginlik ve stabillikle ilgili bu burçta çok rahat eder. Hatta kendi yönettiği Yengeç burcundan bile daha çok bu burçta rahat ettiği söylenir. Boğa burcu ile ilgili konuları incelerken Ay ‘ın da durumuna bakılabilir.


Boğa Burcu Erkeği Özellikleri

Fiziksel olarak geniş bir ense ile kendilerini gösterirler. Genelde yavaş hareket ederler. İstikrarlı doğaları gereği büyük olasılıkla stabil bir iş hayatları olabilir. Kimi zaman durağanlık nedeniyle eleştirilere de maruz kalabilirler. Ancak yavaş ve sağlam adımları nedeniyle aslında uzun vadede başarılı olmaları daha olasıdır. Genelde sakindir. Ancak sinirlendiğinde sakinleşmesi uzun sürebilir. Oldukça sabırlı olmasına rağmen sabrı taştığı anda geri adım atmayacağı kararlar alabilirler. Yavaşlık ve atalet ana sorunlarıdır. Ancak aynı yavaşlık onlara sabır, güven ve istikrar gibi meziyetleri de kazandırır.


Boğa Burcu Kadını Özellikleri

Bir kadın haritasında Güneş genelde eşi, babayı veya kişinin hayatındaki yöneticileri temsil eder. Bu nedenle aslında hayatındaki eril figürleri daha çok tanımlayacaktır. Yine de karşısındakine güven veren, sadık ve sabırlı bir kadın imajı ile karşı karşıya kalırız. Genel olarak dişi hatları ile dikkat çekerler. Boyun kısa olabilir. Yemek yapmayı ve yemeyi severler.


BoÄŸa Burcu Kariyer ve Meslekler

Finans alanında çalışanları temsil eder, hazine, banka ya da yatırım danışmanlığı olabilir. Toprak sahibi olabilirler. Ekolojik konularla ilgilidir. Aşçılık, restoran işletmeciliği, moda tasarımı, beş duyuları güçlü olduğu için koku ve tat üzerine çalışabilirler, müzisyenler arasında da Boğa burçlarına rastlarız


BoÄŸa Burcunun Temsil EttiÄŸi Ãœlke ve Åžehirler

Polonya, İran, İrlanda, İsviçre, Karlstad, Kıbrıs, Leipzig, Rusya, Siena, İrlanda, İran, Beyaz Rusya, Dublin, Rodos, Kuzey Anadolu, Mısır, Gürcistan, Hollanda


Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.


Bunlar da İlginizi Çekebilir;



bottom of page