top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Kova Burcu

Kova Burcu Özellikleri

Tarih: 20 Ocak - 18 Şubat


Kova burcu «Sabit» nitelikte ve «Hava» elementi bir burçtur. Bu nedenle fikirde kararlılık hatta kimi zaman inatçılıkla ilgilidir. Aslan burcunun tam karşıt burcudur. Aslan kralsa, Kova krala karşı çıkan isyankarları temsil eder. Esas motivasyonu yeni olan için eskiyi yıkmaktır. Bir önceki burç olan Oğlak gibi statüye değer vermez. Burada sınıf ayrımlarını kaldırma ve eşitlik getirme ihtiyacı vardır. Ancak gerçekleştirilmesi güç fikirler peşinde de koşabilir. Her tür baskıya ve sınırlandırılmaya karşı koyar. Özgürlük ve bağımsızlık peşindedir.


Güçlü bir bireysellik duygusu vardır. Ancak Aslan burcundaki gibi burda bir ego gösterisinden bahsedemeyiz, tam tersine burada kişi egosunu gösteremez. Aslan burcunun yöneticisi Güneş burada bu nedenle rahat edemez. Bir yöneticilik zaafiyeti sözkonusu olur.


Bireyselliğin aşırılığı kimi zaman Kova burcunun temsil ettiği alanlarda kişiyi bağlanma sorunları ile karşı karşıya getirebilir.


Uçuk ve gerçekleştirilmesi güç fikirler sözkonusu olabilir. Burada kişi gerçekçi ve pratik değildir. Ancak yaratıcı ve çağın ötesinde fikirleri olabilir. Yine de bunları yaşama entegre edemediğinde boş konuşmalar olarak kalabilir.

Kova burcunun bulunduğu alanda ekiple birlikte hareket etme ihtiyacı vardır. Ancak burası aynı zamanda isyan etmeye ve sıradışı olmaya meyilli olduğumuz bir alandır. Üzerimizde baskı kurulmasını istemediğimiz bir konu olacaktır. Eğer kariyerimizi temsil ediyorsa belki daha çok teknik konularla ilgilenmek isteyebiliriz. Veya daha farklı ve yeni meslekler ilgimizi çekebilir.


Yükselen Burcu Kova

Yükselen burç kişinin daha çok fiziksel özelliklerini gözlediğimiz yerdir. Kendisini dışarı nasıl tanıttığını anlatır. Genel olarak geniş bir çene yapısı ile kendisini gösterir. Kimi zaman gelenekselin dışında bir dış görünüş çizmeye ve farklılıklarını göstermeye çalışırlar; bu bazen aksesuar ya da saç rengi / kesimi ile kendisini gösterebilir. Yükselen burç sayfasından daha fazlasını öğrenebilirsiniz.



Kova Burcunun Gezegeni

Kova ‘nın geleneksel yöneticisi Satürn ve modern yönetici Uranüs ‘tür. Bedende ayak bileklerinden dize kadar olan alt bacağı temsil eder. Uranüs ani ve beklenmedik konuları temsil eder. Bu nedenle Kova ile ilgili konular da biraz sıradışı ve ani gelişebilir.


Kova Burcu Erkeği Özellikleri

Fiziksel olarak geniş bir çene ilk olarak göze çarpar. Ayak bilekleri normalden ince ve hassastır. Özgürlük ve bilgi ihtiyacındadır. Sıradışı şeyler ilgisini çeker. Arkadaşları ve sosyal yaşamı önemlidir. Harry Styles, Cristiano Ronaldo, Justin Timberlake, Ashton Kutcher, James Dean, John Travolta Kova erkekleri için örnek olarak verilebilir.


Kova Burcu Kadını Özellikleri

Bir kadın haritasında Güneş Kova burcunda olduğunda bu daha çok eşini veya hayatındaki diğer otorite figürlerini temsil eder. Yine de bağımsızlığına düşkün, farklı ve sosyal yaşamına özen gösteren bir kadın figürü ile karşılaşabiliriz. Jennifer Aniston, Shakira, Oprah Winfrey, Paris Hilton Kova kadınları için örnek olarak verilebilir.


Kova Burcu Kariyer ve Meslekler

Teknoloji, telekom, elektronik, havacılık, bilgisayar ve yazılım gibi alanlar Kova burcunun ana konusudur. Ancak sıklıkla kar amacı gütmeyen kurumlarda, dernek ve meslek odalarında, siyasi ya da sosyal aktivist olarak karşımıza çıkabilir.



Kova Burcunun Temsil Ettiği Ülke ve Şehirler

Bavyera ‘nın batı ve güney kısımları, Bremen, Hamburg, Hırvatistan, Ingolstadt, Mantferrat, Pisaurum, Media, Muscovy, Piedmont, Tartary, Trent, Arabistan, Litvanya, Rusya, Salzburg, Kafkasya



Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.


Bunlar da İlginizi Çekebilir;



bottom of page