top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Venüs Aslan Burcunda ve Selena Gomez

Selena Gomez, 1992 doğumlu. İlk kez çocuk oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Daha sonralarında oyunculukla birlikte şarkıcı kimliği ile onu görüyoruz. Şimdilerde ise thirteen reasons why dizisinde yapımcı olarak karşımıza çıkıyor. Gomez 'in doğum haritasında tepe noktası Boğa burcu. Venüs bu nedenle kariyer konusunda yönetici gezegen konumunda. Yükseleni ile kavuşum yapan Venüs, fiziksel görünüm olarak da kendisini gösteriyor. Yükseleni Aslan burcu. Yöneticisi Güneş ise 12.evinde kalıyor. Aslında geri planda yapacağı çalışmalarda çok daha başarılı olmasını bekleriz. Bu haritada Venüs kariyer açısından ilk gösterge olsa da uzun vadede sorun çıkarabilecek bir parametre. Bu nedenle kişinin kariyerinde bir değişim şart.

Venüs Aslan burcu için reçete bilgiler nelerdir anımsayalım; kendisine güvenen, ilişkilerinde açık ve dürüst olabilir. Birinci evde olduğu için fiziksel olarak güzel, dikkat çekici ve görünümüne özen gösteren birisi olacaktır.

Daha detaylı incelediğimizde Venüs, doğum haritasında çok dar bir orbla Chiron ile kavuşuyor. 7 derecelik bir orb ile Merkür ile de kavuşumu var. Merkür bu haritada daha çok finansal konuları temsil ediyor. Satürn 'den de 7.evden gelen bir karşıtlık var ve Satürn Kova burcunda güçlü konumda. Bu noktada hem fiziksel konularda hem de ilişkiler açısından bazı zorlukları haber verdiğini söyleyebiliriz.

Şimdi gelin hayatındaki önemli aşamalarda bu Venüs 'ün nasıl çalıştığına bakalım. Herşeyden önce kariyerini temsil ettiği için bu alanda önemli aşamaları görmeyi bekleriz. Ancak burada Satürn ile karşıt açısı olması nedeniyle karşımıza bazı sorunları da çıkarması olasıdır.


Gomez 'in, sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman kariyerine ara verdiği dönemleri gözlüyoruz. 2013 Aralık ayında turnesini yarıda kesiyor ve bir süre ailesi ile vakit geçirmek istediğini söylüyor. Daha sonra yapılan açıklamada bu süreçte Lupus teşhisi konulduğunu ve bir süre kemoterapi gördüğünü söylüyor.

Haritasına bakalım;


Transit Satürn Akrep burcunda haritanın dip noktasından geçiş yapıyor. Venüs 'e kare açısını tamamlamış ve doğum haritasındaki Satürn ile kare açıyı kesinleştirmiş. Burada Aslan ve Kova burçlarındaki karşıt açıyı tetikleyerek bir T-Kare açı kalıbını karşımıza getiriyor. Transitlerde karşıt açılar T-Kare açı kalıbına dönüştüğünde önemli hayati konuları karşımıza çıkarabiliyor. Bu nedenle bu geçişleri incelemek ve yorumlamak, önemli tarihleri önceden belirlemek gerekiyor. Satürn buradan geçerken haritada Venüs 'e uzun zamandır zarar veren koşulları ortaya çıkaracaktır. Bu bir şekilde dipte varolan konunun yüzeye çıkmasıdır. 


Aynı tarihte ilerletilmiş Ay 'ı da Satürn ile kavuşmak üzere. 14 Ağustos 2013 'de tam turneye başladığında ise Venüs 'ü ile karşıt açıdaydı. Tüm bunlar doğum haritasındaki potansiyeli harekete geçirmek için bir araya gelmişler. Bu süreçte birden fazla şeyi bekleriz. Ancak sonuç ne olacaktır diye baktığımızda, bu adımlar bize kariyerde bir durma noktasını getirecektir. Aralık 2013 tarihinde Kuzey Amerika ve Avrupa ayağını tamamlayıp, turnenin ikinci ayağı olan Avusturalya ve Asya ayağını iptal ediyor. Bir süre ailesi ile vakit geçirmek istediğini söylüyor. ilerleyen tarihlerde bu süreçte Lupus teşhisi konduğunu ve bu zaman aralığında kemoterapi gördüğünü ifade ediyor.



14 Eylül 2017 'de ise böbrek nakli için kariyerine bir süre ara vereceğini duyuruyor. Arkadaşı oyuncu Francia Raisa 'nın böbreği Gomez 'e naklediliyor. Doğum haritasında ilerletilmiş Mars 'ı 11.evden natal Jupitere tam bir kare açı yapıyor. Bu süreçte ilerletilmiş Venüs 'ü de Solar Arc Merkür ile tam kavuşumda, bu kare açıya eşlik ediyor. Tüm bunlar, bize önemli bir değişimin kapıda olduğunun göstergesi.

Transit Satürn bu haritada tekrar Kova burcundan karşıt açı yaptığında Gomez tekrar kariyeri ile ilgili önemli kararlar vermek durumunda kalabilir. Bu süreçte sağlığı da öncelikli konular arasında olmalı.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Bu Yazılar Da İlginizi Çekebilir;





bottom of page