top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Doğum Haritasında Ay Balık Burcunda ve Leonardo Da Vinci

Değişken nitelik bir fazdan başka bir faza geçişi temsil eder. Bu nedenle aslında değişken nitelikli burçlar çift bedenli burçlar olarak geçerler. Her zaman kendi içinde bir ikilik barındırır. Bir mevsimden başka bir mevsime geçiş zamanlarını ifade eder. Bu nedenle de istikrarsız bir enerjidir. Bahar aylarında öğlen saatinin çok sıcak olması ancak akşama doğru havanın soğuması gibidir. Dışarı çıkacağınız zaman belki bir şemsiye ya da bir hırka almanız gerekebilir. Bu geçiş zamanlarında yavaş yavaş ağaçların yapraklarını döktüğünü görürsünüz. Bu kışa doğru geçişteki bozunmanın göstergesidir. Değişken burçlar herzaman içinde bir çürüme ve bozunma enerjisi içerir. Bu bozunma, işlevini yitirmiş olanı geride bırakmayı gerektirir. Yeniye yer açabilmek için eskiye veda etmektir. Ya da elindekileri gelecek günlere hazırlık için “dönüştürmek”tir. Son sıcaklardan faydalanıp kış için sebzeleri kurutmaya başlamak gibi. Ya da kıştan bahara geçerken toprağı hazırlamak gibi.


Değişken burçların temsil ettiği her konu bir değişim ve ikilik barındırır bu yüzden. Aynı anda girişilen iki iş, birden fazla konuyla ilgilenmek durumunda kalmak, iki projeyi birden idare etmek, ikiz çocuklar ya da iki farklı yerde ev sahibi olmak gibi.


Değişken burçlarda olan göstergeler uyum sağlama ve adaptasyon kabiliyetine sahiptir. İstikrarsız olabilir ama esnektir. Değişken burçta meydana gelen yeniay/dolunaylar ise bir geçişin habercisidir.


Kişilik yapısı olarak uyum sağlayan çok yönlü bir yapıları vardır. Sebat etmekte zorlanabilirler. Kolay etkilenmeleri mümkündür. Hizmet etmek isterler. Akıntıya karşı kürek çekmek yerine şartlara uyum sağlamayı tercih ederler.



Balık burcu da değişken burçlar arasındadır. Sessiz burçlardandır. Eğer gösterge Balık burcunda zarar görmüyorsa temsil ettiği konuda bereketlidir. İstikrarsız ancak esnek bir göstergedir. Kalıcı olabilmesi için bir kaba yani kurallara ihtiyaç duyar.


Doğum haritasında Ay 'ı Balık burcunda olan kişilere bakalım; Michelle Obama, Micheal Jackson, Martin Luther King,Hillary Clinton, Leonardo Da Vinci, Edgar Allan Poe, Leonard Cohen, Michelangelo, Coco Chanel, Jason Statham, Ricky Martin, Robert De Niro, Kanye West




Balık Burcundaki Ay, Da Vinci 'nin haritasında oldukça önemli bir noktada yer alıyor. Önce Da Vinci 'nin yaşamındaki öyküyü haritasındaki önemli noktalarla inceleyelim. Sonrasında Ay 'ın Balık burcunda olmasının yaşamına neler getirdiğini inceleyelim.

Da Vinci, evlilik dışı doğmuş bir çocuk. Annesinin, babasına ait bir köle olduğu iddia ediliyor. Zorlu ve istenmeyen bir çocukluk süreci var. Yasal olarak da okula kabul edilmediği için eğitim alma şansına da sahip değil. Doğum haritasında Merkür ve Satürn arasındaki karşıt açı bize bu eğitimle ilgili sorunu gösteriyor. Satürn 'ün Terazi burcunda ve tepede yer alması, Merkür 'ün de 7.evin yöneticisi olması bize yine ilişkiler ve evlilik konusunda major sorunlar olabileceğini gösteriyor. Tabii bu aynı zamanda yarım bırakılmış bir çok projeyi de bize getiriyor. Da Vincinin yarım bırakılmış ancak taslaklarını yazdığı notları oldukça meşhur.



Doğum haritasında Ay, 8.evin yöneticisi. Bu da kendisini finanse edecek kişileri temsil eden bir parametre. Aslında Balık burcunda oldukça bereketli. Ancak Ay ve Jupiter 'in Balık burcu gibi bereketli bir burçta bir araya gelmesi dağılmasına, çok fazla alanla ilgilenmesine neden oluyor. Çok yönlülük konusunda Da Vinci gerçekten bir ekol. Buraya Güneş 'den gelen destek aslında oldukça iyi. İlk çıraklığa başlayacağı ünlü ressam ve heykeltıraşı Andrea del Verrocchio 'ya çizimlerini gösteren babasıdır. 


Bu kavuşum ilerletilmiş haritalarda kesinleştiğinde Da Vinci, onu çırak olarak kabul eden Verrocchio 'nun yanına Floransa 'ya gitti.


Aynı kavuşum Mars tarafından tehdit edildiğinde ise eşcinsel olmakla suçlandığı bir mahkemede buldu. Babasının saygın konumu sayesinde davanın düştüğü söylenmektedir. Burada Jupiter 'in Ay 'ın yöneticisi konumunda güçlü olduğu bir burçta yer alması önemli bir gösterge. Ve Güneş 'in de bu kavuşumu desteklemesi Da Vinci 'nin bu tehditten kurtulmasını sağladı.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Ünlülerin Doğum Haritaları




bottom of page