top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

7.Ev Konuları ve Gezegenler 7.Evde

Yedinci Ev: Evlilik Ve Diğer Ortaklıklar

Yedinci evdeki göstergeler daha çok diğer insanların da gözleyebildikleri dış etmenleri tanımlar. Evliliğin içindeki dinamikleri diğer bir çok parametreyi inceleyerek görebiliriz.


Bu evdeki göstergeler daha çok belirgin ve açık göstergeleri tanımlar. Sadece bu evdeki gezegene bakarak yorum yapmak yeterli değildir. Dışarıdan görünür olmasa da evliliğin ve partnerin özellikleri için bakılması gereken bir çok parametre bulunmaktadır. Bu göstergeler evliliğin getireceği konuları tümüyle yansıtmaz.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Alçalan Burç Hesaplama

Alçalan burç olarak da bilinen 7.ev aslında yükselen burcun tam karşısındaki burçtur. Yükselen burç derecesi ile aynı derecedir. Örneğin aşağıdaki haritada Yükselen Burç Cusp 1 olarak gösterilen 8 derece Başak burcudur. Başak burcunun tam karşısında Balık burcu vardır. Yani yedinci ev girişi 8 derece Balık burcu olur. Aşağıda haritada verilen Cusp 7 olarak belirtilen Alçalan Burç yani 7.ev girişidir.


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


Ancak genel bir kural olarak göstergenin kendi yönettiği burçta olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu evliliğin ilerleyen zamanda nasıl bir etki altında kalacağı hakkında bize fikir verebilir.



Güneş 7.Evde

Evlilik / ortaklık gibi yakın ilişkiler kişinin yaşamında önemli bir yer tutabilir. Sosyaldir ve kendisini tanıtmayı iyi başarır. İnsan ilişkileri güçlüdür, başkalarına tavsiye vermesi, danışmanlık yapması olasıdır. Rekabetçi olabilir.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.

Ay 7.Evde

Duygusal huzuru başkalarıyla olan ilişkilerine çok bağlıdır. Yalnız kalmak istemez. Bağlanma sorunları yaşayabilir. Hareketli, yolculuk yapmaktan hoşlanan ve değişken kişileri tercih edebilir. Kişi kamusal alanda ya da danışman olarak çalışabilir.


Merkür 7.Evde

İkili ilişkilerde en önemli konu iletişimdir. Karşılıklı fikir ve işbirliği sayesinde başarı elde edebilir. Tavsiye alıp vermeye açıktır. Başkalarının sorunlarını dinleyip çözme konusunda başarılıdır. Zeki, görüşlerini paylaşabileceği bir partner arar. Kendisinden daha genç bir partner seçebilir. Dedikodulara karşı temkinli olmalıdır, açık düşmanlıklara neden olabilir.


Venüs 7.Evde

İlişkiler ve uyum kişi için önemlidir. Kibar, çekici, yaratıcı kişilere çekilir. İlişkiler, ortaklıklar ve evlilik konusunda şanslıdır. Halkla ilgilenilen işler, satış, sanat, danışmanlık, avukatlık gibi birebir kişilerle temas halinde olmayı gerektiren alanlarda çalışabilir.


Mars 7.Evde

Kişinin uzlaşmayı öğrenmesi gerekmektedir. Birisiyle birlikte ya da birisine karşı kullanabileceği güçlü bir enerjisi vardır. Bu enerjiyi işbirliği için kullanabilirse hedeflerine ulaşabilir. İlişkilerine bol hareket ve enerji kazandırır. Partnerine sataşarak anlaşmayı seçer. Evlilik dışında her tür ortaklık ya da birebir danışmanlık sözkonusu olduğunda da bu etki gözlenebilir.


Jüpiter 7.Evde

Kendisini kısıtlamayan bir partner tercih edebilir. Eğitimli ve/veya yabancı bir partner isteyebilir. Eşten veya ortaktan fayda görebilir. Başkalarının saygısını kazanabilir.

Sinastri Haritası hem ikili ilişkileri hem de iş ortaklıklarını yorumluyoruz. Hangi Yeniay ve Dolunaylarda nelere dikkat etmeniz gerektiğini de bu danışmanlıkta sizlere iletiyorum.


Satürn 7.Evde

İlişkide ya da ortaklıklarda kayıp korkusu yaşanabilir. Kendisini yalnız hissetse de tek başına kalmaktan keyif alır. İlişkilerinde sorumluluk duygusu yüksek olabilir. Kendisinden yaşça büyük ya da olgun kişilere ilgi duyar. Zamanını harcamaya değecek ve birşeyler öğrenebileceği kişilere çekilebilir. Geç evlenebilir ya da evlilik yapmak istemeyebilir. İkili ilişkileri çok ciddiye aldığı için bu alanı iş olarak seçebilir, danışmanlık verebilir. Güvenilir ve kendisini işe adayan bir iş ortağı olabilirsiniz. Ancak özel ilişkilerde kişi bu bağlayıcılığı çok kısıtlayıcı bulabilir. Yakın ilişkileri zevkten çok sorumluluk getiren ve "üzerinde çalışılacak" bir iş olarak görebilir.


Uranüs 7.Evde

Evlilik konusunda geleneksel roller ve kurallara karşı olabilir. Farklı, eşitlikçi, heyecanlı bir ilişkiye ihtiyaç duyar. Her iki tarafın da kendisini rahatlıkla ifade edebilmesi kişi için önemlidir. Sorumlulukların dayatılması ya da üzerinde baskı kurulması kişinin taahhüt vermekten kaçınmasına neden olabilir. Ancak diğeri ile birlikte daha özgür ve rahat hareket edebileceğine, daha heyecanlı bir yaşamı olacağına inandığında bir taahhüt altına girmekten çekinmeyecektir. Aksi durumda evliliği olabildiğince geciktirmeye çalışabilir.


Neptün 7.Evde

İdeal bir evlilik ister, ruh eşi arayışı olabilir. Karşı tarafı gözünde fazla idealize ederse bazı hayalkırıklıkları olabilir. Karşı tarafı gerçekçi değerlendirebilmelidir. Bunun için bir sis bulutunun içindeymiş gibi adım adım ilerlemesi ve gerçeğe ulaşana dek iyi/kötü bir yargıya varmamasıdır.


Pluto 7.Evde

Kişi güçlü kişilerle birebir ilişkiler kurabilir. Onlarla ortaklık kurabileceği gibi birebir danışmanlık gibi işler de yapabilir. Aynı zamanda kişinin partneri de yine güçlü bir karakter sergileyebilir. Eşiyle oldukça derin ve yoğun bir ilişkileri vardır, yüzeysel bir ilişki değildir. Evlilik kişinin yaşamında ciddi bir dönüşüme neden olmuş olabilir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

İlişki Astrolojisi Mini Program ile hem sinastri Harita yorumlama tekniklerini öğrenin hem de ilişki astrolojisi üzerine yazılan kitapçık ve dokumanlara erişin.




bottom of page