top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

2.Ev Konuları ve Gezegenler 2.Evde

İkinci Ev - Paramız

Maddi gücünüzü, para kazanmak için kullanabileceğiniz yeteneklerinizi, sahip olduğunuz tüm taşınabilir varlıkları anlatan evdir. Bu ev, yükselen burcunuzdan bir sonraki burçtur. Eğer yükselen burcunuz Aslan ise ikinci eviniz Başak burcudur. Tıpkı yükselen burcu yorumladığınız gibi bu evi de burcuna göre yorumlayabilirsiniz. Yine de bu evin içinde yer alan gösterge size maddi durumunuzla ilgili bilgi verecektir.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Güneş 2.Evde

Kişi yöneticilik yetenekleri sayesinde para kazanacaktır. Kimi zaman kazandığı para ile övünmesi olasıdır. Yine de cömert bir karakter sergileyebilir. Kişi yaptığı işte tanındıkça geliri de aynı düzeyde artacaktır. Tanınırlıktan, idari kişilerden, politikadan, tıp ile ilgili konulardan, altın gibi değerli emtiadan ve sanatsal aktivitelerden gelir elde edebilir.

Leonardo Di Caprio 'nun haritasında Güneş, Venüs ve Mars 2.evdedir. Para Avcısı – The Wolf of Wall Street diye bir filmde oynamış olması hiç sürpriz değildir. Haritası ile ilgili bir analize bu yazıdan ulaşabilirsiniz.



Ücretsiz doğum haritası hesaplamak ve yükselen burcunuzu öğrenmek için Doğum Haritası Hesaplama sayfasını kullanabilirsiniz.


Ay 2.Evde

Kişinin maddi durumunda istikrarsızlıklar gözlenebilir. Aile ile birlikte iş yapıyor olabilir. Ay aynı zamanda emlak, pansiyon gibi konuları temsil ettiği için bu alanlarda da gelir etme olasılığı bulunmaktadır. Gayrimenkul, tarım, mutfak gibi konulardan kazanç elde edebilir. Ay ‘ın değişken yapısı nedeniyle mali konularda değişimler ve dalgalanmalar yaşama ihtimali bulunmaktadır. Kadınlardan ve aileden maddi destek görebilir.


Merkür 2.Evde

Daha çok hesap kitap gerektiren işlerden para kazanabilirsiniz. Merkür aynı zamanda yorum yapabilme kabiliyetinizi de etkileyecektir. Elbette iletişim ve eğitim gibi alanlar, gazetecilik gibi yazıya dayalı işlerden para kazanmanız olasıdır. Elindeki maddi imkanları akıllıca değerlendirir. İletişim sektörü, eğitim, seyahat, ulaşım, ticaret konularında kazanç elde edebilir. Ekonomik iniş çıkışları tahmin ve takip etmekte başarılıdır. Parasal konularda hızlı yön ve karar değiştirebilir. Zekasına fazla güvenmek nedeniyle maddi kayıplar yaşayabilir. Tek bir iş yerine birçok farklı iş yaparak para kazanabilir.

Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Danışmanlık alarak doğum haritanızla ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Bu minimum 30 dakika süren danışmanlık esnasında hem doğum haritası hem de gelecek öngörüsü ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor ve yorum yapıyorum.



Venüs 2.Evde

Daha çok sanatsal konulardan, estetik, takı, moda gibi kadınlara yönelik işlerden para kazanabilir. Sosyal yaşamı, maddi yaşamına destek olabilir. Elbette tasarım ve sanatsal konuları içinde barındıran mimari gibi alanlardan da kazanç elde etmesi de olasıdır. Daha çok lüks şeylere para harcamaya meyilli olabilir. Süs eşyaları, giyim ya da eğlence için para harcayabilir. Benzer konulardan para kazanması da mümkündür. İş yaşamında daha çok kadınlarla çalışması ya da birebir ilişkilere dayalı danışmanlık gibi işler yapması olasıdır.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Mars 2.Evde

Yaşamdaki mücadele alanınız para olacaktır. Maddi konular için devamlı mücadele etmeniz gerekebilir. Belki de kendi işinizi yapmanız ve para kazanmanız yaşamdaki önemli dönüm noktalarınızdan biri olabilir. Elbette kendi paranızı kazanmak da size ayrıca güç katacak dinamiklerden birisidir. Haklarınızı korumak için elinizden geleni yapabilirsiniz. Daha çok fiziksel güçle yapılacak işlerden para kazanabilirsiniz. Ya da yaptığınız işte sürekli hareket halinde olmanız gerekebilir. Elbette satış gibi rekabetin güçlü olduğu alanları da seçebilirsiniz.


Jüpiter 2.Evde

Maddi konularda şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Yine de harcamaların da aşırı olması konusunda dikkatli olmanız gerekebilir. En çok yolculuklara ve kişisel gelişiminize para harcıyor olabilirsiniz. Biraz bütçe yapar ve harcamalarınızı kontrol edebilirseniz aslında gelirlerinizin iyi olduğunu fark edebilirsiniz.


Satürn 2.Evde

Maddi konularda kısıtlanmalar olabilir. Maddi konularda planlı olması, bütçe yapabilmesi önemli olacaktır. Belki para sıkıntısı çekmiyor olabilirsiniz ama parasız kalma korkusu yaşıyor olabilirsiniz. Bu da sizin rahat rahat istediklerinizi almanızı önleyebilir. Daha çok teknik konulardan para kazanabilirsiniz.


Uranüs 2.Evde

Kişi yeni teknolojilerden ya da modern yöntemlerden para kazanır. Para döngüsü istikrarsız olabilir. Birşeylere sahip olmak kişiyi bağımlı hissettirebilir. Kendisini özgür hissetmesini sağlayacak şeyleri satın almaya çalışabilir. Teknolojik konulara para harcayabilir. Kazanç alanlarında teknolojiden faydalanması ve yeni teknikleri takip etmesinde fayda vardır.


Neptün 2.Evde

Kişi sanatsal konulara para harcayabilir, bu konulardan para kazanabilir. Ancak yatırım ya da finansal konularda ciddi kararlar vermesi gerektiğinde dikkatli olmalıdır. Finansal konularda yanılsamalar, aldanmalar sözkonusu olabilir. Aşırı vericilik ve merhamet finansal kayıplara neden olabilir.


Pluto 2.Evde:

Finansal konularda hırslı olabilir. Para kazanma konusunda becerikli olabilir. Şartları aşırı zorlaması parasızlık riski yaratabilir. Finansal konularda köklü değişimler yaşayabilir. Para kazanma metodlarını tamamen değiştirebilir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Boş Evlerin Yorumlanması üzerine makaleye ve soru cevap videosuna buradan ulaşabilirsiniz.


Daha fazlasını öğrenmek için mini programlara buradan kayıt olabilirsiniz.

Ünlülerin Doğum Haritaları


Kaynaklar:

Öner Döşer - Astrolojide Temel Kavramlar

Max Heindel - The Message of the Stars

Julius Firmicus Maternus - Mathesis

Ptolemy - Tetrabiblos




bottom of page