top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Oglak Burcu

Oğlak Burcu Özellikleri

Oğlak Burcu Tarih: 21 Aralık - 19 Ocak


Oğlak burcu «Öncü» nitelikte ve «Toprak» elementi bir burçtur. Maddi dünya ile bağlantılıdır. Kurallar, sistem, sınırlar, devlet, kariyer Oğlak sembolojisinin içindedir. Uzun vadeli hedefleri için zaman, enerji, para gibi kaynakları kontrollü kullanmaya çabalar. Sorumluluk duygusu en büyük motivasyonudur. Toplumdan onay almak ister. Kendisini güvende hissedebilmek için üst kademelerde bir yönetici olmaya çabalar. Soğukkanlı ve sabırlıdır.


Haritada Oğlak burcunun bulunduğu alanlarda kendimize yeterli olmaya çalışırız. Bu alanda kişi dikkatli ve ihtiyatlıdır. Harita hangi konuları temsil ediyorsa kişi burada üzerine düşen sorumlulukları alır, başkasından destek beklemeden kendi başına üzerine düşen vazifeyi yerine getirir.


Oğlak burcu uzun vadeli hedeflerle ilgili olduğu için bu alanda hızlı ilerlemekten yana değil işi tamamlamaktan yanadır. Bu nedenle yavaş ama oldukça stratejik ilerlemeyi tercih ederiz. varacağı yeri hesap ederek gerekli adımları yerine getirir. Kaynaklarını dikkatli kullanmasının nedeni budur. Atacağı adımları ve onların sonuçlarını iyi hesaplar. Başladığı işi bitirmeye odaklıdır.


Gölge yanı olarak karamsarlık ve çıkarcılık sözkonusu olabilir. Oğlak burcunun bulunduğu alanda kimi zaman fazla ihtiyatlı ya da geleneksel davranabiliriz.


Yükselen Burcu Oğlak

Yükselen burç kişinin daha çok fiziksel özelliklerini gözlediğimiz yerdir. Kendisini dışarı nasıl tanıttığını anlatır. Erkeklerde seyrek bir sakalla kendisini gösterir. Kambur bir duruşu olabilir. Genel olarak yaşından daha büyük veya olgun bir tavrı vardır. Soğuk, ciddi ya da mesafeli bir duruşu vardır. Yükselen burç sayfasından daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


Oğlak Burcu Gezegeni

Oğlak burcunun yöneticisi Satürn ‘dür. Eğer Oğlak burcunun bulunduğu evde herhangi bir gösterge yoksa ozaman yöneticisi Satürn ‘ün olduğu eve ve burca bakarız. Bu bize hayatın hangi alanında sorumluluk almak durumunda olduğumuzu gösterecektir. Bedende dizleri, dişleri, kemikleri, tırnakları ve deriyi temsil eder.


Oğlak Burcu Erkeği Özellikleri

İnce bir boyun, ince koyu renk saçlarla dikkat çekerler. Çene yukarı doğru kalkık olabilir. Kollar ve bacaklar orantısızdır. Yürüyüşleri ile dikkat çekerler. Partnerlerinde başkalarının sorunlarına karşı duyarlılık ve duygusal yakınlık ararlar. David Bowie, Zayn Malik, Jim Carrey, Jared Leto, Jude Law, David Lynch, Jeff Bezos Oğlak erkeği için örnek olarak verilebilir.


Oğlak Burcu Kadını Özellikleri

Bir kadın haritasında Güneş Oğlak burcunda olduğunda bu daha çok eşini veya hayatındaki diğer otorite figürlerini temsil eder. Yine de ciddi, sorumluluk sahibi, kimi zaman melankolik ve karamsar bir kadın figürü karşımıza çıkacaktır. Michelle Obama, Cambride Düşesi Catherine Elizabeth Middleton, Vanessa Paradis, Kate Moss Oğlak kadınlarına örnektir.


Oğlak Burcu Kariyer Ve Meslekler

Devler kurumları, inşaat sektörü, kalite departmanları, denetleme ve kontrol birimleri, bürokratlar Oğlak ile temsil edilir.


Oğlak Burcunun Temsil Ettiği Ülke ve Şehirler

Arnavutluk, batı Hindistan, Bahreyn, Brandenburg, Bulgaristan, Oxford, Trakya, Makedonya, Saksonya ‘nnın güney batısı, Mecklenburg, Orcades adaları, Bosna, İllyria, Styria, Thrace, Mora, Hindistan, Afganistan, Hesse, Salisbury, Keighley, Brandenburg, Brüksel, Konstanz, Finlandiya, İzlanda, Alaska, Afganistan, Saxony



Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.


Bunlar da İlginizi Çekebilir;



bottom of page