top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Sinastri Haritalarını Yorumlamak

Sinastri Haritası

Sinastri haritası, iki kişinin haritasının birbirleri üzerine etkilerini yorumladığımız bir haritadır. Aslında yeni bir harita çıkartmadan, iki doğum haritasını yanyana koyarak da iki kişinin birbiri ile uyumunu inceleyebilirsiniz.

Öncelikle bu iki kişinin arasındaki ilişkinin ne olduğunu bilmemiz gerek. Bir çalışan ve müdürü, bir öğrenci ve öğretmen, bir doktor ve hasta, bir ebeveyn ve çocuk haritası da incelenebilir. Elbette daha çok duygusal birlikteliklerde partnerlerin haritalarını inceliyoruz. Bunun sonrasında en sık karşılaştığım talep kişilerin yöneticileri ile olan ilişkileri üzerine yaptığımız analizler oluyor.

Bir kariyer analizinde elbette daha çok yönetici ve çalışanın ne kadar uyumlu çalışabildiğine, birbirlerine ne derece destek olabileceklerine odaklanıyoruz. Bu süreç daha çok kişinin kariyer sürecinde işimize yarıyor. Kariyer ya da departman değişiklikleri sürecinde çokça başvurduğumuz bir tekniktir.

Duygusal ilişkilerde başlangıç aşamasında daha çok ilişkinin geleceği, ne derece kalıcı olduğu üzerine konuşuyoruz. Evli çiftlerde ise daha çok olası sorunların nedenleri ve bunları nasıl aşabilecekleri üzerine bir danışmanlık seansı yapıyoruz. Kimi zaman birlikte geçtikleri zorlu dönemin nedenleri, ne zaman daha şanslı ve huzurlu bir zamana geçiş yapacaklarını öngörebiliyoruz. Bu da danışmanlık seansı alan kişiye bir yol planı çizmesinde destek oluyor.

Genel olarak bir sinastri haritasında göstergelerin neleri temsil ettiğini bilmek önemli bir nokta. Bu nedenle en azından iki kişiden birisinin doğum saatinin biliniyor olması büyük avantaj. Eğer karşı tarafın doğum yeri ve saatini bilmiyorsak bile doğum gününü biliyor olmak sinastri haritası yorumlamak için yeterlidir. En azından karşı tarafın sizin yaşamınıza nasıl bir etkisi olduğunu gözleyebiliriz.



Gezegenlerin düştükleri evler elbette ayrı ayrı yorumlanabilir. Ancak Sinastri Örnek Harita Yorumları eğitiminde de gördüğümüz gibi aslında kritik noktaların birbirleri ile açıları uzun süreli birlikteliklerde vurucu bir etki yapıyor.

Yine de detaylı bir inceleme yapamıyor olsanız da bir kadın ve bir erkek haritasında Güneş ve Ay 'ı kontrol ederek çok fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Bir kadın haritasında Güneş, kişinin eşini temsil eder. Bu nedenle Güneşi inceleyerek bir kişinin hayatındaki eş figürü hakkında çok fazla fikir sahibi olabiliriz. Aynı şekilde bir erkek haritasındaki Ay 'da erkeğin aradığı partner hakkında bize fikir verir. Bu nedenle erkek partner adaylarının ne yükseleni ne de güneş burcu öncelikli değildir. Mümkünse ay burcunu öğrenmenizde fayda var. Bu nedenle kimi zaman doğum saati gerekebilir.

Güneş ateş elementi burçlardan birisinde ise kişinin karşısına çıkacak olan erkek figürü kendine güvenen, cesur ve fikirlerini açıkça söyleyebilen birisi olmalıdır. Koç, Aslan ve Yay burcu kadınların anlaşabileceği erkeklerin ay burcu Ateş ve Hava elementi burçlar olmalıdır. Elbette kimi zaman aynı nitelikte olan burçlar arasında da uzun soluklu birliktelikler görebiliyoruz. Bu birliktelikler daha çok birbirini gelişmeye iten çiftler oluyor. Yine de çatışma ilişkinin doğasında olasıdır. Hangi elementin ve niteliğin hangi burç olduğu yazının sonunda verilmiştir. Ayrıca burç bazında tek tek burç uyumları da belirtilmiştir.


Burç Uyumları

Bu burçlar başka zorlu etkiler altında değilse uyum sağlama şansı verir. Bu burçların dışında olduğunda genelde birlikteliğin ilerlemesi zor oluyor. Ya da iki taraftan birisi için ilişki içinde kendisini mutsuz hissediyor.

Koç Burcu Kiminle Anlaşır

Koç burcu kadınlar; ay burcu İkizler, Aslan, Yay ve Kova burcu olanlarla anlaşır. Yengeç, Oğlak ve Terazi ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Boğa Burcu Kiminle Anlaşır

Boğa burcu kadınlar; ay burcu Yengeç, Başak, Oğlak ve Balık burçları olanlarla anlaşır. Aslan, Akrep ve Kova ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

İkizler Burcu Kiminle Anlaşır

İkizler burcu kadınlar; ay burcu Aslan, Terazi, Kova ve Koç burçları olanlarla anlaşır. Başak, Yay ve Balık ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Yengeç Burcu Kiminle Anlaşır

Yengeç burcu kadınlar; ay burcu Başak, Akrep, Balık ve Boğa burçları olanlarla anlaşır. Terazi, Oğlak ve Koç ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Aslan Burcu Kiminle Anlaşır

Aslan burcu kadınlar; ay burcu Terazi, Yay, Koç ve İkizler burçları olanlarla anlaşır. Akrep, Kova ve Boğa ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Başak Burcu Kiminle Anlaşır

Başak burcu kadınlar; ay burcu Akrep, Oğlak, Boğa ve Yengeç burçları olanlarla anlaşır. Yay, Balık ve İkizler ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Terazi Burcu Kiminle Anlaşır

Terazi burcu kadınlar; ay burcu Yay, Kova, İkizler ve Aslan burçları olanlarla anlaşır. Oğlak, Koç ve Yengeç ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Akrep Burcu Kiminle Anlaşır

Akrep burcu kadınlar; ay burcu Oğlak, Balık, Yengeç ve Başak burçları olanlarla anlaşır. Kova, Boğa ve Aslan ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Yay Burcu Kiminle Anlaşır

Yay burcu kadınlar; ay burcu Kova, Koç, Aslan ve Terazi burçları olanlarla anlaşır. Balık, İkizler ve Başak ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Oğlak Burcu Kiminle Anlaşır

Oğlak burcu kadınlar; ay burcu Balık, Boğa, Başak ve Akrep burcu olanlarla anlaşır. Koç, Yengeç ve Terazi ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Kova Burcu Kiminle Anlaşır

Kova burcu kadınlar; ay burcu Koç, İkizler, Terazi ve Yay burcu olanlarla anlaşır. Boğa, Aslan ve Akrep ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Balık Burcu Kiminle Anlaşır

Balık burcu kadınlar; ay burcu Boğa, Yengeç, Akrep ve Oğlak burcu olanlarla anlaşır. İkizler, Başak ve Yay ile kimi zaman gerilimler olsa da yine de uzun süreli bir ilişki sürdürebilirler.

Eğer ilişkiler konusunda daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki uzaktan eğitim modüllerini inceleyebilirsiniz. Bu eğitimlere bir kez kayıt olup sınırsız erişim hakkı kazanırsınız. Başlangıç eğitimi için çok basit de olsa bir astroloji bilginiz olması yeterlidir. Eğer doğum haritası ile ilgili hiç bilginiz yoksa Kendim İçin Astroloji pratik eğitimini alarak bu kursa hazırlık yapabilirsiniz. Ancak sembolleri, temel burç, gezegen, ev ve açı yorumlarını biliyorsanız İlişki Astroloji Mini Programı alabilirsiniz.

Eğer temel seviye astroloji bilginiz var, sinastri haritası yorumunu da öğrenmek istiyorsanız Örnek Harita Yorumları ile daha fazla detaylı analiz pratiği şansı yakalayabilirsiniz. Bu örnek analizlerde uzun süreli birlikteliklerin, hangi birlikteliklerin evlilik aşamasına taşındığını, hangi birlikteliklerin bir türlü sorunların üstesinden gelemediğini görebiliyoruz. Bu örnek haritalar size bir sinastri analizinde neye bakmanız gerektiğini net olarak gösterecektir.

Doğum haritasında evlilik göstergeleri, evlilik zamanı ve sinastri haritalarını yorumlamada temel ilkeler anlatılmıştır. İlişki Astrolojisi mini programa kayıt olduğunuzda süre sınırı olmadan eğitim materyallerine erişebilir, dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.


Temel seviye astroloji biliyor ve Sinastri Haritası Yorumu öğrenmek istiyorsanız bu eğitim sizin için daha uygundur. Bu eğitim içinde 20 çiftin haritası incelendi. Bu ilişkilerden bazıları için gerçekten toksik kelimesini kullanabiliriz. Bazısı ise gerçekten yıllara meydan okuyor. Hangi açı ve yerleşimlerin bunlara neden olduğunu yaşayan örneklerle görebiliyoruz. Kitaplardaki ezbere bilgilerin ötesine geçmenizi sağlayacak bu haritalar sizi çok şaşırtacak.



Ateş Elementi Burçlar: Koç, Aslan, Yay

Toprak Elementi Burçlar: Boğa, Başak, Oğlak

Hava Elementi Burçlar: İkizler, Terazi, Kova

Su Elementi Burçlar: Yengeç, Akrep, Balık


Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page