top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Yengeç Burcunda Güneş Tutulması ve Prens William

Güneş tutulmalarının nasıl yorumlandığını bu yazıda paylaşmıştık. Şimdi gelin 21 Haziran 2021 'de gerçekleşecek güneş tutulmasının etkisini Prens William 'ın haritası üzerinde inceleyelim. Bunun için aynı derecede gerçekleşen bir önceki tutulmaya dönüp bakalım. Onun hayatında nasıl bir dönüm noktası yaratmış. Şimdi de karşımıza nasıl konular çıkabilir bunun üzerine tahmin yürütmeyi deneyelim.

"insan bazen kaderinden kaçmaya çalışırken, aslında kaderine doğru koşar"* 

Çok fazla magazine girmeden Prens William 'ın 2001 yılına kadar olan yaşamına bir göz atalım. Eğitim tercihlerinde kraliyet geleneğini bozan bir öğrenci görüyoruz. Bunu haritasında Merkür Uranüs karşıt açısı ile gözleyebiliriz. Merkür aynı zamanda 9.evin yöneticisi konumunda olduğu için aynı etkiyi üniversite seçimi yaparken de görebiliyoruz. Babası gibi Cambridge 'e gitmek yerine St Andrews 'e gittiğinde okul bir anda popülerlik kazanıyor. Ülkedeki bir çok genç kızın prensle tanışmak için bu okula kayıt olduğu yazılıyor.


Şimdi gelin ve 2001 yılındaki tutulma zamanı prensin haritasına bakalım.



İlk haritada transit Jüpiter 'in yedinci eve doğru ilerlediğini görüyoruz. Yedinci evden Jupiter geçişlerinin evlilik getirip getirmediği sıkça sorulur. Bu ihtimali cebe koyalım ve prensin hayatında nasıl çalıştığına bakalım. Askerlik hizmeti için üniversiteye başlamadan önce bir yıl boşluk vermiş. Jüpiter hala altıncı evinde hareket ederken aslında prens Afrikada.  Burada bir çok şey yapmış; radyoda dj olarak gönüllü çalışmadan tarlada işçilik yapmaya kadar ilginç bir sene geçirmiş. Jüpiter yedinci eve girişi ile beraber üniversite için yer değişimi tetiklenmiş. Yedinci evi aynı zamanda taşınmalar olarak görebiliyoruz. Elbette bunu Jüpiter tetiklediği için de bu bir eğitim nedeniyle olmuş.

Gelelim diğer göstergelere, İlerletilmiş Merkür 2° Yengeç burcuna ilerlemiş. Güneşle kavuşumu daha önceden yapmış. 21 Haziran 2001 yılındaki güneş tutulması 0° Yengeç burcunda ve bu kavuşumu tetiklemiş. Merkür, doğum prensin doğum haritasında yedinci evin de yöneticisi. Güneş ise bir erkek haritasında her zaman kendisini temsil eder. Bunu da bilgi olarak cebimize koyalım.





Şimdi gelin bir diğer haritaya bakalım. Sıklıkla rektifikasyonda kullanılan solar arc haritalar bizlere tetiklenme** zamanlarını verir. Bu haritada Solar Arc Merkür tam da 7.eve gelmiş. Merkür 'ün bu haritada neleri temsil ettiğini hatırlayın. Burası cebinize koyduğunuz notları çıkarma zamanı.



Peki bu yılda Güneşin üzerinde gerçekleşen tutulma İskoçya 'da bir üniversite eğitimine başlamaktan daha fazlasını getirmiş olması gerekmiyor mu? Evet, gerekiyor. Daha sonra evleneceği  Kate Middleton ile burada tanışıyor.


Gelin şimdi ikilinin evlilik haritalarına bakalım. İlerletilmiş Venüs, bu tutulmanın gerçekleştiği Güneş derecesine ulaşmış. Cebimizdeki tüm bilgiler işte tam da burada anlam kazanıyor. Bundan önceki tüm göstergeler kişiyi hayatındaki önemli birine doğru götüren taşlardı. Ve evlilik tarihinde de bu taşlar yerine oturdu.



Şimdi aynı derece bir tutulma daha yaşanacak. Evlilik hayatı ile ilgili onu yeni gelişmeler bekliyor olabilir. Elbette bu alacağı ünvanı da etkileyecektir. Kraliyet dedikodularına biraz kulak verelim ve bakalım neler olacak.


Doğum haritası yaşayan bir dinamiktir. Bu nedenle sizin için şimdi anlamlı gelmeyen bir çok olasılığı doğum haritanızda gözleriz. Danışmanlık alırken açık fikirli olmak, olasılıkların şimdi gördüğünüzden fazla olduğunu bilmekte fayda var. Bir çok danışanımda sıklıkla duyduğum bir şeydir; söylemiştin ama o zaman hiç ihtimal vermemiştim.


İhtimallere açık olun.


Doğum haritasında evlilik göstergeleri, evlilik zamanı ve sinastri haritalarını yorumlamada temel ilkeler anlatılmıştır. İlişki Astrolojisi mini programa kayıt olduğunuzda süre sınırı olmadan eğitim materyallerine erişebilir, dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.


Temel seviye astroloji biliyor ve Sinastri Haritası Yorumu öğrenmek istiyorsanız bu eğitim sizin için daha uygundur. Bu eğitim içinde 20 çiftin haritası incelendi. Bu ilişkilerden bazıları için gerçekten toksik kelimesini kullanabiliriz. Bazısı ise gerçekten yıllara meydan okuyor. Hangi açı ve yerleşimlerin bunlara neden olduğunu yaşayan örneklerle görebiliyoruz. Kitaplardaki ezbere bilgilerin ötesine geçmenizi sağlayacak bu haritalar sizi çok şaşırtacak.




Bunlar da ilginizi çekebilir;

*Kung Fu Panda, hafife alınmaması gereken bilgelik dolu bir animasyondur. Önce kendiniz sonra çocuklarınız için izleyiniz, izletin.

** Tetiklenmeden kastettiğimiz harita potansiyelinde olan bir konunun yaşamda görünür olmasıdır. Bir öngörü yönteminde bu potansiyele önemli bir açı geldiğinde bir olay olarak karşımıza çıkar.

bottom of page