top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Geri Giden Gezegenler ve Aynı Eşle İkinci Evlilik

Geri giden gezegenler doğum haritalarında en çok merak edilen konulardan birisidir. Bu göstergelerin neleri ifade edebileceğine dair reçete bilgi daha önce anlatılmıştır, buradaki makaleden okuyabilirsiniz. Ancak reçete bilgiler her zaman yorumla harmanlanması gereken bilgilerdir. Bu da astrolojide derinleşmeyi gerektirir. Harita yorumunda kişiye faydası olabilecek nokta da burasıdır. Reçete bilgiler, bir dil eğitiminde size sunulan kelime bilgisi gibidir. Çok kelime bilmeniz bir avantajdır, ancak pratik size bu kelimeleri nerede ve nasıl kullanacağınızı öğretir. Geri giden gezegenlere bir örnek olarak Don Johnson ile iki kez evlenen Melanie Griffith 'in haritası var.




Haritada önce geri giden göstergenin neyi ya da kimi temsil ettiğini görmemiz gerek. Satürn 9.evin yönetici göstergesi ve Placidus ev sistemine göre 7.evde yer alıyor. Burada "8.Burçta" olduğunu bir kenara not edelim. Şimdi çiftin sinastri haritalarına bakalım. Burada içteki harita Melanie Griffith 'in, dıştaki harita ise Don Johnson 'a ait. Bir sinastri analizi yapmadan kısaca kontak kuran parametrelere bakalım. Don Johnson Yay burcu birisi ve haritasındaki Güneş, Satürn ile bir kare açı yapıyor. Bu bize Melanie Griffith 'in haritasındaki Satürn Yay ile aynı özelliklere sahip birisini getirir. Böylece bu haritada geri giden göstergenin Melanie Griffith 'in partnerini temsil ettiğini söyleyebiliriz.


Geri giden gösterge olarak Satürn 7.evde, eşi partneri temsil ediyor. Aynı zamanda Oğlak burcunun yöneticisi olarak 9.evde de yöneticiliğe sahip. 9.ev doğum haritasında ikinci eşi tanımlar. Haliyle burada yöneticinin retro olması bize bir tekrar ihtimalini getirir. Elbette burada Satürn 'ün Venüs ile olan irtibatı ve evlilik tarihlerindeki görünümlerin de etkisini dikkate almak gerekir.


Her iki evlilik haritasını da aşağıda görebilirsiniz. İlk evlilikte ay düğümlerinin etkisi bariz bir şekilde gözleniyor. Oysa ikinci evlilik tarihi haritanın içinde barındırdığı potansiyeli çok daha güçlü bir şekilde vurguluyor. Burada hem ilerletilmiş göstergeler hem de transitler kişinin yaşamında önemli bir partnerin vurgusunu belirtmekte.


Geri giden göstergelerle ilgili bir canlı yayın gerçekleştirildi. Katılımcıların haritalarındaki geri giden göstergelerle ilgili sorular yanıtlandı. Yayını aşağıdan izleyebilir, siz de sorularınızı iletebilirsiniz.


İleri seviye tekniklerini öğrenmek istiyorsanız etkinlikler sayfasından Öngörü Teknikleri eğitimine kayıt olabilirsiniz.


Doğum haritasında evlilik göstergeleri, evlilik zamanı ve sinastri haritalarını yorumlamada temel ilkeler anlatılmıştır. İlişki Astrolojisi mini programa kayıt olduğunuzda süre sınırı olmadan eğitim materyallerine erişebilir, dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.


Temel seviye astroloji biliyor ve Sinastri Haritası Yorumu öğrenmek istiyorsanız bu eğitim sizin için daha uygundur. Bu eğitim içinde 20 çiftin haritası incelendi. Bu ilişkilerden bazıları için gerçekten toksik kelimesini kullanabiliriz. Bazısı ise gerçekten yıllara meydan okuyor. Hangi açı ve yerleşimlerin bunlara neden olduğunu yaşayan örneklerle görebiliyoruz. Kitaplardaki ezbere bilgilerin ötesine geçmenizi sağlayacak bu haritalar sizi çok şaşırtacak.




Bunlar da ilginizi çekebilir;


bottom of page