top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Akrep Burcu

Akrep Burcu Özellikleri

Akrep Burcu Tarih :23 Ekim - 21 Kasım


Akrep burcu «Sabit» nitelikte ve «Su» elementi bir burçtur. Gerçeği araştırmak ve gerçeği bilmek bir akrep insanı için çok önemlidir. Bu nedenle tarihçilerde, arkeologlarda sıklıkla karşımıza çıkar. Akrebi tanımlamak için ajan benzetmesi kullanılır daha çok. Ketumdur, kendisini gizlemek ama karşı taraf hakkında herşeyi bilmek ister. Kendisini ancak ozaman güvende hisseder. Güven en büyük sorunudur. Herşeyi kontrol etmek ister, kendisini bırakamaz. Yüzleşmeler Akrebi iyileştirir. Başkalarının kaynaklarını kontrol etmeyi anlatan herşey Akrebin konusudur. Krediler, bankalar, faizler, sigorta, prim, miras gibi konular Akreple ilgilidir.


Haritada Akrep burcunda yer alan göstergeyi bırakmakta zorlanabilir. Kopamamak ya da ayrılamamak gibi bir zorlanma sözkonusudur. Akışa bırakabilmek ve kimi zaman yeni başlangıçlar için eskiyi geride bırakabilmek bu göstergelerin temsil ettiği konularda oldukça zordur.


Akrep sabit bir burçtur ve su elementidir. Bu da duygularda ısrarcı ve inatçı bir yapı çizer. İntikam, kin, nefret gibi karanlık duygulara takılıp kalmak Akrep ‘in gölgesidir.


Gizli saklı olanla çok ilgilidir. Bu nedenle gerçeği ortaya çıkarmaya endekslidir.


Akrep cinsellikle ilgili olduğu için bedensel olarak cinsel bölgeyi ve cinsel hastalıkları sembolize eder. İyicil tarafıyla şifacıları temsil eder. Ölüme yakın deneyimlerle ilgilidir. Okült konuları temsil eder. Yöneticisi Mars ise kişinin bağışıklık sistemi ile ilgilidir.


Yükselen Burcu Akrep

Yükselen burç kişinin daha çok fiziksel özelliklerini gözlediğimiz yerdir. Kendisini dışarı nasıl tanıttığını anlatır. Alışkanlıklarından kolay ödün vermez ama krizle beslenen bir yapısı vardır. Fiziksel olarak kısa bir beden ve dikkat çekici gözlerle kendisini gösterir. Yükselen burç sayfasından daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


Akrep Burcunun Gezegeni

Klasik yöneticisi Mars, modern yöneticisi Pluto ‘dur. Savaşla, mücadele ve dayanıklılık ile ilgilidir. Güç savaşlarından zaferle çıkar.


Akrep Burcu Erkeği Özellikleri

Fiziksel olarak kısa, güçlü bir bedene ve dikkat çekici bakışlara sahiptir. Saçlar genelde gür ve kalındır. Ciddi bir duruşu vardır. Genelde savunmacı bir tavrı vardır. Alışkanlıklarını ve fikirlerini değiştirmekten yana değildir. Sezgileri güçlüdür, rasyonel kararlar yerine hislerine güvenir. Ketumdur, kendisini dışa vurmaktan kaçınır. Kıvanç Tatlıtuğ, Leonardo DiCaprio, Alain Delon, Bill Gates Akrep erkeği için örnek olarak verilebilir.


Akrep Burcu Kadını Özellikleri

Bir kadın haritasında Güneş Akrep burcunda olduğunda bu daha çok eşini veya hayatındaki diğer otorite figürlerini temsil eder. Yine de gizliliğe önem veren, güçlü sezgileri olan, sabırlı bir kadın figürü karşımıza çıkar. Hillary Clinton, Jodie Foster, Demi Moore, Winona Ryder Akrep kadınlarına örnektir.


Akrep Burcu Kariyer ve Meslekler

Daha çok finans alanında özellikle bankacılık ve sigorta konusunda çalışanlarda sıklıkla Akrep burcu karşımıza çıkar. Vergi memurları, yatırım danışmanları gibi diğer finans sektörü çalışanları da bu gruba dahildir.


Akrep Burcunun Temsil Ettiği Ülke ve Şehirler

Arabistan çölleri, Bavyera ‘nın kuzey kısmı, Fas, Katalonya, Norveç ‘in ormanlık kısmı, Transvaal, Valencia, Cezayir, Barbary, Bavaria, Kapadokya, Judea, Jutland, Morocco, Norveç, Queensland, Transvaal, Doval, Doğu Grinstead, Glossop, Halifax, Liverpool, messina, New Orleans, The Jukon, Washington


Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.


Bunlar da İlginizi Çekebilir;



bottom of page