top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Kıvanç Tatlıtuğ ve Kariyer Analizi

Kıvanç Tatlıtuğ Astroloji Analizi

Kıvanç Tatlıtuğ, insanların zihinlerinde hep Behlül karakteri ile kazınsa da aslında bir sporcu geçmişi var. İlk çıkışına modellik kariyeri vesile oluyor. Ancak aslında karşımızda potansiyeli oldukça güçlü bir oyuncu var. Hem güney ay düğümü hem de satürn nedeniyle bu baskılanıyor olsa da 2022 yılında güçlü bir çıkış çok olası gözüküyor. Şimdi geçmişten günümüze kadar olan sürece bakalım. Ve astrolojik olarak bu sürecin nasıl ilerlediğini gözleyelim.



Kıvanç Tatlıtuğ Doğum Haritası

Kıvanç Tatlıtuğ, antreman sırasında bir sakatlık geçirmesi nedeniyle basketbol kariyeri son buluyor. Haritasında Mars ve Uranüs arasındaki sert açı zaten bu potansiyeli getirmekte. Uranüs bu haritada iyi gözlenmesi gereken ve kişinin yaşamında sağlıklı olarak kullanılması gereken bir dinamik. Bu nedenle iyi incelenmeli ve çalışılmalı. Ardından annesinin etkisi ile bir modellik kariyeri başlıyor. Annesinin göstergesi olan Ay üzerinden geçen bir Jupiter transiti var. Muhtemelen kendisi başvuru yapsa bu kadar şanslı olmazdı. Ay 'ın Mars Uranüs sert açısına olan uyumlu gözden kaçmamalı. Kadın figürleri kişinin yaşamında gerçekten destekleyici bir rol oynuyor. Özellikle kişinin yaşamındaki kriz zamanlarında devreye giren güçlü bir kadın figürü her zaman olacaktır.


Kıvanç Tatlıtuğ Doğum Günü
Kıvanç Tatlıtuğ Doğum Haritası

Doğum haritasında Uranüs, kişiyi sinemadan çok televizyona çekse de günümüzde Netflix ve benzeri yayınlar da güçlü olacağı alanı gösterir. Ama haritada Neptün, sinema ve oyunculuk için oldukça güçlü. Ama esas buradaki potansiyeli görmemiz için zaman var. 2020 yazından sonra yavaş yavaş başlayan süreç 2022 'de tam bir başlangıca doğru evrilecektir.


Önce kariyer gelişimine bakalım ve geçmişteki olayların nereye doğru ilerlediğini inceleyelim.

İlk olarak 2002 yılında Best Model seçildiği zamana bakalım;



Transit Jupiter ile Progres ay arasındaki karşılıklı ağırlama ve açı gerçekten destekleyici bir etkiyi gösteriyor. Kişinin yaşamındaki olumlu zamanlardan birisi. Yavaş yavaş tepe noktasına doğru ilerleyen Mars 'da kariyerle ilgili güçlü başlangıçlara doğru ilerliyor. İlerletilmiş yükselen üzerindeki Neptün ise esas başlangıcın aslında bir model değil bir oyuncu olacağının ilk sinyallerini veriyor.

Gelelim oyunculuk kariyerine. 2005 de Gümüş* dizisine başladığında Mars artık tam tepe noktada ve ilerletilmiş MC üzerinde bir Jupiter var. Gerçekten tanınma ve başarı için güçlü göstergeler. Ama hala ilerletilmiş Güneş 'in 12.evde olduğunu ve esas potansiyeli göstermek konusunda zorlandığını unutmayalım.





Aşk-Memnu 'daki Behlül karakteri seven sevmeyen herkes için Kıvanç Tatlıtuğ ile özdeşleşti. Belki de doğum haritasındaki 12.evde saklı kalmış olan Güneş sembolojisini çok iyi yansıttığı için olabilir. Tam da o dönem için çıkarılan Güneş Dönüşü haritasında burada ilerlemekte olan Venüs, gizli bir aşkı anlatan bu diziyi sembolize ettiği için olabilir. Oğlak burcundaki Jupiter transiti 10.evde yer alan Mars ve Venüs 'e uyumlu açısı bu sürecin kişinin kariyeri için şanslı bir zaman olduğunu gösteriyor. Ancak bu şans transit Satürn nedeniyle kişinin üzerinde çok yoğun bir çalışma, iş yükü ve baskı getirmiş olabilir. Belki o dönemde sert eleştirilere de maruz kalmış olabilir.  




Aşk-ı Memnu 'nun başladığı yılın Güneş Dönüşü haritasına bakalım, 1.evin yükseldiği bir dönüş haritası görüyoruz. Bu kişiler için kendi potansiyellerini ortaya koyacakları önemli bir yaşta olduklarını gösterir. Bu haritada önemli geçişlere dair bir çok veriyi görebiliyoruz. Venüs 'ün birinci evde olması ve Uranüs ile kavuşumu , televizyonda öne çıkacak bu projeyi bize verir. Güney Düğüme denk gelen ASC ise eski bir romandan uyarlanan bir diziyi gösteriyor. Terazi burcuna gelen Tepe Noktasındaki Merkür de aynı sembolojiyi bize verir. Pluto ve Neptün kavuşumu aslında kişinin "sinema" ya doğru önemli bir evrilme zamanını gösteriyor. 


Kişi için bir dönüm noktası mıdır dersek, aslında tam olarak değil. Kendi potansiyelini gerçekten gösterebildiğini söylemek zor. Güneş hala gözle görülür bir yerde değil. Hala mı diyorsanız, hala...





2013 yılında Kelebeğin Rüyası yayınlandığında Kıvanç Tatlıtuğ 'un haritasında en önemli parametre Akrep burcuna geçiş yapan MC. Bu gösterge ile, kariyerinde artık başka bir fasıla geçmeye başladığını söyleyebiliriz. Ama esas büyük dönüşüm için 2022 yılını izleyin. Bu yıl Kıvanç Tatlıtuğ için önemli bir sürecin ilk adımları. 2020 yılında başlayacak olan İkizler/Yay aksındaki tutulmaların ardından 30 yılda bir gerçekleşen önemli bir görünüm yaşayacak. İlerletilmiş haritasında bir Yeniay fazı yaşayacak. Bu da doğum haritasındaki Jupiter üzerinde olacak. Uluslararası konularda önemli bir başlangıcın sinyallerini alacağımız bir zaman olacaktır. Yay burcunda doğum haritasındaki Jupiter aslında kişinin yurt dışındaki potansiyelini göstermekte. Aldığı ödüllere baktığınızda Jupiter ile paralel sembolojiyi gözleyebilirsiniz; yurtdışı, üniversiteler, basın yayın kuruluşları.





Yay burcunda yer alan Güney Ay Düğümü ise burada iş birlikleri kurmakta zorlanabileceğini, bazı gecikmelerle karşılaşabileceğini göstermekte. Geçmişte tanıştığı bazı kişilerse 2022 yılına kadar ona önemli kapıları aralayabilir. 2020 yılından sonra ise çok başka bir Kıvanç Tatlıtuğ göreceğiz. 2018 Haziran 'dan 2022 yılına kadar ise tam bir detoks sürecinde olduğunu söyleyebiliriz.


Astrolog Ebru Tansoy

Yayınlanma Tarihi: 22.01.2020


Kıvanç Tatlıtuğ Ne Zaman Evlendi?

Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer 'in ilişki analizi ve evlilik zamanı Sinastri Uyum Haritaları Yorumlama eğitiminde incelenmiştir.


*Astrolojide Gümüş, Ay ile sembolize edilir. Bu haritada bu kadar güçlü bir ay olması kişinin yaşamında bu sembolojiyi bize sıklıkla getirecektir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Ünlülerin Doğum Haritaları



Siz de kariyer analizi almak isterseniz buradan randevu alabilirsiniz. Ayrıca Kariyer Astrolojisi üzerine seminerler için etkinlikleri takip edebilirsiniz.






Kaynak: Woden


bottom of page