top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Hava Burçları

Hava elementi, rasyonellik, sosyallik, bilgi ve iletişim erdemleridir. Haberleşme ve ulaşımla ilgilidir.


Astrolojide "hava burçları" olarak bilinen burçlar, hava elementi ile ilişkilendirilen üç burçtan oluşur. Bu burçlar, genellikle zihinsel, sosyal, iletişimsel ve yenilikçi kişiliklere sahip olarak tanımlanır. Hava elementi, düşünme, iletişim ve zeka ile ilişkilendirilir. Hava burçları, zihinsel uyarılara, sosyal etkileşime ve fikirlerin paylaşılmasına büyük önem verirler.


Hava elementi dengeli olduğunda kişi akıl ve mantık yoluyla karar vermesi gereken süreçlerin bilincindedir. Bu konularda duygusal ya da dürtüsel davranmaz. Dar kalıplardan çok esnek bir zihne sahiptir, olaylara tarafsız bakma yeteneği ve farklı kanallara ulaşabilmek için gerekli iletişimi kurabilir. İhtiyacı olan bilgileri edinmek için sağlıklı bir merak duygusuyla hareket eder.


Hava elementi iletişim ve zihin ile ilgilidir. Nefes egzersizleri zihninizi kontrol edebilmenize yardımcı olur.



Hava Elementi Burçlar

Hava burçları İkizler, Terazi ve Kova burçlarıdır.


İkizler hava elementi burçlar arasında değişken nitelikte olan burçtur. Ana hedefi şartlara uyum sağlamaktır. Fikirler konusunda esnektir. Adaptasyon kabiliyeti vardır. Fikirler değişkendir. Bu değişkenlik temsil ettiği konuda kimi zaman dualiteyi beraberinde getirir.


Terazi hava elementi burçlar arasında öncü nitelikte olan burçtur. Sorunları çözmek için iletişim yeteneğini kullanırken inisiyatif kullanmaya hazırdır. Sosyal hayatta aktif bir rol üstlenir. Öncü nitelik onu harekete geçiren, aktif rol oynayan bir konuma getirir.


Kova hava elementi burçlar arasında sabit nitelikte olan burçtur. Fikirlerinde kararlıdır. Bu kimi zaman onu inatçı yapabilir. Daha çok temsil ettiği konuda kararlı ve direnç gösteren bir duruş sergiler.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi burçta hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.



bottom of page