top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Ateş Burçları

Ateş Burçları

Burçlar, element ve nitelik kavramlarının bir araya gelmesiyle oluşur. Biz aslında Koç burcu derken ateş elementinde ve öncü nitelikte bir burç olduğunu söylüyoruz. Ve Koç burcunun sembolojisini de buna göre ifade ediyoruz. Ve tüm bu tanımlar aslında doğanın döngülerinden ve yaşamın kendisinden yola çıkılarak oluşturulmuştur. Hepsi her gün gördüğün ama belki de farkına varamadığın sade gerçeklerden ibarettir.


Astrolojide "ateş burçları" olarak bilinen burçlar, ateş elementi ile ilişkilendirilen üç burçtan oluşur. Bu burçlar, genellikle enerjik, tutkulu, hevesli ve cesur kişiliklere sahip olarak tanımlanır. Ateş elementi, ateş gibi hareketli, enerjik ve coşkulu bir doğaya sahip olduğu düşünülen kişisel özellikleri temsil eder. Ateş burçları, güçlü bir iradeye, motivasyona ve dışa dönük bir doğaya sahiptirler.


Ateş burçları; Koç, Aslan ve Yay 'dır. Ateş burçlarının ortan özellikleri dürüstlük, kendine güven ve cesaretdir. Ancak sabır, harekete geçme ve değişim konusunda birbirlerinden ayrılırlar. Aralarında en istikrarlı hareket edeni Aslan burcudur. En sabırsızları ise Koç burcudur, sorunlar karşısında insiyatif almaya hazırdır. Yay burcu ise değişen koşullara uyum sağlayabilir.


Burçlar aslında dört element ve üç niteliğin birleşimi ile oluşmuşlardır. “Dört Element” kavramı oldukça eskidir. Doğa filozoflarına kadar uzanır. Ateş / Hava / Su ve Toprak. Evet, 5.element de vardır ama tahta değil; Ether / Spirit yani bizim kültürümüzde bilinen adıyla ruh 'tur. Nitelikler ise mevsim döngülerini ifade eder. “Öncü”, “Sabit” ve “Değişken”. Öncü mevsimleri başlatandır. Sabit mevsimin doruk noktası ve değişken de bir mevsimden diğerine geçişi anlatır.


İşte bu iki kavramın anlattığı semboller birleştiğinde burçlar meydana gelir. Aşağıda burçların hangi element ve nitelikten olduğunu gösteren tabloya ulaşabilirsiniz.


Element ve Nitelik Tablosu



Ateş Elementi

Cesaret, özgüven, dürüstlük ve yöneticilik erdemleridir. Yaratıcılık ve risk almakla ilgilidir.


Her şeyi tek başlarına çözebileceklerine inanırlar. Başkalarına görev vermek yerine kendileri halletmeye kalkabilirler. Bu aksaklıklara rağmen yönetim becerileri aslında güçlüdür. Bir ekibe ilham veren lider olabilirler. Tek başına hareket etmeye alışkın oldukları için nadiren tavsiye alırlar. Genellikle takdir edilmek, para veya maddi konulardan değerlidir. Gözardı edilmek kişi için en çok acı veren durumdur. Ateş elementi yüksek olanlarda dürüstlük duygusu nettir ve çoğunlukla çocuklara benzerdir. Bu nedenle herkesin kendisi gibi açık bir kitap olduğunu düşünür. Biraz saf ve naif olabilir.





Ateş Elementi Burçlar

Ateş elementi burçlar Koç, Aslan ve Yaydır. Koç burcu hem Zodyak'ın ilk burcudur. Hem de ateş elementi burçlar arasında öncü nitelikte burçtur. Bu nedenle hızla harekete geçen ve sorunlar karşısında aksiyon alma taraftarı olan bir burçtur. Bu nedenle de daha çok adı cesaret ve kahramanlıkla anılır. Aslan burcu ise ateş elementi burçlar arasında sabit nitelikte burçtur. Bu nedenle daha kararlı ve güçlü bir duruş sergiler. Sabit niteliğin beraberinde gelen kararlı duruş kimi zaman Aslan burcunda geri adım atmayan bir gururlu biri olarak karşımıza çıkar. Ateş elementinde Yay burcu değişken nitelikteki bir burçtur. Adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Bu nedenle bir yerde sabit durmaktan çok hareket halinde olmayı tercih eder. Farklı kültürler ve farklı yerler bu nedenle ilgisini çeker. Özgürlük ihtiyacı da değişken niteliğin beraberinde gelen hareketlilik kabiliyetinin bir sonucudur.



Ücretsiz doğum haritası hesaplamak ve yükselen burcunuzu öğrenmek için Doğum Haritası Hesaplama sayfasını kullanabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


bottom of page