top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Toprak Burçları

Toprak Burçları

Uygulanabilirlik, pratiklik ve sorumluluk erdemleridir. Maddiyat, bedensel konular ve kaynak yönetimi ile ilgilidir.


Astrolojide "toprak burçları" olarak bilinen burçlar, toprak elementi ile ilişkilendirilen üç burçtan oluşur. Bu burçlar, genellikle pratik, sabırlı, çalışkan ve güvenilir kişiliklere sahip olarak tanımlanır. Toprak elementi, dayanıklılık, gerçekçilik ve somut dünya konularına odaklanma ile ilişkilendirilir. Toprak burçları, işlerini düzenleme, güvenilirlik ve somut başarı konularında güçlüdürler.


Toprak elementi maddi dünya ile bağlantılıdır. Dengede olduğunda duyguların ya da dürtülerin elinde savrulmaktan ya da zihnin oyunları içinde yolunu kaybetmekten uzaktır. Tüm bunların farkında olup yaşamını yine de iradesiyle yönetebilen kişilerdir. Dengeli olduğunda kişi finansal konularda kronik bir sorun yaşamaz, beslenme barınma gibi temel ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar. Kişi pratiktir, fikirleri hayata geçirmekte başarılıdır. Sağlığına gerekli özeni gösterir. Bedenine karşı dikkatlidir. Dinlenme, beslenme, egzersiz gibi konularda özenlidir. En güçlü olduğu alan maddi ve fiziksel konulardır.





Toprak elementi burçlar

Toprak elementi burçlar; Boğa, Başak ve Oğlak burcudur.


Boğa toprak elementi burçlar arasında sabit nitelikli burçtur. Yani ana motivasyonu daha çok istikrar ve kalıcılıktır. Bu kimi zaman değişime direnmek ve inatçılık olarak karşımıza çıkabilir.


Başak burcu ise toprak elementi burçlar arasındaki değişken nitelikli burçtur. Adaptasyon yeteneğine sahiptir. Hatalı olanı bulup çıkarma ve daha iyi bir hale getirmeye çabalar. Bu kimi zaman Başak burcunun eleştirel olarak tanınmasına neden olabilir.


Oğlak burcu ise toprak elementi burçlar arasında öncü nitelikte bir burçtur. Daha iyi koşullar, maddi güvence ve sosyal statü için harekete geçen ve inisiyatif alan taraftadır.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi burçta hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.









bottom of page