top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Ay Düğümleri Koç Terazi Aksında

Ay Düğümleri Koç Terazi Aksında 2023 - 2024

Ay düğümleri küresel olan dünyadaki gelişmeleri takip etmek açısından önemli bir parametredir. Tutulmalar ay düğümleri ile birlikte ilerler. Koç - Terazi aksında ilk tutulmayı 20 Nisan 2023 tarihinde Koç Burcunda yaşadık. Bu tutulma ile aslında gündemimiz değişmeye başladı. Ancak esas etkiyi şimdi görmeye başlayabiliriz. O tarihlerde yaşamınızda nasıl değişimler olduğunu takip ederek önümüzdeki sürecin getireceklerini görebilirsiniz. Tabii ki tutulma sonrasında yaşanan bir Merkür retrosu vardı ve bu da bazı konuların gecikmesine neden oldu.


Geçtiğimiz senelerde Boğa-Akrep aksında ay düğümleri geçiş yaptı ve uzunca bir müddettir dünya üzerinde en çok konuşulan şey Para oldu. Önümüzdeki senelerde en çok ne konuşacağız?

Koç - Terazi aksı her zaman kavga ve barışma ile ilgilidir. İlişkiler ve tek başınalık, savaş ve barış, mücadele ve iş birliği, bireysel girişimler ve ortaklıklar gibi. Koç, Mars 'ın yönetimindedir. Ve Mars bir savaş gezegeni olarak her zaman mücadeleyi, askerleri, savaşı ve sporcuları anlatır. Disiplinli ve planlı olduğunda yücelen, dürtüsel olduğunda ise zarar verici bir etkisi vardır. Profesyonel bir sporcunun kendisiyle yarışması, günlük yaşamını belli bir disiplin ve programla geçirmesi Koç burcunun aslında gelmesi gereken noktayı gösterir bize. Terazi ise meydanda değil savaşı masada kazanmakla ilgilidir. Orta yolu bulmak, kavgayı bitirmek, arabuluculuk, estetik konular, sanat her zaman Terazi 'nin yöneticisi Venüs 'ün temsil ettiği konulardır. İlişkiler ondan sorulur. Venüs 'ün Yunan mitolojisinde Afrodit 'e karşılık geldiğini anımsayalım.

Koç burcu sektörel olarak daha çok savunma sanayi, otomotiv, demir-çelik gibi Mars ile temsil edilen alanları temsil eder. Girişimcilik de elbette Koç burcu ile temsil edilen ana konulardan birisidir. Sporcular bu dönemde önemli başarılara ve ilklere imza atabilirler.


Terazi burcu daha çok danışmanlık, hukuk, estetik, tekstil, insan kaynakları, sanatçılar ve sanat tacirleri, organziasyon şirketleri, iç mimar ve dekorasyonculardır.


Terazi burcu ile temsil edilen sektörler için bir geri adım atma dönemi olabilir. Yine de burada kontrolsüz bir patlama yaşanabileceği unutulmamalıdır.

Sağlık anlamında Terazi, genel olarak böbrekleri temsil eder. Bunun dışında; üreter, mesane, damarlar, dokunma organı olarak deri, pankreas, insülin, glukagon 'dan sorumludur. Bu konudaki rahatsızlıkların bu dönemde daha sıklıkla karşımıza çıkmasını bekleriz. Bu rahatsızlıklar genelde akut olarak karşımıza çıkacaktır, ilk sinyalleri bu nedenle iyi takip etmek gerekiyor.


Tedavi şansı yakaladığımız konular ise; Baş bölgesi ile ilgili tüm rahatsızlıklar, dişler, dil, çizgili kaslar, safra kesesi, atardamarlar, kan rahatsızlıkları.


Ay düğümleri ejderhanın başı ve kuyruğu olarak da ifade edilir. Siz başın olduğu tarafa doğru ilerlerseniz kuyruk kendiliğinden peşinizden gelir derler. Bu nedenle de kuyruğu kovalamayın. Terazi burcunun temsil ettiği konulara tamah etmek sorunları da büyütebilir. Estetik kaygıların peşinde koşmak yerine bir spora başlayın, insanları memnun etmek yerine hedefleriniz için harekete geçin, sosyal etkinlik kovalamak yerine kendi başınıza nelerden keyif aldığınızı keşfedin, insanların fikrini almak yerine harekete geçin, herşeye evet demek yerine nelere hayır demeniz gerektiğini keşfedin, kendiniz için ayıracağınız zaman, emek ve para için kimseden destek beklemeyin, ayaklarınızın üzerinde durmanın tadını çıkarın, kararsızlık girdabına girmeyin ve bir karar verip çok geç olmadan harekete geçin.



Ay Düğümlerinin Koç - Terazi Aksında olduğu tarihler

Ay düğümleri hayatınızda bir defteri kapatıp başka bir defteri açan bir geçiştir. Her zaman verdiğim bir örnek; okuldan mezun olursunuz, artık eğitim süreci bitmiştir. Ve kariyeriniz için ilk adımları atarsınız. Haliyle bu başlangıç ve bitişler her zaman kötü bir olay olmak zorunda değil. Zamanın getirdiği bir değişimdir.

26 Ara 2004 - 22 Haz 2006 tarihleri arasında yine Kuzey Düğüm Koç - Güney Düğüm ise Terazi burcundaydı. Yaşı elverenler bu tarihlerde hayatınızda hangi konuları geride bıraktığınız, hangi konularda ise yeni gelişmelere kapı araladığınızı anımsamaya çalışın. Benzer konular tekrar karşınıza çıkabilir.

Daha yakın bir tarih olarak 18 Şub 2014 - 12 Kas 2015 arasında bu sefer Güney Düğüm Koç, Kuzey Düğüm Terazi burcundaydı. Bu sene yaşayacağımız geçişe tam zıt bir etki yaşandı. O tarihlerde geride bıraktığınız konular tekrar yaşamınıza dahil olabilir. Ve o tarihte atılan adımları geride bırakmanız gerekecektir.

Bu iki tarihte olanları kıyaslayarak aslında Kuzey ve Güney düğümün nasıl çalıştığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Kendinize sorun; bu tarihlerde nerelerde kendi başınıza birşeyleri başardınız veya yardım almadığınız için zorlandınız? Kimlerle işbirliği yaptınız? Hayat sizi kimlerle bir araya getirdi? Kimlerden ya da nereden uzaklaştınız? Hangi defteri kapattınız ve hangi defterler açıldı?

Elbette o tarihlerde Satürn, Jüpiter gibi ağır gezegenler farklı yerlerdeydi. Bu nedenle konular birebir aynı olmayacaktır. Yine de size bir fikir verebilir.


Ay Düğümlerinin Koç - Terazi Geçişinden Kimler En Çok Etkilenecek?

6 Nis 1986 5 May 1986 ve 8 May 1986 2 Ara 1987 arasında doğanlar bu sürece zaten aşinalar. Hayatlarında önemli hedeflere ulaşmak için daha fazla destek bulabilirler. Bu dönemde bireysel gücünüzü keşfedebilirsiniz. 7 Oca 1977 - 5 Tem 1978 ve 31 Tem 1995 - 25 Oca 1997 arasında doğanlar ise hayatlarında daha sağlıklı bir denge kurabildiklerine tanık olabilirler. Bireysel gelişimleri için sağlıklı başlangıçlar yapma şansları olacak. Alışkın olduklarından farklı bir yol haritası izleyebilirler.



Ay Düğümleri Koç Terazi Aksında Burçlara Etkisi

Koç Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

Burcunuza geçiş yapan ay düğümleri destek bulmaya başladığınız bir dönemi gösterir size. Eğer yükseleniniz Koç burcu ise o zaman ilişkiler konusunda önemli testlere hazır olun. Hayatınızda önemli bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Bazılarınız ise sorunlu bir birlikteliği bitirme cesareti gösterebilir. Attığınız adımlar, kendi hayatınız için yaptığınız başlangıçlar bu tarihte önemli olacaktır. İlişkiler konusunda hızlı adımlar atabilirsiniz. Bu süreçte belirleyici tarafın siz olduğunuzun farkında olun. Partneriniz ya da iş ortağınızdan birşeyler beklemek yerine sizin adım atmanız veya karar vermeniz gerekebilir. Birlikte almanız gereken kararlarda ise sizin hayatınızda olan bitenler daha öncelikli olacaktır. Bir iş değişikliğiniz partnerinizi ve sizi farklı bir yere taşınmaya itebilir örneğin. Siz gelişme şansı bulurken partnerinizin hayatı çok daha zorlu bir süreçten geçiyor da olabilir. Bu dönemde liderliği üstlenmek durumunda kalabilirsiniz.

Boğa Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

Burcunuzda tutulmalar bitiyor. Son tutulmayı Ekim ayında yaşayacaksınız. Bu da ilişkiler konusunda sizi önemli kararlar vermeye iten son viraj olacak. Sorunlu bir birlikteliğiniz varsa yolları ayırma kararı almış bile olabilirsiniz. Uzunca bir süredir şans gezegeni Jüpiter 'in de desteği sizinle. Bu büyük değişimlerden sonra biraz geri çekilmeniz gerek. Ruhsal konularda kendinizi beslemek ise bu dönemde yapılacak en doğru hareket olacaktır. Belki biraz dinlenmek isteyebilirsiniz. Ya da bir projeniz için kendi başınıza kalıp çalışmanız gerek. Bu da aslında birşeye hazırlık yapmak için iyi bir zaman. Ancak kurumsal bir firmada çalışıyorsanız firmanız küçülmeye gidebilir. Bazılarınız mecburen iş değiştirmek durumunda kalabilir. İş arkadaşlarınızda bir yaprak dökümü görebilirsiniz. İş hayatınızda artık harekete geçmek, sorumluluk almak ve kimi zaman hayır demek gerekebilir. Sağlık konusunda ise böbreklerinize özen gösterin. Bir beslenme programına girmeniz gerekebilir. Doktorunuz sizden düzenli egzersiz yapmanızı isteyebilir. Ertelediğiniz ya da tembellik ettiğiniz her konu sizin için bir sorun haline gelmeye başlayacak. Bu nedenle sağlığınız için gerekli adımları atmaya gayret edin.



İkizler Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

Geçtiğimiz 1,5 sene sizin gibi sosyal bir burç için zor geçmiş olabilir. Biraz geri çekilmek durumunda kalmış olabilirsiniz. Belki ruhsal konular öne çıktı ve kendinize yatırım yaptınız. Bu sağlıklı bir hareketti ve günün sonunda kendinizi daha dayanıklı hissetmiş olabilirsiniz. Veya arkanızdan çevrilen işlere tanık olmak sizi şaşırtmış olabilir. Ruhsal anlamda bir olgunluk sınavıydı. Bazılarınız iş hayatında zorlanmış olabilir. İki kişinin işini tek başınıza yapmanız gerekti belki de. Ruhsal anlamda bir olgunluk sınavıydı ve hepsi geride kaldı. Şimdi esas gündeminiz sosyal yaşamınız. Dostlarınız ve sosyal çevreniz sizi destekliyor. Çevrenizin genişlediğini ve bir çok insana ulaşabildiğinizi fark edeceksiniz. Aşk hayatı veya çocuklar ise bir diğer önemli konu. Onlarla sağlıklı bir ilişki kurmanız gerekiyor. Eğer şimdiye kadar onları üzmemek için hiç sesinizi çıkartmamışsanız şimdi bunun sonuçları ile yüzleşmeniz gerekebilir. Eğer yaşları elveriyorlarsa evlenip sizden uzakta yaşamaya başlayabilirler. Yeni başlayan flörtlerde dikkatli olun, neyi istemediğinizi bilmeniz altın değerinde olacak. Kimi zaman hayır demenin mucizevi etkisine tanıklık edebilirsiniz.

Yengeç Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

Geçtiğimiz 1,5 sene arkadaş çevrenizden güzel destekler almış olabilirsiniz. Sıcak dostluklar kurmuşsunuzdur. Belki bu süreçte bazıları da geride kaldı. Kimin gerçek dost olduğunu gördüğünüz bir dönem yaşadınız. Bu sene ise kariyerinizde bir sıçrama yapmaya hazır olun. Tanınırlığınız artıyor. İş hayatınızda yönetim kademesinden destek almaya başlıyorsunuz. Doğru insanlarla bir araya geldiğiniz bir süreç yaşayacaksınız. Bazılarınız iş için farklı bir yere taşınmak durumunda kalabilir. Veya yoğun iş hayatınız nedeniyle ailenize vakit ayıramayabilirsiniz. İşlerin siz olmadan da yolunda gittiğine tanık olmak sizi şaşırtabilir. Eğer şimdiye dek herşeye evet demişseniz şimdi biraz itiraz etmek durumunda kalabilirsiniz. Doğru mesafe ayarı ile herşeyin daha sağlıklı ilerlediğini görebilirsiniz.



Aslan Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

Geçtiğimiz 1,5 sene kariyerinizle ilgili güzel fırsatlar yakalamış olabilirsiniz. Şimdi ise bu gelişmelere destek olacak eğitimlere yönelebilirsiniz. Özellikle kariyerinizi besleyecek eğitimlerin çok daha verimli geçme şansı var. Yurtdışına çıkma planlarınızı bu sene uygulayabilirsiniz. Yolculuklarınız da artabilir. Bunlar kimi zaman spontene gelişebilir. Hızlı kararlar almaktan çekinmeyin. Kardeş, kuzen ya da yakın çevrenizle temasınız da bu dönemde azalabilir. Belki sizden uzakta yaşamaya başlayabilirler. Elbette onların hayatında da zorlu bir süreç olabilir. Şimdiye dek onlarla olan ilişkilerinizde sürekli onları memnun etme çabasında olmuşsanız şimdi burada dengeyi tekrar kurmak gerekebilir. Partnerinizin ailesi ya da akrabaları ile daha fazla iletişim halinde olabilirsiniz.

Başak Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

Bu yıl kredi bulmak sizin için çok daha kolay olacak. Ancak bu süreçte kendi kaynaklarınızı tüketmemeye gayret edin. Rahatlıkla ödeyebileceğiniz bir kredi çekebilirsiniz belki ama boyunuzu aşan bir kredi gelirlerinizin tamamını buraya aktarmanıza neden olabilir. Bu seneyi cebinizde bir delikle geçiriyorsunuz. Kazançlarınız artabilir ancak masraflarınız da bir okadar fazla. Bu yıl ortak gelirler alanında daha iyi adımlar atabilirsiniz. Veya partnerinizin gelirleri sizin kazançlarınızdan daha fazla olabilir. Finansal bir ortaklık içine girmeyi düşünüyorsanız bu dönemde elinizde avucunuzda olan tüm parayı ortağınıza aktarmadığınızdan emin olun. Burada eğer denge bozulmuşsa şimdi tekrar bir ayarlama yapmak gerekebilir. İyi bir bütçe yapmak, borçlarınızı temizlemek bu sene yapacağınız en doğru hareket olacaktır.



Terazi Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

İlişkiler konusunda önemli sınavlar vereceğiniz bir seneye giriş yapıyorsunuz. İnsanlara hayır demek sizin için her zaman zor bir konu olmuştur. Bu sene karşınıza çıkacak partner adaylarının, iş ortaklarının desteğini alacaksınız. Birilerini memnun etmeye uğraşmanıza gerek yok, bırakın insanların sizin için yolu açmasına izin verin. Bu süreçte fiziksel görünümünüzle de fazla uğraşmayın. Bu boşa zaman kaybı olacaktır. Güzelleşmek veya kendinizi ifade etmeye çalışmak çok ters tepebilir. İmajınızı korumak çok daha önemli. Odaklanmanız gereken konu ilişkileriniz. Terapistinizden, avukatınızdan, mali danışmanlarınızdan, ortağınızdan destek alabilirsiniz. Kendinizle ilgili konulardan ödün vermeniz, önemli başlangıçları ertelemeniz gerekebilir. Bu dönemde fiziksel sağlığınız da önemli. Bedeninize özen gösterin.

Akrep Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

İlişkiler konusunda önemli sınavlar verdiniz. Belki önemli bir ilişkiye adım atmış olabilirsiniz. Bu yıl ise iş hayatınız ve fiziksel sağlığınız çok daha önemli olacak. Yeni bir işe adım atabilirsiniz. Gelen işbirliği çağrılarını geri çevirmeyin. Sizi her zamanki iş akışınızın dışına iten başlangıçlar yapacaksınız. Bu nedenle cesur olun ve hızlı hareket edin. Kararsız kalmayın. Gizli saklı ilişki ve ortaklıklar ise bu dönemde mazi olabilir. Kendi içinize kapanmayın. Bu dönemde yalnızlık size hizmet etmeyecektir. Yoğun iş yaşantısına adapte olduğunuzda, yeni işlere açık olduğunuzda hayatınız hareketlenecek. Bu süreçte fiziksel sağlığınıza da özen göstermek zorunda kalacaksınız. Bir sporcu gibi beslenme düzeninden egzersiz planınıza, uyku düzeninize özen göstermeniz gerekiyor. Bu da size bu hızlı ve canlı yaşam döngüsünde destek verecektir.



Yay Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

Sosyal çevrenizden uzaklaşan insanlar olacaktır. Veya destek almaktan çok onlara destek vermek durumunda kalabilirsiniz. Her daveti kabul etmeniz gerekmiyor, bazılarına hayır demek gerekebilir. Boş muhabbetler yerine bir sanat kursuna başlamak, spora gitmek sizi hem doğru insanlarla bir araya getirecektir hem de yaratıcı yanınızı keşfedeceksiniz. Bu sene çocuklarınızla daha fazla zaman geçirebilirsiniz. Onlarla birlikte katılacağınız etkinlikler ise size daha fazla destek olacaktır. Onlarla bağınızı güçlendirmenin tadını çıkarın. Karşınıza çıkan partner adayları olabilir. Bu dönemde başlayacağınız bir spor ya da kurs sizi doğru partnerle bir araya getirebilir. Ortak ilgi alanı bu süreçte başlayacak ilişkilerde önemli bir motivasyon olacaktır.

Oğlak Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

ilişkilerle ilgili önemli sınavlar verdiniz. Belki sosyal çevreniz değişti. Şimdi ise kariyerinizde büyük bir değişime hazır olun. Bazılarınız kariyerinde bir geri adım atmak zorunda kalabilir. Veya yönetim kademesinde önemli bir değişim yaşanabilir. Partnerinizin alacağı bir iş teklifi sizi başka bir şehre veya ülkeye taşıyabilir. Eğer bir süredir evden çalışma planı yapıyorsanız şimdi harekete geçebilirsiniz. Bu dönemde kariyerinize destek verecek uzun soluklu bir eğitime başlayabilirsiniz. Aileden destek almak, onlarla daha fazla irtibatta olacağınız koşullar oluşabilir. Belki aynı şehirde yaşamaya başlayabilirsiniz.

Kova Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

Kariyerinizde önemli bir değişim yaşadınız. Evde çalışma imkanı bulmuş olabilirsiniz. Geçtiğimiz seneler sizin için zorlu geçti. Şimdi bir nefes almaya başlayabilirsiniz. Şimdi harekete geçme zamanı. Çok daha fazla yolculuk yapabilirsiniz. Eğitim hayatınız hareketlenebilir. Bir eğitimi tamamlamak için çaba harcayabilirsiniz. Bir yayın ya da sertifika süreci ile ilgilenmenizi gerekebilir. Kardeşlerinizle daha sık görüşebilirsiniz. Onlardan destek alabilirsiniz. Uzak mesafe yolculuklar veya yurtdışı ile ilgili konular ise ertelenebilir. Ya da bu kişilerle bağlantınız azalabilir. Maddi konular bu süreçte önemli bir belirleyici olacaktır. Zorunlu giderlerinizi azaltmak için eğitim ya da yurtdışı bağlantılı konuları elemeniz gerekebilir.

Balık Burçları Ay Düğümlerinden Nasıl Etkileniyor?

Geçtiğimiz senelerde tutulmalar sizi eğitim ve yolculuklar alanında sınadı. Şimdi ise iyi bir bütçe yapmanız gereken bir süreçten geçiş yapıyorsunuz. Sorumluluklar gezegeni Satürn burcunuzda. Ancak artan sorumlulukların ödülü gelir artışı ile kendisini gösterebilir. Bu sene gelirlerinizi arttırmak için harekete geçin. Yeni bir alana yönelebilir veya bireysel olarak kendinize ek gelir yaratabilirsiniz. Bu dönemde ortak gelirler, miras ya da nafaka gibi beklentileriniz olmasın. Bu konularda eliniz çok güçlü değil. Bazılarınız ise bir krediyi kapatmak, bir borcu bitirmek için harekete geçebilir. Eşin gelirlerinde de bu süreçte bazı aksilikler yaşanabilir. Belki gelirleri azalmasa bile giderler için yeterli gelmeyebilir. Eğer bir birikim yapacaksanız bu dönemde başkalarından fikir almak yerine kendi araştırmanızı kendiniz yapın. Çok daha başarılı sonuçlar alabilirsiniz.


Geleneksel Astroloji teknikleri üzerine bir eğitimdir. Kişinin evlilik potansiyeli / Mesleki başarısı / Finansal başarısı / Çocuk Sayısı gibi teknikler değerlendirilecektir. Başka bir harita gerektirmeyen öngörü (Gelecek Tahmini) yöntemleri de bu eğitimin ilk bölümünde (GEA101) verilir. Bunun öncesinde geleneksel astrolojinin temeli olan kurallar incelenecektir. Ardından 3 Kademe olaran Doğum Haritası Analizleri ile pratik yapacaksınız. Böylece teknik bilginizi pratik harita yorumları ile pekiştirme şansınız olacak. Böylece Doğum Haritası Yorumlamayı öğreneceksiniz.

bottom of page