top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Doğum Haritasında Güneş Kavuşumları

Doğum Haritasında Kavuşum Açısı

Kavuşum açısı iki göstergenin aynı burç ve derecede olmasıdır. Bu dereceler arasındaki fark ne kadar azsa etki o kadar güçlüdür. Aradaki derece farkı uzaklaştıkça etki de zayıflar.


İki göstergenin temsil ettiği konuların bir araya gelmesidir. Burada göstergelerin doğasının birbiri ile uyumu önemlidir. Bulundukları burçta ne kadar rahat ettikleri de değerlendirilmelidir. Bu nedenle öncelikle haritada neyi/kimi temsil ettikleri iyi anlaşılmalıdır.


Güneşin kavuşum açısı ayrıca değerlendirilir. Güneş çok güçlü bir gösterge olduğu için bir göstergenin güneşe yakınlığı kimi zaman o göstergenin temsil ettiği konuların zarar görmesi olarak yorumlanır. Bu astrolojik olarak Güneş ‘in bu göstergeyi yakması olarak tanımlanır.


Güneş Merkür Kavuşum

Aktif ve iyi işleyen bir zekaya sahip olabilir. Hesap kitap işleri, iletişim, esneklik, sosyallik, dikkatlilik ön plandadır.


Emmanuel Macron 'un Doğum Haritası
Emmanuel Macron 'un haritasında Güneş Merkür kavuşumu vardır.

Güneş Venüs Kavuşumu

Estetik duygusu oldukça gelişmiştir. İyiyi ve kötüyü ayırt edebilir. Uzlaşmacı, arabulucu ve diplomatiktir. Samimi, cazibeli ve sosyaldir.





Güneş Mars Kavuşumu

Enerjik, dinamik ve fiziksel gücü yüksek olabilir. Girişimci, hakkını arayan, rekabette hazır, atak ve kendine güvenen birisi olabilir.





Güneş Jüpiter Kavuşumu

Yetenekli, iyi bir mizacı olabilir. Büyük hedefleri olan, iyimser ve şanslı olması mümkündür. Saygı gören, cömert, iyi niyetli, güvenilir ve erdemlidir.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Güneş Satürn Kavuşumu

Kişi hayatı ciddiye alır, sorumluluk sahibi, disiplinli ve çalışkandır. Olgun bir tavrı vardır, organize ve planlı olmayı tercih eder. Hırslı ancak mütevazidir.


Güneş Uranüs Kavuşum

Yeniliklerden ve farklı şeylerden hoşlanır. Matematik, teknoloji ve bilimsel konulara yatkın olabilir. Reformist, bağımsız ve maceracı olabilir. Kısıtlanma istemeyebilir. Kimi zaman otorite ile sorun yaşayabilir.


Güneş Neptün Kavuşumu

Kişi idealisttir. Sezgisel ve hassastır. Hayal gücü geniştir, empati yeteneği güçlüdür. Mistik konulara ve şifacılığa meyillidir. Psişik deneyimler sözkonusu olabilir. Yanılsamalara karşı temkinli olmalıdır, kimi zaman fazla merhametli olabilir.


Güneş Pluto Kavuşumu

Kararlı ve dayanıklı bir yapı verir. Güçlü kişilerden destekler alabilir. Mücadeleci, tuttuğunu koparan birisi olabilir. Hırslı ve karizmatik bir karakteri olabilir.



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



Bunlar da ilginizi çekebilir;


Doğum haritanızda hangi konularda zorlandığınızı ve bunları nasıl aşabileceğinizi merak ediyor musunuz? Açılar bize bu noktada kapı aralayan değerli bir konudur. Neyin bizi desteklediği ya da zorluk çıkardığını bildiğimiz zaman ilerlemek daha kolay olacaktır. Açılar / Açı Kalıpları ve Ay Fazları eğitimi ile daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


bottom of page