top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

2023 Koç Burcu Yorumu

Koç burçları bu sene oldukça şanslılar. Yapacakları önemli başlangıçlar için 2023 yılının ilk ayını iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Bu yıl ortaklıklar konusunda önemli kararlar vermeniz gerekebilir, acele etmeyin ve mümkünse yaz aylarında ortaklık yapmayın. Finansal konularda ise yılın ikinci yarısı çok şanslı, iyi değerlendirin. Hizmet aldığınız kişiler, yasal konular, sağlığınız ve yolculuklar ise bu yıl dikkat etmeniz gereken alan olacak. Örnek burç yorumları için bir önceki aylık burç yorumlarını okuyabilirsiniz. Aylık ve yıllık burç yorumları önemli tarihlerin verildiği detaylı analizlerdir.

Yıllık burç yorumları için hem burcunuzu hem de yükselen burcunuzu okuyabilirsiniz. Özellikle kariyerle ilgili konular için muhakkak kendi burcunuzu okuyun. Yorumlar Batı Astrolojisi 'ne göre yazılmıştır. Ay burcunu daha çok Vedik Astroloji dikkate alır. Bu nedenle Ay Burcu 'na göre okumanıza gerek yoktur.


Doğum Haritası Hesaplama sayfasından Doğum Haritanızı Ücretsiz çıkarabilirsiniz. Yükselen Burç Hesaplama sayfasından hem yükselen burcunuzu öğrenebilir hem de özelliklerini okuyabilirsiniz.


Bu yazının devamı sadece Astrokronos Üyelerine açıktır. Ayrıca Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Mayıs 2023 'e kadar şans gezegeni Jüpiter yanınızda olacak. Bu dönemde karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirin. Özellikle yapacağınız yeni başlangıçlar için size hız kazandıracak. Fırsatlar okadar hızlı gelecek ki bazılarını elinizden kaçırabilirsiniz. Eğer yapabiliyorsanız bu dönem gelmeden önce hazırlıklarınızı tamamlayın. İlişkiler ve ortaklıklar konusunda önemli fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak doğru adımlar atmak için acele etmeyin. Önümüzdeki 2 sene boyunca ilişkiler konusunda önemli kararlar vermeniz gerekecek. Kariyerinizle ilgili ise önemli sıçramalar yapabilirsiniz. Bunların maddi karşılıklarını Mayıs ayından sonra görmeye başlarsınız. Bu yüzden kariyer konusunda karar verirken finansal konularınız ikinci sırada olsun. Önce sizi hedeflerinize ulaştıracak çıkışı yapmak için doğru bir tercih yapın. Tecrübesiz olduğunuz bir konu olabilir. Merak etmeyin, bu yıl daha çok deneyim kazanmak için önemli fırsatlar yakalayacaksınız. Bu yüzden de yeni bir alana geçiş yapmaktan çekinmeyin. Gerekli eğitimleri almak, yurtdışıyla ilgili fırsatları değerlendirmek içinse 2023 ilk yarısı sizin için oldukça elverişli.


Ocak ortasına kadar yakın çevrenizle aranızda bir gerilim yaşanabilir. Kardeş, kuzen ya da komşularınızla anlaşmakta zorlanabilirsiniz. Yanlış anlamalar ya da gereksiz tartışmalar olabilir. Normal zamanlarda sözünü sakınmayan birisi olabilirsiniz. Bu süreçte ise kendinizi ifade etmekte güçlük çekiyor olabilirsiniz. Ya susuyor ya da konuştuğunuzda normalden daha sert bir çıkış yapıyor olabilirsiniz. Mümkün olduğunca bu süreci kendi projeleriniz üzerine bir hazırlık çalışması olarak kullanın. Geri çekilip bir güç kazanma zamanı olarak değerlendirirseniz sorusuz atlatabilirsiniz. Zihinsel olarak gergin olabileceğinizin farkında olun. Dinlenme fırsatlarını asla atlamayın. Ruhsal konularda da kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Merak etmeyin, bedeniniz güçleniyor ve hem ruhsal hem de zihinsel olarak güçlenebilmeniz için size imkan sağlayacak.

Şubat sonundan Mart ayının ortalarına kadar ilişkiler konusunda şanslı bir zamanda olacaksınız. Bu dönemi estetik konularda kullanabilirsiniz. Kendiniz için para harcayabilirsiniz. Destek bulmakta da zorlanmayacağınız bir süreç olacaktır. Yapabiliyorsanız bu tarih aralığında kısa bir tatil fırsatı yaratın. Zira gündeminiz okadar yoğunlaşacak ki bir süre tatil için fırsat yakalamanız zor olabilir.


Mart ayı sonrasında daha fazla yalnız kalmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu süreci en sağlıklı atlatmanın yolu aslında terapi almak olabilir. Bunu kısa vadeli yapmayın. Uzun bir zamana yayılan ve kalıcı sonuçlar alacağınız bir terapiden çok faydalanabilirsiniz. Eğer terapi alma şansınız yoksa bu konuda kitaplar okuyun ve kendinizi ruhsal olarak besleyin. Gizli ilişki ve ortaklıkların içine çekilmeyin. Eğer bir süredir kendinizi bazı konularda kandırıyorsanız gerçekler soğuk duş etkisi yaratabilir. Çalıştığınız iş yeriniz küçülmeye gidebilir. Veya ofisiniz değişebilir. İş arkadaşlarınızdan destek bulmakta zorlanabilirsiniz. İş nedeniyle yapacağınız yolculuklar yorucu olabilir. Veya bir konuda uzmanlık almak için yorucu bir eğitimin içine girebilirsiniz. Burada ne kadar sabırlı davranırsanız okadar iyi. Eğer zorluklar karşısında pes ederseniz sürecin sonunda yolunuzu kaybettiğinizi görebilirsiniz. Karamsarlık ve harekete geçememek ana sorun olabilir. Bu dönemde sizin dışınızdaki konular nedeniyle eliniz kolunuz bağlı hissedebilirsiniz. Bu dönemi bir geri çekilme ve dinlenme süreci olarak düşünün. Hazırlık yapın ve ilerleyen yıllarda harekete geçmek üzere projelerinize yoğunlaşın.


Mart sonrasında sosyal çevrenizde de köklü değişiklikler olacak. Uzun bir süredir kariyer hayatınızda zorlu deneyimler yaşadınız. Sizi farklı insanlarla bir arada çalışmaya itmiş olabilir. Bu sene sonrasında ise bir sınıf atlamanız mümkün. Arkadaş çevreniz değişiyor. Bu süreçte çevrenizde size zarar veren arkadaşlıkları elemeye başlayabilirsiniz. Karşınıza çıkan yeni insanlara güvenmek için acele etmeyin. Bazılarının gerçek yüzlerini görmeniz yıllarınızı alabilir.


20 Nisan Koç Burcunda Güneş tutulması ile hayatınızda yeni bir döngü başlayacak. İlişkiler ve ortaklıklar hayatınızın ana gündem maddesi olacak. Şartları belirleyen sizsiniz. İpler sizin elinizde. Eğer yalnızsanız hayatınıza önemli bir partner adayı girebilir. Biraz hazırlıksız yakalanabilirsiniz. Tutulmalar kimi zaman insiyatifimiz dışındaki olayları gündeme getirebilir. İlişkiniz beklediğinizden daha hızlı bir şekile ilerleyebilir. Ancak bazı gecikmeler olabileceğinin farkında olun. Bazı başvurularınızın sonuçlarını almanız için bir bekleme süreniz olabilir.

5 Mayıs Akrep burcunda ay tutulması yaşanacak. Maddi konularda geçtiğimiz 1,5 senedir devam eden bir sınavdan geçiyorsunuz. Gelirleriniz artmış olsa da giderleri dengelemekte zorlanıyor olabilirsiniz. Bu süreçte eşinizin ya da ortağınızın gelirleri de azalmış olabilir. Veya bir krediyi kapatmakla uğraşıyor olabilirsiniz. Bu dönem yavaş yavaş geride kalıyor. Mayıs 2023 sonrasında yıl sonuna kadar gelirleriniz artıyor. Bu şanslı dönemde kazançlarınızı doğru yatırım araçlarına yönlendirin. Uzun vadeli ve güvenilir yatırım araçlarından şaşmayın. Gayrimenkul için bir fırsat yakalarsanız bunu bu sene iyi değerlendirin. Önümüzdeki yıllarda taşınmalar gündeminizi meşgul edecek. Yalnız olanlar Mayıs ayından sonra ilişkiler konusunda güzel fırsatlar yakalayabilirler. Yeni başlayacak flörtler 2023 sonrasında daha ciddi bir ilişkiye dönebilir.


23 Temmuz 4 Eylül arasında Venüs Aslan burcunda geri hareket edecek. Bu sürede hem ilişkiler hem de ortaklıklar konusunda ani kararlar almayın. Ne önemli bir ilişkiye başlamak ne de bitirmek için hiç uygun değil. Riskli yatırım araçlarından ve borsadan uzak durun. Eğer halihazırda yatırımlarınız varsa bu dönemde ani alım-satımlar yapmayın. Çocuklarınız varsa bu tarih aralığında aranızdaki ilişki zorlayıcı olabilir. Sürecin geçici olduğunun farkında olun ve mümkünse fazla baskıcı ve otoriter davranmayın. Bu dönemde ilişkilerinizi daha arkadaşça tutmanızda fayda var. Sosyal hayatınız da bu süreçten kısmen etkilenebilir. Özellikle arkadaşlarınızla maddi ortaklıklar içine girmeyin. Finansal konular açısından da bu süreç duygun geçebilir. Bu tarihlerde ödemeleriniz olacaksa bunun için önceden bir bütçe yaratın.


14 Ekim Terazi burcunda Güneş tutulması GAD tarafında yaşayacağız. Sizin için ilişkiler arenası hareketleniyor. Bir sözlelmeyi feshedebilirsiniz. Sorunlu ilişki veya ortaklıklarda yol ayrımına gelebilirsiniz. Bu dönemde atacağınız imzalar ya da vereceğiniz kararlar önemli olacak. Bu bir sürecin artık geride kaldığını gösteriyor. Hayatınızda yeni başlangıçlar yapabilmeniz için bir defteri kapatıyorsunuz.


28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması yaşanacak. Maddi konularda artık doğru kararları vermeyi ve bir bütçe yapmayı bu tarihte başarmış olmanız gerekiyor. Bu tutulma ile gelirlerinizde büyük bir artış yakalayabilirsiniz. Özellikle geçmişte yaptığınız yatırımlardan bu tarihte iyi bir kar elde edebilirsiniz.


Sonbahar ayları geldiğinde gelir gider dengenizi oturtmuş olmanız gerekiyor. Vergi, sigorta ya da kredi gibi konularda borçlarınız varsa bunları sonbahar aylarında kapatıyorsunuz.


2023 Burç Yorumları


Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page