top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

10.Ev Konuları ve Gezegenler 10.Evde

Onuncu Ev: Kariyerimiz

Astrolojide onuncu ev kariyerimizi, toplum önündeki statümüzü, ünümüzü gösterir. Başarılarımız, topluma nasıl katkıda bulunduğumuz da bu evin konusudur. Kişinin yaşamdaki hedefleri ve bu hedeflere nasıl ulaşabileceğini görmek için yine bu evi inceleriz. Ayrıca kişinin annesine ait bilgileri de bu evi inceleyerek edinebiliriz. Patronlarımız ve müdürlerimiz, otorite figürleri de yine bu evin konuları arasındadır.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.



Astrolojide Kariyer Evi

Astrolojide hem 10.ev hem de 6.ev kariyer evi olarak kabul edilir. Burada ana fark kişinin kariyerindeki statüdür. Yine de 10.evin başarı göstergesi olduğunu unutmayalım. Bu nedenle kişinin toplumsal statüsünü ve kariyer başarısını görebilmek için 10.evi incelemek durumundayız. Kişinin iş hayatı, çalışma ortamı ve verdiği hizmetler için yine de 6.evi inceleyebilirsiniz.



Güneş 10.Evde

Kariyeriniz, itibarınız ve genel imaj kişi için çok önemlidir. Etkili olmak veya dünyaya damgasını vurmak için güçlü bir arzu duyar. Kişi büyük bir fark yaratacak bir tanınmayı hedefler. Yöneticilik ve organizasyon becerisi güçlüdür.



Al Pacino 'nun Doğum Haritasında Güneş, yükselen yöneticisi olarak 10.eve yerleşmiştir.


Ay 10.Evde

Toplumun ihtiyacını karşılayabileceği, özellikle kadınlarla ilgili mesleklere yönelebilir. Annesinin kariyeri ile ilgili katkısı olabilir. Toplumun saygısını kazanabilir, popülarite kazanabilir. Sık iş değiştirebilir ya da işveren/patron sürekli bir değişim sergileyebilir. Özel hayatla toplumsal hayatı tercih etme arasında kalabilir. Ya da iş için özel hayattan fedakarlık etmek durumunda kalabilir.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.

Merkür 10.Evde

Eğitimi, iletişim ve konuşma becerileri, zekası kariyerinde büyük bir önem taşır. Kariyerinde sürekli yeni teknikler öğrenmesi gerekecektir. Ellerini kullanarak yapacağı işlerde çalışabilir. Yazarlık, seyahat, iletişim ve taşımacılıkla ilgili işlerde çalışabilir. Toplum önünde konuşma yapmak, halkla ilişkiler işinin bir parçası olabilir. Fikirlerini kolay ifade eder. Elinden pek çok iş gelir, becerikli ve çok yönlüdür. Organizasyon ve plan yapma becerisi gelişmiştir. İş konusunda çıkarlarını korur, kimi zaman kurnaz olabilir. İşiyle ilgili konularda mantıklıdır, duygusallıktan uzaktır. Algılama ve yorumlama yeteneğini kolaylıkla geliştirebilir.


Venüs 10.Evde

Kişinin özellikle annesi ile uyumlu bir ilişkisi vardır. Sanat, estetik, uyum, diplomasi gerektiren işlerde ya da danışmanlık gibi birebir insan ilişkileri ile bağlantılı mesleklerde çalışabilir. Kendi işini yapmak ya da yönetim kademesinde yer almak isteyebilir. Üstlerinden destek alır. İlişkileri ve sosyal becerileri sayesinde başarıya ulaşabilir.



Mars 10.Evde

Kişinin en çok rekabet etmek isteyeceği alan kariyeridir. Bu alanda mücadele ve rekabete açıktır. Bağımsız hareket etme ihtiyacı nedeniyle özgür hareket edebileceği alanlara ya da fiziksel hareket gerektiren işlere yönelmesinde fayda vardır. Otorite ile çatışmalar söz konusu olabilir.



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


Jupiter 10.Evde

Güçlü ve otoriter kişilerden destek görür. Kişi önemli bir şeyler başarmak ister. İlerleyen yaşlarda bir konuda uzmanlaşabilir. Uluslararası konular, yabancı kültürler, akademisyenlik, eğitmenlik, din, felsefe konularında çalışabilir. Bilgisini herzaman arttırması gerekebilir. Kibir, "ben zaten biliyorum" düşüncesi meslek yaşantısında sıkıntılara neden olabilir. İş nedeniyle yolculuklar gündeme gelebilir.



Satürn 10.Evde

Saygı kazanabileceği bir kariyer için sıkı çalışma ve dikkatli bir planlamanın gerektiğinin farkındadır. Kestirme yolları seçmez. İşi kuralına uygun ve en iyi şekilde yapar. Fazla mükemmeliyetçilik ve kendinden beklentilerin yüksek olması kişiyi zorlayabilir. Amirlerle/ebeveynlerle ilişkisinde sorunlar yaşayabilir. Kariyerde ağır bir ilerleme sözkonusu olabilir. Kariyer konularında ağır ve temkinli ilerlemek kişi açısından faydalı olabilir.


Uranüs 10.Evde

Farklı ve sıradışı bir kariyer seçebilir. Beklenmedik bir şekilde dikkat çekebilir. Toplum tarafından sıradışı ve kendine özgün tarzıyla tanınabilir. Otorite kabul etmekte zorlanabilir. Kendi bireyselliğini ifade etmesine izin verecek ve belli bir özgürlük alanı sağlayabilecek yöneticilerle çalışabilir. Kendi işini yapması olasıdır. Hayattaki hedeflerinde, planlarında ani değişiklikler yapması mümkündür.


Neptün 10.Evde

Kişi kariyerinde yön kaybı ya da kafa karışıklığı hissedebilir. Kimyasallar, gaz, petrol, sinema, reklamcılık, moda, su, deniz mesleğine dahil olabilecek konulardır. Hayalgücünü kullanabileceği bir kariyere çekilebilir. Kariyerini zedeleyebilecek skandarllara karşı dikkatli olmalıdır. Fazla fedakarlıklar suistimallere neden olabilir.


Pluto 10.Evde

Toplumsal konularda yeniliklere ve büyük dönüşümlere adım atmaya meyillidir. Güçlü ve etkilidir. Dönüşüm ve bilinçaltı, takıntılar, gizli konular, sırlar, simya, kimya, jeoloji, yer bilimi, böcek bilimi, şifreler/kodlar, esrarengiz konular, suç bilimi meslek konuları arasında olabilir. Kişi kariyerinde güç sahibi olmak isteyebilir. Azimli ve gayretlidir. Yoğun çaba ve deneyimlerle herşeyi değiştirme cesaretine sahiptir.





Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



Temel ve Orta Seviye Astroloji Eğitimi hem astrolojiye yeni başlayacaklar için hem de başka ekolleri öğrenmiş ancak geleneksel teknikleri de merak edenler için hazırlanmıştır. Bu astroloji eğitimi uzaktan eğitim şeklindedir ve süre sınırı yoktur. Kendi hızınızda öğrenir ve dilediğiniz konuyu tekrar edebilirsiniz. Doğum haritası üzerinden de gelecek tahmini yapmanızı sağlayabilecek isabetli tekniklerin de dahil olduğu bir eğitimdir. Bu eğitim içeriğini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page