top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Ocak 2022 Astroloji Gündemi

Ocak 2022 Astroloji Önemli Tarihler

Bu ay bir Merkür retrosu yaşayacağız. Venüs retrosunu ise yavaş yavaş geride bırakacağız. Bu nedenle bazı konuları tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Mümkünse 14 Ocak öncesinde verilerinizi yedekleyin.


Güneş Uranüs Üçgen

1 Ocak 2022 12:50 Yönetim kademesinde değişim ve yenilik zamanındayız. Önemli değişimler, sürpriz çıkışlar gündeme gelebilir. Yöneticiler açısından görev değişiklikleri olabilir.


OÄŸlak Burcunda Yeniay

Oğlak Yeniayı ve Burç yorumlarını blogdan okuyabilirsiniz. Yeniay semineri videosu youtube da


Merkür Kovada

2 Ocak 2022 10:09 Merkür retro yapacağı Kova burcuna geçiş yaptı. 14 Ocak tarihinde bu burçta retro yapacak. Haliyle teknolojik konularda bazı aksaklıklar yaşayabileceğimizin farkında olalım. 14 Ocak gelmeden verilerinizi yedeklemekte fayda var. Kova burcundaki Merkür sert çıkışlara, özgürlük söylemlerine ve eşitliğe vurgu yapacaktır. Satürn hala Kova burcunda hareket ediyor. Bu nedenle sert çıkışlar sorunlara neden olabilir. Suçlamalar ya da cezalar bu süreçte sıkça gündemimizde olacaktır.


Venüs Neptün 60lık

5 Ocak 2022 19:03 İlişki ve ortaklıklar açısından oldukça destekleyici bir etki. Ortayolu bulmak, anlaşmaya varmak için kullanılabilir. Finans dünyası açısından gerilimin azaldığı zamanlardır. Özellikle petrol, doğalgaz fiyatlarında bazı ortaklıklar ya da anlaşmalar gündeme gelebilir.


Güneş Venüs Kavuşum

9 Ocak 2022 3:47 Gizli anlaşmalar ve ortaklıklar ortaya çıkabilir. Özellikle daha önce yapılmış bazı anlaşmalar gün yüzüne çıkabilir. Önemli bir ortaklığın başlangıcı olabilir. Eski bir ortaklık tekrar canlanabilir. Sanatçılar gündemi meşgul edebilir. Bireysel hayatlarınızda ilişkiler açısından önemli kararlardan uzak durunuz. Venüs retro konumda olduğu için bu süreçte hala ilişkiler oldukça hassas bir dönemden geçiş yapıyor.


Güneş Venüs kavuşumu eski astrologlar tarafından Yanık olarak nitelendirilmiş ve zararlı görülmüştür. Doğum haritasındaki etkisi için Doğum Haritasında Venüs 'ün Yanması ile ilgili yazıyı blogdan okuyabilirsiniz.


Güneş Neptün 60lık

11 Ocak 2022 6:27 Yardım çalışmaları için destekleyici bir açı. Yönetim kademesinin de benzer konularda adım attığı bir zaman olabilir. Yine doğalgaz ve petrol bu süreçte gündemi meşgul edebilir. Deniz, denizcilik faaliyetleri, bu sektörün öne çıkan yöneticileri gündemi meşgul edebilir.


Mars Neptün Kare

12 Ocak 2022 0:43 Sular ve sıvılardan gelebilecek tehlikelere karşı temkinli olmak gerekiyor. Yağmurdan gelebilecek zararlar ve sel riski bu süreçte tedbir alınması gereken alanlardır. Sağlık konusunda pandeminin yayılması bir diğer risk unsuru. Bu nedenle bu tarih aralığında +-3 gün özellikle iki kat temkinli olmakta fayda var. Özellikle yolculuklar, sulardan sıvılardan gelebilecek riskler konusunda temkinli olunuz. Dezenfektanların yaratabileceği alerjik riskleri de dikkate alınız.


Merkür Retro

14 Ocak 2022 14:41 Merkür retrosu Kova burcunda başlıyor. Özellikle teknolojik konularda yaşanabilecek aksaklıklara karşı temkinli olmakta fayda var. Satürn 'ün de bu süreçte retro olması nedeniyle sosyal kısıtlamalar tekrar gündeme gelebilir. En azından 15 günlük bir kapanma, okulların online sürece dönmesi veya sosyal etkinliklerde kısıtlamalar olasıdır. 4 Şubat tarihine kadar devam edecek.


Güneş Pluto Kavuşum

16 Ocak 2022 17:50 Yönetim kademesinin baskıcı ve sert tutumları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Özellikle devlet tarafından belirlenen kurallar ve yaptırımlar tüm dünyada dikkat çekebilir. Liderlerin sert çıkışlarını görebiliriz. Bireysel yaşamlarımızda ise hedeflerimiz konusunda güçlü bir istek, azimle çalışmak ve güçlü bir motivasyon sergileyebiliriz.


Uranüs İleri Gidiyor

18 Ocak 2022 18:26 20 Ağustos tarihinden beri geri giden Uranüs ileri hareketine başlıyor. Özellikle maddi konularda farklı çözümler aramamız konusunda bizleri zorlayan Uranüs transiti tekrar gözlerin blockchain teknolojisine dönmesine neden olabilir. Burada sert iniş çıkışları görebiliriz. Genel olarak finans dünyası açısından dikkatli olunması gereken bir zaman aralığı. Özellikle +- 3gün temkinli olmakta ve ani kararlar almamakta fayda var.





Güneş Kovada

20 Ocak 2022 5:39 Özgürlük ve yenilik önceliğimiz olacak. Sıradışı yöneticilerin dikkat çekmesi çok mümkün. Yönetim kademesinde istifalara ise hazır olun. Özellikle baskıcı ve geleneksel kurumlarda çalışan, yenilikçi fikirlerini uygulamak için uygun koşulları bulamayan yöneticilerin bu ay içinde kariyerleri ile ilgili önemli kararlar vermeleri gerekebilir. Merkür 'ün retro olduğunu anımsayalım. Bu nedenle kararlarını yapabiliyorlarsa 4 Şubat sonrasına bırakmalarında fayda var.


Tüm Kova burçlarının doğum günü kutlu olsun. Bu sizin için yeni bir yıl anlamına geliyor. Doğum gününe göre her yıl yeni bir harita çıkararak tüm bir yılın nasıl geçeceğini yorumlarız. Buna astrolojide Güneş Dönüşü haritaları denir. Güneş dönüşü haritalarının nasıl yorumlanacağını inceleyeceğimiz 3 aylık yeni bir atölye düzenliyorum. Temel seviye mezunu olanların katılabileceği bir seminerdir. Adım adım her göstergenin solar haritada nasıl yorumlandığını inceleyeceğiz. Kaynak azlığı nedeniyle bu atölyede teknik bilgi de aktarılacaktır. Ayrıca örnek haritalar ile de pratik imkanı olacaktır. Son bölümde ise katılımcı haritaları ile roleplay yapılacaktır. Güneş Dönüşü Haritaları Atölyesine erken kayıt yaptıranlar indirimden faydalanabilirler.


Güneş Merkür Kavuşum

23 Ocak 2022 13:28 Yönetim kademesinden gelebilecek önemli açıklamalara hazır olun. Özellikle teknolojik konularda önemli konumda olan kişilerden gelen açıklamalar gündemi meşgul edebilir. Merkür retro konumda olduğu için buradaki açıklamaların bir geri adımı olabileceğinin farkında olalım. Elbette geçmişle ilgili de bazı açıklamalar yapılabilir. Belediye başkanları, teknoloji firmalarının yöneticileri, muhalefet liderleri bu süreçte gündemin odak noktası haline gelebilirler.



Mars OÄŸlakta

24 Ocak 2022 15:52 Mars artık daha güçlü olduğu Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Koç, Yengeç, Terazi burçlarının sağlık konusunda kendilerine dikkat etmeleri gereken bir zamana geçiş yapıyoruz. Özellikle dizler, dişler, kemikler ve cildinize bu süreçte dikkat edin. 6 Mart tarihine kadar devam edecek bu transit sürecinde değişim konusunda adımlar atabiliriz. 3 Mart tarihinde zorlu etkileri olacak. Bu nedenle yapacağınız değişimlerde köklü değişiklikler olabileceğini gözönünde bulundurun. Bu elbette zorlu bir çalışma sürecini de anlatabilir. Bu sürecin pandemi açısından önemli bir dönemeç olacağını düşünüyorum. Benzer süreçlerde sıklıkla yeni bir varyantla karşılaştık. Geçtiğimiz Venüs retrosu sürecinde neler yaşadığınızı da anımsaya çalışın. 19 ve 25 Aralık tarihleri bu sürecin nasıl geçeceğine dair bir fikir verebilir.


Merkür Oğlakta Retro

26 Ocak 2022 6:04 Oğlak burcunda bir Venüs retrosu yaşadık. Şimdi Kova burcunda retroya başlayan Merkür de bu sürece eşlik etmeye hazırlanıyor. Merkür retrosunda daha önce danışanlardan gelen sorular ve bunların cevapları üzerine Merkür Retrosu Soruları yazısını okumak isteyebilirsiniz. Eski çalışma arkadaşları ya da yöneticilerle irtibata geçebilirsiniz. Eskiden yaptığınız bir iş ya da projeye dönüş yapabilirsiniz. İş hayatınızdaki aksaklıklar nedeniyle kariyerinizde bir gerileme olmuşsa şimdi bunları toparlama sürecine geçiş yapabilirsiniz. Bazı sorunları çözmek için biraz geri çekilmek faydalı olabilir. İlerleyen günlerde köklü değişiklikler tetiklenecek. Ancak artan baskıdan şikayetçiyseniz bunun toparlanması Şubat ayının ilk haftasını bulabilir. Hem Venüs hem de Merkür retro konumda olduğu için ani değişimler bu süreçte önerilmez. Daha sağlıklı kararlar verebilmek için 4 Şubat tarihini beklemek faydalı olabilir. Böylece daha berrak bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Tabii ki haritanızdaki Merkür 'ün de bu sürece etkisi olacaktır. Doğum Haritasında Merkür ve Karar Alma Mekanizmaları üzerine olan yazı faydalı olabilir.


Merkür Pluto Kavuşum

29 Ocak 2022 7:16 Üzerinizde karar alma konusunda baskı hissedebilirsiniz. Bu zorlayıcı açı kimi zaman manipülasyonları da beraberinde getirir. Unutmayın Merkür retro, bu yüzden verdiğiniz kararları tekrar değerlendirmek durumunda kalabilirsiniz. Bu süreçte mümkünse imza atmayın. Yasal bir konuda bir avukattan danışmanlık almadan harekete geçmeyin. Bu açıyı en sağlıklı kullanmanın yolu daha önce alınan bir eğitimde derinleşme kararı olabilir. Kariyerinizle ilgili eğitimlere başlayabilirsiniz.


Venüs İleri Gidiyor

29 Ocak 2022 11:46 19 Aralık tarihinden beri geri hareketi ile ilişkileri test eden Venüs şimdi ileri gitmeye başlıyor. Kariyer hayatınızdaki ilişkiler bu süreçte zorlanmış olabilir. Belki yönetim kademesi ile zorlandınız. Şimdi bu süreç yavaş yavaş geride kalıyor. Sosyal hayatınız canlanabilir, maddi konularda olumlu gelişmeler gözleyebiliriz.


Güneş Uranüs Kare

30 Ocak 2022 22:32 Yönetim kademesinde istifalara hazır olun. Uzunca bir süredir devam eden sorunlar ani kararları tetikleyebilir. Dernekler, kulüpler, meslek odaları yöneticileri ile belediye başkanları da bu süreçte ani çıkışlar sergileyebilirler. Tanınmış kişiler, teknoloji firmalarının yöneticilerinden beklenmedik çıkışlar da bu süreçte olasıdır. Özellikle kalp rahatsızlığı olan kişilerin bu bir iki gün içinde kendilerini çok yormamalarında fayda var.


Uranüs uzunca bir süredir Boğa burcunda ve burada yolculuğuna daha da devam edecek. Uranüs Boğa Burcu Transiti ile ilgili yazıyı blogdan okuyabilirsiniz.


2022 Astroloji Eğitimi Kayıtları Başlamıştır

Temel Astroloji Eğitimi ve İleri Seviye Astroloji eğitimi dışında Güneş Dönüşü Haritaları yani Solar Return Haritalar üzerine bir atölye de düzenleniyor. Eğer Temel Seviye Bilginiz varsa ayrıca Doğum Haritası Yorumlama pratiklerine de katılabilirsiniz.


Doğum Haritası Yorumlama Atölyesi

Doğum Haritası Yorumlama atölyesinde haritalar ders öncesinde size iletilir. Bu haritalara bir danışmanlık seansına hazırlanır gibi çalışırsınız. Geleneksel teknikler hakkında da bilgi vereceğim bu atölyede daha çok meslek, finansal başarı ve evlilik gibi konuların üzerinde duruyoruz.


Güneş Dönüşü Haritası Atölyesi

Güneş Dönüşü Haritası yani Solar Return Haritalarla ilgili türkçe kaynak bulmak oldukça zor. Bu eğitim esnasında bu nedenle hem teorik hem de pratik bilgi aktarılacaktır. Güneş Dönüşü Haritaları geleneksel astrolojide de kullanılan oldukça eski bir tekniktir. Yılın ana temasını bize veren, diğer tekniklerle birlikte kullanıldığında şaşırtıcı sonuçları görebildiğimiz temel bir öngörü tekniği olarak varlığını sürdürüyor. 3 Aylık bu atölye ile çok daha derinlemesine öğrenebileceğiz.



Ocak 2022 Ay Boşlukta Zamanları

1.01.2022 11:16 - 2.01.2022 2:02

3.01.2022 19:20 - 4.01.2022 1:44

5.01.2022 3:45 - 6.01.2022 3:16

8.01.2022 1:23 - 8.01.2022 8:26

10.01.2022 10:23 - 10.01.2022 17:47

12.01.2022 22:39 - 13.01.2022 6:08

15.01.2022 5:21 - 15.01.2022 19:11

18.01.2022 2:48 - 18.01.2022 7:03

20.01.2022 11:15 - 20.01.2022 17:02

22.01.2022 22:46 - 23.01.2022 1:03

25.01.2022 1:10 - 25.01.2022 6:57

27.01.2022 8:28 - 27.01.2022 10:34

28.01.2022 22:00 - 29.01.2022 12:09

31.01.2022 7:44 - 31.01.2022 12:42



Ebru Tansoy

03.01.2022

astrokronos.com


Bunlar da İlginizi Çekebilir;




bottom of page