top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Gelen Haber Doğru Mu?

Horary yani "Soru Astrolojisi" tekniklerinden biri de gelen teklifin ya da haberin doğru olup olmadığına dairdir. Zaman zaman başvurduğum bu teknikle ilgili bir tecrübemi de örnek olması adına paylaşıyorum. Kişi ve kurum adları etik nedenlerle gizli tutulmuştur.


10/31/2018 19:40:18 8°12'02"Leo Moon Square Sun

11/01/2018 18:22:18 21°31'50"Leo Moon Opposition Mars

11/02/2018 6:25:29 28°36'33"Leo Moon Square Jupiter

11/02/2018 7:31:33 29°15'21"Leo Moon Sextile Venus

11/02/2018 8:47:35 0°00'00"Vir <<<


Telefonuma bilmediğim bir numaradan arama geldi. Telefonu açtığımda karşımdaki kişi bana bir gazeteden olduğunu ve röportaj yapmak istediklerini söyledi. Telefon numarama nasıl ulaştıklarını sorduğumda da "bunu araştıran arkadaşlarımız var" şeklinde "çok ciddi" bir yanıtla karşılaştım. Henüz beyaz saraya hizmet vermediğim için duruma kuşkuyla yaklaşarak bana resmi bir email atmalarını rica ettim. Telefon numarama ulaşan "arkadaşların" email adresime de ulaşmış olabileceklerini ifade ettim. Karşı taraf da bunu onayladı.


Bir astrolog olarak elbette saatime bakıp anın haritasını kaydettim. Haritanın yorumunu engelleyen* bir parametre söz konusu değil. Yükselen yöneticisi olarak Jupiter Akrep burcunda, haliyle bir ajan edasıyla gerçeğin peşindeyim. Ama Jupiter 12.evde. Neden? Çünkü hastanedeyim.


Gelen haberle ilgili olarak Lilly** öncelikli olarak aksların (ASC/MC) sabit burçlarda olup olmadığını kontrol etmemizi söyler. Akslar değişken burçlarda. Değişken burçlar şartların değişebileceğini, geçici olabileceğini, konunun kararlılık sergileyemediğini gösterir. Lilly kitabında "aldadıcı/güvenilmez" olarak tanımlamıştır.


Akslarda iyicillerin bulunması, eğer bu bir tavsiye ya da öğütse 10.evde iyicillerin olması önemlidir. Burada Satürn 1.evde, üstelik antisyon tam Asc üzerinde. Bu teklifin/haberin doğru olmadığına ya da kişi için hayırlı olmadığına dair bir gösterge.


7.ev aynı zamanda "yabancılar" olarak geçtiği için karşıdaki kişi hakkında da bir fikir verebilir. 7.ev girişi İkizler burcu, yöneticisi Merkür Yay burcunda, bu burca henüz yeni geçmiş. Yani yolun daha çok başında. Üstelik Yay zarar gördüğü bir burç olduğu için bulunduğu konumda rahat değil. Bir süre sonra bu burçta geri gidecek. Yani koşulları şuan bir şey vaad edecek durumda değil.



Gidişatı görmek açısından Ay'ın hareketlerine bakarız. Ay, önce Mars ile bir karşıt açı yapacak. Ardından Jupiter ile bir kare ve en son Venüs ile bir 60lık açı yapacak. Mars 4.evi yönetiyor. Genelde 4.ev ile olan açılar konunun sonunu gösterir. Karşıt açı hem farkındalık açısıdır hem de bir şeyi reddetmek, karşı çıkmaktır. Aynı zamanda 12.ev de Mars tarafından yönetiliyor. 12.ev hastaneleri temsil ettiği gibi, gizli saklı konular, arkadan çevrilen işler gibi hiç sevmediğimiz tanımları da yanında getirir.


Aynı gün karşı taraftan bir email geldi. Aslında email 20dakika sonra atılmış ama ben daha ilerleyen saatlerde gördüm. Saate baktığımda 18:22 'ydi. Yani Ay-Mars karşıtlığının tam kesinleştiği an. (Açıların kesinleşme zamanları yukarıda verilmiştir.)


Gelen email olaya "neredeyse" tam bir açıklama getirdi. Karşı taraf bir stüdyoda röportaj organize ediyor. Kendi sayfasında yayınlıyor, çok da ziyaretçisi varmış sitenin (!). Bu yapılan röportajı eğer kendi sosyal medyanızda yayınlamak istiyorsanız telif hakkı için bir ödeme yapıyorsunuz. Bu, emaili okurken beni gülümsetti; "Gerçekten mi :)"


Bunun dışındaki detayları yazma gereği duymuyorum. Başka "tanınmış" bir gazetenin ismini anımsatan bir isim kullanılıyor, sayfasına girdiğiniz anda konunun ne olduğunu anlayabilirsiniz. Haritaya dönelim. Ay 8.evde, Mars 2.evde. Konu "para" 2-8 aksı benim param-senin paran aksıdır. Üstelik Güney Ay Düğüm 2.evde olduğu için gidecek olan "benim param". GAD kayıplar demek, 2.ev de benim paramı gösterir.


Peki olaya bir açıklık yani farkındalık getirdik. Bu Ay 'ın Jupiter ile olan kare açısı ne olacak? Astrolog bu haritayı görür ve boş durur mu? "Bu email adresim ve telefonumu paylaşma yetkisini hiç bir kuruma iletmedim, bilgilerimi edindiğiniz kaynağı iletebilir misiniz?" gibisinden bir soru sordum. Henüz yanıt gelmedi. Tepedeki geri hareketteki Venüs ile olan 60lık açının hatırına yazıyı yayınlamaya karar verdim. Yeni bir gelişme yaşanırsa bu yorum güncellenecektir.


Bu basit ama kullanışlı bir tekniktir. Temel astroloji bilgisi ve bol pratikle gelen tekliflerin sizin için iyi mi kötü mü olacağını yorumlayabilirsiniz. Zaten bildiklerinizi/tahmin ettiklerinizi test ederek başlamanızı öneririm. Çünkü zaman zaman sonuçlar "beklentilerinize" ters düşebilir. Ancak gözlemim odur ki, astroloji bizden daha objektif ve gerçekçi olabiliyor.


Eğitim için ne vaktim ne de sabrım var ama sorum çok diyorsanız danışmanlık talebinde bulunabilirsiniz. Soru astrolojisi dikkat, detaylı çalışma ve bol pratik gerektiren bir alandır. Bu nedenle "Tek Konu Danışmanlık" 'tan farklıdır.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


*Kısıtlamalar için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

**William Lilly Christian Astrology - Sayfa 192-194

Diğer soru astrolojisi örneklerine buradan ulaşabilirsiniz.


bottom of page