top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Soru Astrolojisi Örneği Yolculuk Sorusu



Açıklama: Kişi soruyu kendi yapacağı yolculuk için sordu. İzmir’den İstanbul’a uçakla gidecekler ardından da İstanbul’dan direk uçuşla yurtdışına çıkacaklar. İstanbul’a varış zamanları ile yurt dışına çıkacakları uçağın kalkış saati arasında 1:30saat gibi çok az bir zaman olduğu için uçağı kaçırmaktan endişeleniyordu. Soru bu nedenle soruldu.





YORUM:

Genel itibariyle haritada 9.ev yöneticisinin Mars, Satürn ve GAD ile kare/karşıt açıda olmaması, iyicillerden Jüpiter’in haritanın yolculuklar evinde olması, Venüs' ün de köşe evde bulunması olumlu göstergelerdir. Bu noktada yolculuk ile ilgili bir sıkıntı yaşanmaması beklenir.


Haritada tek zorlayıcı açı, haritanın 3.evinde yerleşmiş olan Uranüs'ün haritanın 9.ev yöneticisi olan Venüs ile yapacağı kare açıdır(3). Bu bazı stres ve zorlanmaların göstergesi olabilir. Ay' ın önündeki açının Uranüs ile uyumlu olması bu aksiliklerin aşılabileceğini düşündürür. Sonuç olarak 3.ev yöneticisi Mars’ın, kişinin göstergesi olan Satürn ile üçgen açı yapacak olmasını da göz önünde bulundurursak yurtiçinde yapılacak uçuşun bazı zorlanmalara rağmen kişi için ciddi bir problem yaratmayacağını söyleyebiliriz.


9.evdeki Jüpiter’in kişinin göstergesi ile yapacağı sextile açı da kişinin yurtdışına yapacağı direk uçuşa yetişme şansının olduğunu gösteriyor. Burada sextile açı olması sebebiyle koşulların biraz da kişinin çabasına bağlı olabilir. Yine de Jüpiter gibi büyük bir iyicilin 9.evde bulunması kişinin bu konuda “şanslı” olduğunu gösterir.


Süre: Mars’ın kişinin göstergesi Satürn ile yapacağı açının kesinleşmesi için 36’ var. Jüpiter’in Satürn ile açısının kesinleşmesi için 102’ var. Satürn stationary konumda. Burada Mars, her ne kadar sabit burçta olsa da Jüpiter’e oranla daha hızlı hareket eden bir gezegendir. Jüpiter’in de Satürn ile açısı daha sonra kesinleşecek. Tüm bunlar değerlendirildiğinde uçak kalkmadan İstanbul’ a ulaşabilecekleri şeklinde yorumlanır.


Sonuç olarak kişiye bu yolculuk esnasında iç hatlarda yapacakları uçuşta bir rötar olabileceğini ya da bazı aksilikler yaşanabileceğini yine de yurt dışı uçuşu yakalama şansları olduğu ifade edildi.


SONUÇ: İç hat uçuşunda bir saat kadar rötar oluyor. İstanbul’ a ulaştıklarında kontuarın kapandığını görüyorlar, bavulları teslim edemiyorlar. Ancak öncesinde online check-in yaptırmışlar. Bavulları kontrol noktasından teslim edebileceklerinden emin değillermiş. Çok sık yurtdışına çıkan bir çift ama böyle bir uygulama daha önce yapmamışlar. Kendi deyimiyle “şansımızı denedik” dedi. Bavulları teslim edip uçağa yetişiyorlar.





Bunlar da ilginizi çekebilir;

(1) Yolculukla ilgili parametrelerde William Lilly, Christian Astrology’ de 9.evde iyicillerin yerleşmesini olumlu bir gösterge olarak kabul eder. (Sayfa 422)

(2) Uçaklar Uranüs ile temsil edilir. Barbara H. Watters / Horary Astrology and the Judgment of Events (Sayfa 54)

(3) Karşılıklı olarak birbirine yaklaşmakta oldukları bu açıda bir gösterge ileri hareket ederken diğer gösterge de geri harekette olduğundan açı normalden daha hızlı kesinleşecektir. Bu olayların daha hızlı gerçekleşmesine neden olabilir. Ancak Öner Döşer-Deborah Houlding / Soru Astrolojisi kitabında belirtildiği üzere; “Tutarsız ve beklenmeyen etkiler geri hareketlerin en klasik göstergesidir ve genel zamanlama ile ilgili akıl karışıklığı yaratırlar çünkü öğrendik ki olayların ani oluşmasını sağlarlar ya da gecikmeleri önlerler ya da olayın potansiyelini tamamen engeller.” Burada özellikle açıyı kesinleştiren göstergelerden birisi Uranüs olduğu için zamanlama konusunda beklentinin aksi bir durum olması muhtemeldir. (Sayfa 247)

(4) “Geri hareketten düz harekete dönen gezegen ise zorlu bir dönemin bittiğini gösterir.” Öner Döşer-Deborah Houlding / Soru Astrolojisi (Sayfa 247)


Bu yazı 30 Aralık 2017 'de Astroloji Okulu sayfasında yayınlanmıştır.


bottom of page