top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Akrep Burcunda Ay Tutulması

Akrep Burcunda Ay Tutulması 5 Mayıs 2023

5 Mayıs 2023 tarihinde saat 20:33 'de 14° Akrep burcunda bir Ay Tutulması olacak. Ay tutulmaları birer dolunaydır. Yani attığımız adımların sonuçlarını alır, önemli kararlar verir ya da birşeylerle yüzleşmek durumunda kalırız. Her dolunay Ay ve Güneş karşı karşıya geldiği için ilişkiler önemlidir. Bu her zaman duygusal bir ilişki olmak zorunda değil; bir iş arkadaşınız, ortağınız, yöneticiniz ya da arkadaşınız olabilir. Elbette bu bir tutulma olduğu için bu dönemde ilişkiler konusunda alınacak kararlar ya da yüzleşmeler daha sert olabilir.

4 Mayıs 2004 tarihinde aynı derecede bir tutulma yaşadık. Yaşı elverenler dönüp bu tarihlerde neler yaşadıklarını anımsayabilir. Bu dönemde karşınıza çıkan yaşam alanlarına benzer etkiler alabilirsiniz. Örneğin kariyer konusunda kararlar vermişseniz yine benzer bir şekilde yine kariyerinizde önemli bir dönemece gelebilirsiniz. Elbette o dönemde diğer gezegenler farklı konumlarda olduğu için birebir aynı etkiyi almazsınız. Yine de fikir vermesi için eskiye dönüp bakmakta fayda var.

Bu tutulmada geri hareket eden Merkür ve uzunca bir süredir Boğa burcunda ilerleyen Uranüs eşlik ediyor. Ani kararlar, bir sözleşmenin aniden feshi, bir anlaşmanın iptal edilmesi, sürpriz haberler, bir fikirden caymak çok olası konulardır.

16 Mayıs 2022 tarihinde daha önce de Akrep burcunda bir ay tutulması yaşadık. 25°Akrep burcunda gerçekleşmişti. Derece olarak farklı noktada olan bu tutulma yine de Merkür retrosunun eşlik ettiği bir tutulmaydı. Retro zamanlarında alınan kararlar ya da atılan imzalar tekrar sorgulanabilir. Bu nedenle o tarihte yaptığınız başlangıçlar için bazı revizyonlar yapmanız gerekebilir. Örneğin iş hayatında bu etkiyi yaşamışsanız ve iş yeriniz geçtiğimiz yıl küçülmeye gitme kararı almışsa bu yıl tekrar benzer bir adım atabilir. Belki personel çıkarmaz ama masrafları kısarak bir kemer sıkma dönemine giriş yapabilir. Elbette bu sefer Uranüs bu tutulmaya çok yakın bir noktada olduğu için ani istifalar, işten çıkarmalar, finansal istikrarsızlık, bankalardan gelebilecek beklenmedik açıklamalar, iş ortaklıklarında ani yol ayrımları karşımıza çıkabilecek olası senaryolardır.

Merkür retrosunun eşlik ettiği bir tutulma olduğu için bu süreçte eski defterler açılabilir. Geçmiş konular, sırlar, gizli saklı konular, devlet sırları da ortaya dökülebilir. Finansal alanda çalkantılara sebep olabilecek ani iniş çıkışlar olasıdır. Bu nedenle tutulma öncesinde güvenli alanda kalmaya gayret edin ve risklerinizi minimuma getirin.


İkinci dekan Akrep burcundaki Ay tutulması zeytinleri ve havayı kurutur; hummaya neden olur.

Bu tutulma 18. Menzilde olacak. 18. Menzil: al-Qualb 8°34’ Akrep ile 21°25’Akrep | Uygun: Tarım, inşaat için iyi. Mide tedavileri için uygun | Uygun Değil: Aile ile ilgili konular için uygun değil. Aşırı yemeye dikkat!


Tutulmadan Etkilenen Burçlar 2023

Elbette tutulmanın hangi doğum haritanızda hangi evde gerçekleştiği önemli olacaktır. Yine de 12-16° 'de Sabit Burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova 'da göstergeniz varsa direk etki alabilirsiniz. Eğer Su Elementi burçlar olan Yengeç ve Balık burcunda göstergeniz varsa ozaman bu tutulmadan daha olumlu etkilenebilirsiniz.

5 Mayıs 2023 Akrep Burcu Ay Tutulması Burç Yorumları

Tutulmanın Burcunuza Etkisi 'ni burcunuza ve yükselen burcunuza göre okuyun. Eğer yükseleninizi bilmiyorsanız Yükselen Burç Hesaplama sayfasından öğrenebilirsiniz.

Örnek burç yorumları için bir önceki yeniay dolunay yorumlarını okuyabilirsiniz. Yeniay Dolunay yorumları ince detayların da verildiği analizlerdir.

Bu yazının devamı sadece Astrokronos Üyelerine açıktır. Ayrıca Üye Olarak sitedeki e-kitapları da okuyabilirsiniz.


Koç Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Finansal konularda önemli bir seneden geçiş yapıyorsunuz. Özellikle ortak gelirler, vergi, sigorta ya da miras konularında bir sonuç alabilirsiniz. Bu tutulma güney düğüm tarafında olduğu için bir kazançtan çok ödeme ya da harcama yapılmasını bekleriz. Ancak geçmişten beri süregelen bir dava ya da miras konusu varsa bu konu netlik kazanabilir. Ancak bazı haklarınızdan feragat etmek durumunda kalabilirsiniz. Ya da miraslı bir yerin satışı gerçekleşebilir. Bu süreçte nafaka ya da miras konusunda bazı adımlar atacaksanız 15 Mayıs sonrasını beklemekte fayda var. Merkür retrosu hala devam ettiği için süreç beklediğinizden uzun sürebilir. Bir eğitim yada yolculuk planınız varsa bunla ilgili bir harcama da bu süreçte gündeminizi meşgul edebilir. Bu tutulmaya Uranüs eşlik ettiği için sürpriz harcamalar olasıdır, mümkünse tutulma öncesinde bütçenizi buna göre planlayın. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Boğa Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İkili ilişkiler konusunda önemli sınavlar verdiğiniz bir tutulma serisi yaşıyorsunuz. 2021 Kasım ayında başlayan bu tutulma serinin son virajlarındayız. Bu tutulma zamanında bir ilişki ya da ortaklık konusunda tamam mı devam mı kararları verilebilir. Bu tutulmaya Uranüs eşlik ediyor. Bu kimi zaman beklenmedik ve ani kararları da gündeme getirebilir. Hem ayrılık hem de evlilik kararları için çok da uygun bir tarih değil. Önemli kararlar için 15 Mayıs sonrasını beklemekte fayda var. Özellikle resmi imza gerektiren konularda bu tarih sonrasını bekleyin. Eğer öncesinde imza atmak zorunda kalırsanız konusunda uzman kişilerden görüş almaya çalışın. Bir sözleşmenin aniden feshi ya da sürpriz bir taşınma da olasıdır. Partnerinizin hayatında olacak önemli gelişmelerden sizin de etkilenmeniz mümkün. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

İkizler Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İş hayatınızla ilgili büyük değişimlerin olduğu bir tutulma serisi yaşıyorsunuz. İş yerinide bir yaprak dökümü yaşıyor olabilirsiniz. Bazılarınız ise bu süreçte bir iş değişikliğine gidebilir. Eski iş arkadaşlarınız ya da eski iş yerinizle ilgili sürpriz haberler gelebilir. Bazılarınız ise bu süreçte sağlık kontrollerini tekrar etmek durumunda kalabilir. Ultrason çekimleri ya da yeni bir tedavi yöntemi gündeme gelebilir. Eğer rahatsızlıklarınız devam ediyorsa eski doktorunuzla tekrar görüşmekte fayda var. İşten ayrılma düşünceniz varsa bir süre ertelemek durumunda kalabilirsiniz. Ancak bu süreçte sosyal haklarınızı almadan herhangi birşey imzalamayın. Mümkünse resmi işlemlerinizi 15 Mayıs sonrasına bırakmak daha sağlıklı olacaktır. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Yengeç Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Eğer bir çocuğunuz varsa eğitim nedeniyle bir süre sizden uzakta yaşaması olasıdır. Bazıları mezuniyet sürecinde olabilir. Tabii okulu bırakma kararı verenler de olabilir. Ancak bu karar için çok uygun bir zaman değil. Mümkünse 15 Mayıs sonrasına karar almak çok daha doğru olacaktır. Hamile olanların bu tutulma zamanında kendilerine dikkat etmesinde fayda var. En azından tutulmanın bir hafta önce ve sonrasında dinlenmeye özen gösterin. Merkür retrosu sizi eski arkadaşlarınızla bir araya getirebilir. Belki bazılarından sürpriz haberler alabilirsiniz. Eğer flört aşamasında bir birlikteliğiniz varsa tamam mı devam mı kararları alınabilir ancak Merkür retrosu olduğunu anımsayın. Fevri kararlar vermek bu dönemde iyi olmayabilir. Bu nedenle kararınızı karşı tarafa açıklamadan önce kararınızdan emin olun. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Aslan Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bu tutulma zamanında bir yer değişikliği gündeme gelebilir. Bazılarınız ani bir taşınma kararı alabilir. Aile ile ilgili de sürpriz gelişmeler olasıdır. Özellikle annenizin kardeş ya da kuzenlerini ile ilgili konular gündeme gelebilir. Bazılarınız ani bir yolculuğa çıkmak durumunda kalabilir. Bu dönemde aslında kariyer anlamında önemli terfilerin gündeme gelebileceği bir zaman. Geçmiş başvurularınızdan dönüşler olabilir, bu da sizi bazı kararlar almaya itebilir. Elbette bir iş değişikliği dönemindeyseniz bu yeni bir eve geçme sürecinizle ilgili kararları da etkileyebilir. Bir ev satışı ya da aile mirası ile ilgili bir durum varsa mümkünse imzaları 15 Mayıs sonrasına bırakın. Bu dönem kendi içinizde de büyük değişimler yaşıyorsunuz aslında. Bu tutulma zamanında önemli farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Kendi geçmişiniz ya da iç dünyanızla ilgili bazı şeylerin farkına varmanız da olasıdır. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Başak Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Kardeş ya da kuzenlerinizle ilgili önemli bir tutulma yaşayacaksınız. Eğer kardeşlerinizle yakınsanız bu dönemde bazıları farklı şehirlere taşınma planları yapabilirler. Yaşı elverenler eğitim nedeniyle bir süre için de olsa farklı bir şehre veya ülkeye gidenler olabilirler. Ani bir yolculuk planı yapabilirsiniz. Veya daha önceden yola çıkmışsanız tutulma zamanında geri dönmeniz gerekebilir. İş nedeniyle bir yolculuğa çıkmanız olasıdır. Bazılarınız ise bu süreçte aldığı bir eğitimi tamamlayabilir. Veya daha önce yarım bıraktığınız bir eğitime geri dönebilirsiniz. Aracınızın sigorta ya da kredi işlemleri ile uğraşabilirsiniz. Bir araç satışı düşünüyorsa bu tutulma zamanında satış işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak unutmayın, bu tutulma esnasında Merkür retro konumda olacak. Bu nedenle evrak işlemlerine dikkat edin. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Terazi Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Finansal konularda önemli sınavlar veriyorsunuz. İyi bir bütçe yapmayı öğrenmek zorundasınız. Bu tutulma zamanında sürpriz masraflar çıkabilir. Eğer zorunlu bir harcama değilse bu tutulma zamanında ani bir kararla birşey almamaya gayret edin. Eski unutulmuş bir borç, vergi veya sigorta ile ilgili konular bu tutulma zamanında size masraf çıkarabilir. Eğer bir miras konusu varsa bununla ilgili bazı evraklar gündeme gelebilir. Eğer haklarınızı kaybetmek istemiyorsanız önemli imzaları atmak için 15 Mayıs sonrasını bekleyin. Merkür bu tutulma zamanında retro olduğu için atılacak imzalar sonrasında sorunlara neden olabilir. Ancak eski evraklar, konular, eski bağlantılar gündeme gelebilir. Bu tutulmayı en iyi yönetmenin yolu eski borçları yapılandırmak olabilir. Mümkünse gelir giderlerinizi inceleyip bütçenizle yüzleşin. Bu size önemli farkındalıklar kazandırabilir. Tabii bir alım satım planınız varsa ödeme konusunda bazı gecikmeler olabileceğini dikkate alın. Elbette bunlar için de resmi imzaları 15 Mayıs sonrasına bırakmakta fayda var. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Akrep Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

İlişkiler ve ortaklıklar konusunda önemli kararlar verdiğiniz bir tutulma serisi yaşıyorsunuz. Bu tutulma zamanında bir tamam mı devam mı kararı verebilirsiniz. Fevri kararlar bu tutulma zamanında çok iyi bir fikir değil. Durumu değerlendirin ancak kararları emin olana kadar erteleyin. Eğer bir iş ortaklığınız varsa bir sözleşmenin feshi gündeme gelebilir. Krediler veya borçlarla ilgili konular gündemdeyse bununla ilgili de önemli kararlar vermeniz gerekebilir. Belki bir borcu kapatmak için harekete geçebilirsiniz. Bazılarınız ise bu süreçte taşınma ya da kira kontratı ile ilgili konularda bir karar vermek durumunda olabilirsiniz. Aslında yer değişikliği konusunda köklü değişimler yaşayacağınız bir süreç başladı. Ancak bu çok kısa vadede gerçekleşecek bir konu değil. Bunun için daha zamanınız var. Yakın tarihli vereceğiniz kararlarda mümkünse resmi imzalarınızı 15 Mayıs sonrasına bırakmanızda fayda var. Eski arkadaşlar da bu tutulma zamanında karşınıza çıkabilir. Veya onlarla ilgili bazı haberler alabilirsiniz. Kardeş, kuzen ya da yakın çevreniz de bu tutulma zamanında gündemi meşgul edebilir. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Yay Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Fiziksel ve ruhsal sağlığınızın önemli olduğu bir tutulma serisi yaşıyorsunuz. Bazılarınız bu dönemde kendini sosyal ortamdan geri çekmek isteyebilir. Ancak iş yerinde yaşanan sürpriz gelişmeler de sizi etkileyebilir. Bazılarının iş arkadaşlarından istifa edenler olacaktır. Veya geçici bir görevle bir yere gönderilmeniz de olası. Bu süreçte planların değişebileceğinin farkında olun. Eski partnerler ya da iş ortakları da bu dönemde tekrar ortaya çıkabilir. Mahremiyetin önemli olduğu bir tutulma serisinden geçiyorsunuz. Bu tutulma aslında terapi ya da ruhsal çalışmalar açısından çok destekleyici. Yapabiliyorsanız tutulmaya yakın tarihte bir seans ayarlamaya çalışın. Tabii ki sağlık kontrolleriniz varsa bu süreçte bunlarla da ilgili tekrar kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Ancak ilk kez bir hekime gidecek ve yeni bir tedavi alacaksanız mutlaka ikinci bir görüş alın. Yapabiliyorsanız eski hekiminizle devam etmeniz daha sağlıklı sonuçlar verecektir. Ultrason çekimleri ya da yeni bir tedavi yöntemi de bu süreçte destekleyici olabilir. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Oğlak Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Sosyal çevrenizde bir temizlik yapıyor olabilirsiniz. Bazılarınız ise bir yer değişikliği nedeniyle farklı bir çevreye alışma zamanında olabilirsiniz. Bu süreçte eski dostların tekrar gündeme gelmesi olası. Elbette arkadaşlarınızdan sürpriz haberler de alabilirsiniz. Ani evlilik ya da ayrılık haberleri gelebilir. Tabii ki sizin eski partnerleriniz de bu tutulma zamanı gündemi meşgul edebilir. Bu süreçte ilişkiler konusunda ani kararlar almak çok iyi bir fikir değil. Mümkünse 15 Mayıs tarihine kadar bu kararları sorgulamak ve karşı tarafa hala aynı fikirdeyseniz bunu açıklamak daha sağlıklı olacaktır. Sürpriz hamilelikler gündeme gelebilir. Eğer aranızda hamile olanlar varsa tutulmadan bir hafta önce ve sonrası kendilerini çok yormamaya gayret etsinler. Yolculuklar bu süreçte yorucu olabilir. Bu nedenle mümkünse bu planları ertelemenizde fayda var. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Kova Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Kariyer hayatınızda önemli değişimlerin yaşandığı bir süreçten geçiş yapıyorsunuz. Bu dönemde bir yönetici değişikliği olabilir. Bazılarınız ise sorunlu bir işi bırakmaya karar verebilir. Ancak fevri kararlardan uzak durun. Zira maddi konularda bir kemer sıkma dönemine girdiniz. Bu nedenle de yeni bir iş bulmadan eski işi bırakmak iyi bir fikir olmayabilir. Elbette karşınıza bir yer değişikliğini getirecek sürpriz bir teklifi de gelebilir. Özellikle de daha önce çalıştığınız kişilerden böyle bir teklif alabilirsiniz. Bazılarınız ise evden çalışma kararı alabilir. Bir aile mirası ya da taşınmaz bir malla ilgili de sürpriz bir gelişme yaşanabilir. Bu noktada resmi imzalar için 15 Mayıs sonrasında harekete geçmekte fayda var. Partnerinizin ailesi ile ilgili konular da bu dönemde gündemi meşgul edebilir. Belki ani bir yolculuk kararı alabilirsiniz. Veya daha önce yaşadığınız bir yere gitme kararı alınabilir. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Balık Burçları Ay Tutulmasından Nasıl Etkilenecek?

Bir çoğunuz eğitim ya da yolculuklar konusunda önemli bir dönemden geçiş yapıyor. Belki akademik bir eğitimi tamamlamaya çalışıyorsunuz. Ya da bir sertifika alma sürecinde olabilirsiniz. Eğer yurtdışı ile ilgili bir planınız varsa bazı gecikmeler olabileceğinin farkında olun. Daha önce yarıda bıraktığınız bir eğitime geri dönme kararı da alabilirsiniz. Ancak bir eğitimi bırakma kararını sorguluyorsanız bu çok doğru bir zaman değil. Mümkünse resmi bir adımlarınızı 15 Mayıs sonrasına bırakın ve bu zaman aralığını bu konuyu iyice düşünmek için kullanın. Bazılarınızın bu dönemde kardeş ya da kuzenleri ani evlilik ya da ayrılık kararları alabilir. Sürpriz haberler alabilirsiniz. Partnerinizle birlikte bir yolculuğa çıkmanız da olasıdır. Araç alım satım planlarınız varsa bu dönemde iki kez düşünün ve bir kayıp yaşamamak için resmi evrakları iyi kontrol edin. İmzalar için yine 15 Mayıs sonrasını beklemekte fayda var, aksi durumda bazı gecikmeler olasıdır. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz. Üye olarak tüm danışmanlıklarda indirim hakkı kazanabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


bottom of page