top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Donald Trump, Justin Trudeau ve Coronavirüs

Salgının artık liderleri hedef alması ile gözler Amerika ve Kanada 'ya çevrildi. Trudeau, eşinde Covid-19 çıkması nedeniyle kendilerini karantinaya aldılar. Trump henüz test yaptırmadı ancak ülkede bir acil durum uyarısını yayınladı. Elbette duyuru esnasında başkalarıyla tokalaşması ve rahat tavrı da kameralara yansıdı.


Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus: Kovid-19'un en yaygın olarak görüldüğü ülkelere bakarak, "Bizde böyle olmayacak" diyen ülkelerin "ölümcül bir hata yaptığını" ve Kovid-19 pandemisinin her ülkede patlak verebileceğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütünün salgını 24 saat boyunca değerlendirdiğini, virüsün yayılma ve şiddetinden derin endişe duyduklarını ve virüse karşı yeteri kadar harekete geçilmediğini vurgulayan Ghebreyesus, "Bundan dolayı Kovid-19'un bir pandemi olarak nitelendirilebileceği değerlendirmesini yaptık." şeklinde konuşmuştu. (Kaynak: Dünya Gazetesi)


Trump 29 derece Aslan yükselene sahip birisi. Yükselen derecesi, #Regulus sabit yıldızı ile kavuşuyor. Yay/İkizler aksında bir dolunay haritasına sahip. Bu yıl başlayacak olan tutulmalar Trump için önemli bir dönüm noktası olabilir. Bir lider haritasında Ay herzaman halkı ifade eder. Burada Güney düğümün Ay üzerinden geçişi esnasında halkın desteğini kaybetmesi olasıdır. Önümüzde 4 derece Koç burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Sonrasındaki dolunay ise Jupiter kiron kavuşumuna yakın derecede olacak.





Öncelikle yeniay haritasını inceleyelim. Trump 'ın haritasında öncü burçlarda Merkür ve Neptün arasında bir kare açı var. Bu kafa karıştırıcı ve yanıltıcı ifadeleri karşımıza çıkarabilir. Tam da bunu tetikleyecek bir yeniay. bu acil bir gündemi hayatına oturtabilir. Merkür, bu yıl Trump 'ın yönetici gezegeni konumunda. Bu nedenle önemli bir noktada gerçekleşiyor yeniay. 14 Mart 14 Nisan tarihleri arasında ise yönetici gezegeni Venüs. Doğum haritasında bu Satürn ile kavuşumda ve 12.evde. Bu kısıtlanmayı ya da bazı zorlanmaları getirebilecek bir gösterge. Elbette bir yandan gizlenen bazı konuları da gösterebilir. Politikacıların haritasında sıklıkla gözlediğimiz bir şey 12.ev vurgusu. Bu da kapalı kapılar ardında gerçekleşen konuları vurgular.


Satürn Placidus 'a göre baktığımızda 6.evinde hareket edecek. Bu hem yanında çalışanlarla hem de sağlığına özen göstermesini gerektirecektir. Ancak 3 yıllık sürecek bu döngünün henüz başlarındayız. Trump için 2020 'nin dönüm noktası 14 Aralık 2020 'de gerçekleşecek olan Güneş Tutulması olacaktır. Ay, bir lider haritasında herzaman halkı ifade eder. Burada Ay 'ın ve Güney düğümün üzerinde gerçekleşecek bir tutulma halkın desteğini yitirmek ya da bu alanda bazı kayıplar olarak karşınıza çıkabilir. Ancak bu tutulmaların daha çok seçimler üzerine çalışacağını düşünebiliriz.






Gelelim Justin Trudeau 'nun haritasına. Bu yıl yönetici gezegeni Merkür. Üstelik başak burcundaki dolunay Trudeau 'nun birinci evinde gerçekleşmiş. Bu nedenle sağlığı önemli. Bu dolunay, onun doğum haritasında Merkür Jupiter orta noktasını tetikliyor. Jupiter doğum haritasında eşini temsil ediyor. Üstelik bir yurtdışı yolculuk esnasında hastalık bulaşıyor. Merkür de Trudeau 'nun kendisini temsil ediyor. Trudeau 'nun hem 6.evinde Satürn transiti başlıyor hem de ilerletilmiş ay ve güneşi bu evde kapanan faza doğru ilerliyorlar. Aslında sağlığına dikkat etmesi gereken kişi, Trudeau. Satürn 'ü İkizler burcunda birisi olarak solunum rahatsızlıklarına karşı risk grubunda.





Solar haritasına baktığımızda Güneş 'in 4.evi yönettiğini gözlüyoruz. Natal haritanın ise 12.evi konumunda. Elbette 4.ev hem ailemizi hem de ülkemizi temsil ediyor. Ülkesi ya da ailesi ile ilgili konular Trudeau için bu yıl oldukça önemli olacaktır. 12.ev Corona ile ilgili diğer yazıda da hatırlayacağınız gibi fazlasıyla karşımıza çıkan bir dinamik, karantina!


Her iki lider için de önemli bir yıl. Özellikle tutulmalar haritalarını yaz aylarından sonra daha da etkileyecek.


Yıl yöneticisi ve Solar Return tekniği üzerine olan semineri buradan satın alarak izleyebilirsiniz.


Yeniay 24 Mart 2020 - 4 derece Koç

Dolunay 8 Nisan 2020 - 18 derece Terazi


Ünlülerin Doğum Haritaları




bottom of page