top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Britney Spears ve 2021

Son zamanlarda gündeme tekrar oturan Britney 'in haritasında kişiyi zorlayan parametrelerden birisi var. Her nekadar hayranları özgürlük çağrısında bulunsa da haritaya göre bu özgürlük bazı riskler barındırıyor. Oldukça zorlu bazı açılar aslında babanın kişinin yaşamındaki rolünü açıkça bize gösteriyor.


Britney kariyerine çok genç yaşta başladı. Tepe noktasının yöneticisinin 5.eve gitmesi onu sahne sanatlarına itmiş. Disney kanalına New Mickey Mouse Club seçmelerine katıldığında henüz 8 yaşındaydı. Henüz çok genç olduğu için yapımcılardan birisi onun 3 yıl boyunca sahne sanatları eğitimi almasını sağladı. Bu eğitim sonrasında tekrar Disney kanala yeni döndü. Mickey Mouse clubda başrolleri Britney Spears, Justin Timberlake ve Christina Aguilera paylaşmaktadır. Çocuk sanatçı olarak haritasında Ay 'ın 5.evde olması gayet doğaldır. Bu süreçte Satürn 'den aldığı üçgen açı, otoriteden gelen desteği göstermekedir.


Şans noktası 0° Aslan burcundadır. Yöneticisi Güneş ise şans noktasına göre 5.eve yerleşmiştir. Natal haritanın 3.evindedir. Disney kanalındaki bir programla kariyerine başlaması bu nedenle çok doğaldır. Üstelik burada bir eğitim alma şansı da yakalamıştır. Uranüs ve Merkür 'ün de burada olması bize gerekli olan veriyi verir.


2.evin girişindeki Jupiter 'in tepe noktasını görmesi elbette maddi konularda büyük fırsatları da getirecektir. Ancak 2.evin yöneticisinin 12.evde olması paranın sağlık nedeniyle kaybı gibi riskleri getirir. Britney içinse bu daha çok maddi konuların kontrolünü yitirmek olarak çalışmıştır. Venüs ve Mars arasındaki açı nedeniyle asla para sıkıntısı çekmediğini söyleyebiliriz. ASC yöneticisi Venüs 'ün paraya erişimi vardır. Ancak 2.evin girişindeki Satürn bunu kontrol eder. Mars 'ın aynı zamanda 7.evin yöneticisi olarak davaların ve evliliğin göstergesi olduğunu anımsayalım. 12.eve yerleşerek kişinin gizli düşmanı olarak çalışır. İlk evliliğinin sadece 56 saat sürdüğünü, 2evliliğin ise aldatma nedeniyle bittiğini hatırlamak gerek. 2.evlilik sonrasın Britney büyük bir ruhsal çöküş yaşamıştır.


Gelelim babanın göstergesine. 4.evin yöneticisi olarak Satürn, Venüs üzerinde sert bir açı yapmaktadır. Satürn yüceldiği Terazi burcunda, Venüs ise kısmi asalete sahip olduğu Oğlak burcundadır. Burada iki gösterge arasında karşılıklı ağırlama vardır. Ancak rahatlıkla Satürn 'ün çok daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik yanındaki Pluto sahip olduğu bu gücün kullanımında aşırıya kaçma riskini de getirir. Ancak yine de Venüs 'ün yönettiği burçta olması kızının onun üzerinde bir etkisi olduğunu açıkça bize veriyor. Venüs içinse kontrol neredeyse tamamen Satürn 'ün yönetimindedir. Venüs bu burçta sadece üçlü yöneticiliğe sahiptir. Bu da hayatı üzerinde kısmen kontrol sahibi olduğunu bize gösterir.


Doğum haritasında Venüs köşe evdedir. Bu ona aslında güçlü imkanlar sunar. Ancak aynı zamanda Güney düğüm ile partil kavuşumu hayati riskleri de beraberinde getirir. Bu nedenle aslında en çok kendine zarar verme riski barındırmaktadır.


Peki 2020 yılında başlayan bu yıl ise daha da güçlenen free Britney hareketi nedir? Nasıl sonuçlanır? Satürn Kova burcuna giriş yaptığında kariyer göstergesinin üzerine doğru ilerleyen bir Satürn görüyoruz. Tam da bu süreçte bir emeklilik kararı basına yansıdır. Kariyerini bırakabilir mi? Satürn 'ün MC yöneticisi üzerinden geçişleri kariyerde durgunluk dönemlerini getirebiliyor.


Britney için özgürlük çağrıları 2021 yılında gerçekleşen Satürn Uranüs karelerinin onun kariyerini gösteren Ay üzerinde gerçekleşmesinden kaynaklanıyor. Ancak burada unutmamak gereken bir nokta var, Pluo hala Oğlak burcunda ve tam da Venüs üzerinden geçiş yapıyor. Haliyle aslında baskının en çok arttığı zamandayız. Neredeyse bir taciz durumu. Bu dönem aslında köklü dönüşümler için de bir kırılma noktası.


Özgürlük şansını konuşalım; GAD ile kavuşan bir ASC yöneticisi bir harita için çok zorludur. Kendisine zarar verme riski gözönünde bulundurulmalıdır. Burada kontrollü bir süreçten geçmesi daha olasıdır. 2022/2023 yılında dava konusunda daha avantajlı konuma geçiş yapabilir. Ancak 2021 Aralık ayı Britney için bir kırılma noktası olabilir.




Ünlülerin Doğum Haritaları



bottom of page