top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Johnny Depp ve Boşanma Davası

Johnny Depp 'in boşanma davası çok fazla sansasyonu gündeme getirdi. Daha önce Depp 'in haritasını evlilik göstergelerinde çalışmıştık ve ilişkiler konusunda oldukça zorlu bir harita. Evlilik göstergelerini burada tekrar değerlendirmeyelim ama kısa bir bilgi verelim. Haritanın 7.evinde retro bir Satürn var. Bu aslında ilk evliliği ile ilgili bilgi verse de genel olarak ilişkiler konusunda da bizlere bazı uyarılar veriyor. Esas ikinci evliliğini gösteren parametre ise Mars. Ve Mars bu haritada oldukça gerilimli Uranüs ile birlikte. Bu zaten çok istikrarsız bir birlikteliğin ve partnerin göstergesi. Burada Güneş ile yaptığı kare açı da aslında Depp ile de çok çatışmalı bir birlikteliğin sinyalini veriyor. Burada hem Güneşin hem de Mars 'ın Merkür 'ün yönetiminde olması önemli. Merkür bu haritada Depp' in 2.evini yani parasını gösteriyor. Tam da ikinci evin girişine gelerek aslında baştan beri haritanın bu konuda bir uyarı verdiğini bize gösteriyor. Çatışmanın ana nedeni olarak maddi konular olabileceğini buradan rahatlıkla söyleyebiliriz. Depp 'in açtığı son dava da yine bir maddi tazminat davası. Paralar hayır kurumlarına gitse kullanılan savaş aracı aynı. Uranüs elbette yedinci evin modern yöneticisi konumunda. Bu da bize bu evliliğin sonunun bir dava ile bitebileceğini gösteriyor. Çift bedenli bir burç olarak Başak burcu da bunun tekrarları içinde barındırabileceğini gösteriyor.



İlk davanın açıldığı zamana dönüp bakalım. Davayı açan taraf Amber ve onun göstergesi bu haritada Mars. Ve Mars retrosunda bir dava açmış. Mars retrosunda davayı açan aslında bu işten zararlı çıkar deriz. Neden? Çünkü bu işin bir tekrarı olacaktır. Şimdi karşı bir dava ile uğraşıyor. Tüm bunlar sonuçlanmadan kimin zararlı çıktığı netlik kazanmasa da kolay ve sessiz bir dava olmadığı kesin. Mümkün oldukça dava açmak için Mars retrosunun geçmesini beklemek daha avantajlıdır.



Elbette bazı şeyler kaçınılmaz olabiliyor. İlerletilmiş haritada yükselen ve Mars Terazi burcunda kavuşmak üzere. Asalet bakımından Terazi Mars için hiç rahat bir yer değildir. Bu da bize bu davanın çok kolay olmayacağını gösteriyor. Elbette Terazi her zaman ilişki ve ortaklıkları da ifade ettiği için bu davanın bir boşanma davası olabileceğini de görüyoruz. Mars, yükselen ile tam kavuştuğunda Ocak 2017 'de resmen boşanıyorlar. Tabii herşey burada bitmiyor ve sansasyon devam ediyor. 


Boşanma davasının sonucunda Depp 'in bir tazminat ödemek zorunda kalacağı çok açık. Solar arc Satürn, 9.evin içinde yer alan Jupiter 'in tam üzerine gelmiş. Doğum haritasında tazminat, nafaka ve mirasları anlatan ev olan 8.evin yöneticisi 9.evde. Yani ikinci eşin nafaka almasını harita zaten potansiyel olarak bize veriyor. Bu arada transit Uranüs 'ün de 22 derecedeki ay düğümlerine kare açı yaptığını kaçırmayalım. Bu yüzden Mayıs 2016 'nın Depp için zor bir ay olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.



İlerletilmiş Güneş yükselen üzerine geldiğinde ise Depp bir anda spotları üzerine çekecek açıklamalar yapmaya başlıyor. Solar arc Pluto tam dip noktaya gelmiş ve dipteki bütün çamur yüzeye çıkıyor.



Başta belirttiğimiz gibi Merkür bu süreçte aslında geri planda çalışıyor. İlerletilmiş Merkür de bu dava devam ettiği müddetçe doğum haritasındaki Uranüse doğru ilerlemeye devam ediyor. Bu kavuşum kesinleştiğinde muhtemelen artık bu dava net bir olarak sonuca bağlanacaktır. Kasım 2020 ve Temmuz 2022 Depp için önemli tarihler olacaktır.




Elon Musk 'ın doğum saatini bilmiyoruz. Ama diğer yöntemlere bakabiliriz. Önümüzde 0° Yengeç burcunda bir Güneş tutulması var. Haliyle de bu tutulmanın bu haritayı şuan etkiliyor olması çok muhtemel. Neptün skandallarla çok bağlantılı. Tam da doğum haritasında 0°Yay burcunda bir Neptün var. İlerletilmiş ayının tam derecesini bilmediğimiz için spekülatif olabilir ama bu haritaya göre 29°İkizler burcunda. Haliyle doğum haritasındaki Neptün ile bir 150° lik açısı olacak. Bu açı genel olarak kaza açısı olarak görülür. Yani üzerinde çok kontrol sahibi olunamayan ve stres yaratabilecek olayları getirir. Tabii tutulmaya yakın derecede yer alan Güneşi de zaten doğum haritasında bu potansiyeli barındırmakta.


Sizin için önemli bir zamandan geçiyorsanız Saatlik Danışmanlık alabilirsiniz.


Ebru Tansoy

Yazı Yayın Tarihi: 19.06.2020

Ünlülerin Doğum Haritaları


Doğum haritasında evlilik göstergeleri, evlilik zamanı ve sinastri haritalarını yorumlamada temel ilkeler anlatılmıştır. İlişki Astrolojisi mini programa kayıt olduğunuzda süre sınırı olmadan eğitim materyallerine erişebilir, dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.


Temel seviye astroloji biliyor ve Sinastri Haritası Yorumu öğrenmek istiyorsanız bu eğitim sizin için daha uygundur. Bu eğitim içinde 20 çiftin haritası incelendi. Bu ilişkilerden bazıları için gerçekten toksik kelimesini kullanabiliriz. Bazısı ise gerçekten yıllara meydan okuyor. Hangi açı ve yerleşimlerin bunlara neden olduğunu yaşayan örneklerle görebiliyoruz. Kitaplardaki ezbere bilgilerin ötesine geçmenizi sağlayacak bu haritalar sizi çok şaşırtacak.




Bunlar da ilginizi çekebilir;



Not: Davalar esnasında Depp 'in bulunduğu yerleri araştırmadığım için Solar Return haritalar bu öngörüde değerlendirilmemiştir. Haritada gösterilen bu dereceleri lütfen gözardı ediniz.

bottom of page