top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Kör Nokta Sandra Bullock ve Oscar Ödülü


Sandra Bullock, 90larda Speed ile aklımıza yer etmiş bir oyuncu. Uzun yıllar ismini sıkça duyduk, hatta 2007de eğlence dünyasındaki en zengin 14.kadın seçildi. Ancak sinemaya adını yazdırması Oscar aldığı Blind Side ile oldu. Film Türkiye 'de Kör Nokta olarak yayınlandı.


Fakir ve okulda çok da başarılı olmayan Michael Oher 'i sahiplenen zengin bir kadını oynayan Bullock, aynı yıl gerçek yaşamında da bir çocuk evlat edindi.

Ödüller 11.evle ilgilidir. Çocuk evlat edinmek de yine 11.evin konusudur. 2010 yılında kişinin yaşamında bu konuların öne çıkmasının nedenlerini inceleyeceğiz.


Film hakkında çok fazla detaya girmeden harita üzerindeki benzerlikleri anlatalım.


Rol ve kişinin haritasındaki paralellikler nekadar çoksa, kişi o rolde çok daha büyük başarı sergiliyor.

Bayan Tuohy (S.Bullock) en başta Michael 'ı eve almakta tereddüt eder. Vicdanı ve rasyonel aklının çatıştığı bir an yaşar. Bullock 'un haritasında Ay ve Merkür karşıt açı yapıyor. Ay, humanist Kova burcunda, Merkür ise herşeyi kontrol etme arzusundaki Aslan burcunda. Elbette Aslan aynı zamanda cömert bir kralı da temsil ettiği için ve yöneticisi Güneş haritada yine aslan burcunda güçlü bir konumda olduğu için, doğru olanı yapma arzusu ve merhamet ağır basıyor. Şüpheden ve merhametten bahsediyorsak ozaman Satürn ve Neptün 'ün haritadaki durumuna gözatmalıyız. Neptün, Ay/Merkür arasındaki karşıtlığa geniş bir orb ile kare açı yapıyor. Sabit burçlardaki bu T-Kare, kronikleşmiş davranış kalıplarını gösterir. Filmin başında kocası da, "bu bakışı tanıyorum" sözüyle bize ipucunu veriyor.





Jupiter Boğa burdunda, bu karşımıza finansal alanda zengin bir kişiyi getirir. Üstelik biraz önce belirttiğimiz T-Kare açı kalıbına eşlik ederek bu açıyı bir büyük kare konumuna taşıyor. Orb geniş olmakla birlikte yine de karşımızdaki kişinin kararlı, hatta inatçı birisi olduğunu gösterir. Olanı korumaya odaklı ve kalıcı başarılar peşinde koşan birisini görüyoruz. Jupiter 12.eve yerleşmiş durumda. 12ev hayır işlerini ve gönüllü faaliyetleri gösterir. Bu filmdeki karakterle paralellik sergiliyor.

Bu haritada doğum saati kaynağı belirsiz. Bu nedenle ev derecelerine tereddütle yaklaşıyorum.


Kişi 2010 yılında 11.ev profeksiyonu yaşıyor. Profeksiyon ileri astroloji tekniklerinden. Bu tekniği kullanabilmemiz için haritanın doğum saatinin kesin olması gerekmektedir. Bu nedenle şimdilik diğer tekniklerle ilerlemeyi tercih ediyorum, bakalım ne kadar tutarlı.


Oscar kazandığı 2010 yılına ait ilerletilmiş haritaya bakalım. İlerletilmiş Ay, beşinci evden tepe noktasına bir üçgen açı yapıyor. Bu bir başarıyı bize gösteren parametrelerden. İlerletilmiş yükselen derecesi ise Güneş üzerinde. Sinemayı temsil eden Neptün ise Kova burcunda transit yapıyor. Üstelik Neptün kişinin kariyer evinin yöneticisi durumunda. Ve ödülü aldığı zaman yükselen derecesine bir üçgen açı yapıyor. Aslında gördüğünüz gibi, verilen yükselen derecesi Oscar kazandığı zamanla oldukça tutarlı veriler sunmakta.


Tekrar haritaya döndüğümüzde yükselen ikizler burcu; rasyonel, sosyal ve iletişim yeteneği oldukça güçlü birisini verir. Yöneticisi Merkür 4.ev girişinde ve Aslan burcunda. Evde oldukça otoriter birisini gösterir bize. Ki filmdeki karakter bunu evin dışına da taşımakta. Elbette kişi için aile de çok önemlidir. Zaten yükselen derecesine uyumlu açı yapan ay da aynı şeyi desteklemekte.


Sonuç olarak, oyuncuların doğum haritaları bizlere rolün başarısında haritaların ne kadar etkin olduklarını gösteriyor.



Uzaktan Eğitimler için programlar sayfasını inceleyebilirsiniz.


Ünlülerin Doğum Haritaları


bottom of page