top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Yeniay Kova Burcunda 21 Ocak 2023

Kova Yeniayı 21 Ocak 2023

21 Ocak 2023 tarihinde 23:53 'de 1° Kova bir yeniay gerçekleşecek. Bu yeniay Satürn günü ve Mars saatinde gerçekleşiyor ve Mars uzunca bir süredir İkizler burcunda geri hareket ediyordu. Şimdi düz harekete geçti ancak hala yavaş hareket ediyor. Atacağınız adımlarda herşey hızlıca ilerlemeyebilir. Bu nedenle planlı gitmekte fayda var.

Kova burcu hava elementi ve sabit nitelikte bir burçtur. Bu nedenle de fikirler bu yeniay zamanında önemli olacak. Nelere karar verdiğiniz, hangi fikirleri uygulamaya koyduğunuz önemli. Tek başına hareket etmekten çok bir ekip olarak hareket edeceğiniz aktiviteler daha fazla öncelikli olacaktır.


Jüpiter bu yeniaya bir bakış atıyor. Bu aslında güzel, şans ve fırsatlar kapınızı çalabilir. Bazılarınız fikirlerini daha fazla kişiye ulaştırma şansı yakalarken bazıları büyük bir ekiple çalışma şansını bulabilir. Ancak bu yeniay Altair sabit yıldızı ile kavuşuyor. Bu yıldız Mars Jüpiter doğasında bir yıldızdır.


Altair Sabit Yıldızı

Bir doğum haritasında temsil ettiği kişiye cesaret ve kararlılık veren bu yıldız kişiyi acelecilik ve düşüncesizlik konusunda uyarır. Temsil ettiği kişiyi kıskanan rakipleri olabilir. Dost gözüken düşmanlara karşı kişiyi uyarır. Özellikle ruhsal alandaki aktivitelerde başarı şansı verir.

Karakter: Cesur, kendine güvenen, boyun eğmez ve hırslıdır.

Olay: Büyük ve ani ama geçici bir zenginlik verir. Askeri alanda komutanlık şansı sunar. İyi bir liderlik fırsatı getirebilir.


Altair her ne kadar Mars Jüpiter doğasında olduğu için savaş ve mücadele etkisi yaratsa da bu yeniay aslında barış anlaşmaları ve ortaklıklar açısından oldukça destekleyici. Küresel anlamda gerginlikler görülse de bunun arka planında bir gizli ortaklığın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bireysel yaşamlarınızda danışmanlık ya da terapi alabilirsiniz. Bazılarınız arkadaşları ile ortak işlere girebilir.


Bu yeniay zamanında iletişim gezegeni Merkür ile sürprizleri anlatan Uranüs arasında güzel bir açı var. Bu nedenle sürpriz haberlere hazır olun. Bu yeniay Jüpiter 'in desteğini aldığı için bu haberlerin daha çok güzel sürprizler olmasını bekleriz.


Satürn hala Kova burcunda. Bu nedenle de bu yeniay bu sürecin bir kapanışı gibi olacak. Satürn 'ün Kova burcunda yolculuğuna 2020 yılında başladı. Bu geçişin sonlarına yaklaşıyoruz. Satürn Kova Transiti yazısını tekrar okumak faydalı olabilir.

Bu yeniay 24. Menzilde gerçekleşiyor. 24. Menzil: Sa’d al-su’ud 25°42 Oğlak’ ile 8°34’Kova | Uygun: Evlilik için uygun. Alışveriş ve finansal konular için iyi. | Uygun Değil: Deniz ve suda yapılacak yolculuklar için iyi değil.



Yeniaydan Etkilenen Burçlar 2023

Bu yeniaydan öncelikle Kova ve Aslan burçları etkilenecek. Boğa ve Akrep burçları da yeniaydan etkilenecek diğer burçlar arasında. İkizler ve Terazi burçları ise bu yeniaydan fayda sağlayabilirler.


21 Ocak 2023 Kova Yeniayı Burç Yorumları

Yeniay 'ın Burcunuza Etkisi 'ni burcunuza ve yükselen burcunuza göre okuyun. Eğer yükseleninizi bilmiyorsanız Yükselen Burç Hesaplama sayfasından öğrenebilirsiniz.

Bu yazının devamı sadece Astrokronos Üyelerine açıktır. Ayrıca Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.



Kova Burcunda Yeniay 21 Ocak 2023
Kova Burcunda Yeniay 21 Ocak 2023

Koç Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı sizin açınızdan gelecek planlarınız için yeni adımlar atacağınız bir tarih olacakdır. Şanslı bir süreçten geçiş yapıyorsunuz ancak yönetici gezegeniniz Mars bir süredir geri hareket ediyordu. Bu nedenle harekete geçmekte zorlanmış olabilirsiniz. Şimdi bu yeniay ile birlikte gerekli koşulları sağlamanız ve aksiyon almanız kolay olacak. Yeniay yönetici gezegeniniz Mars ile uyumlu, bu da üzerinizdeki ataleti aşmanıza ve cesur adımlar atmanıza yardım edecek. Burcunuzda hareket eden şans gezegeni Jüpiter ise size güzel kapılar aralayacaktır. Bu noktada herşey yolunda gidiyor gibi gözükebilir. Yine de tedbirli olmaya gayret edin. Yeniaya eşlik eden sabit yıldız sizi fazla gözü kara olmamak konusunda uyarıyor. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Boğa Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı sizin açınızdan yeni bir kariyerin kapısını aralayabilir. Maddi konularda artan harcamalar sizi yeni bir iş arayışına itmiş olabilir. Eğer kendi başınıza çalışacağınız ve ek gelir yaratacağınız bir iş planınız varsa bu yeniay zamanında bunun ilk adımlarını atabilirsiniz. Kariyer hayatınızda zorlu bir 3 seneyi geride bırakıyorsunuz. Sorumluluklar gezegeni Satürn sizi 2020 yılından beri test ediyor. İş hayatında olgunlaşmanızı sağlayacak zorlu yöneticilerle çalışmış olabilirsiniz. Artık bu süreç yavaş yavaş geride kalıyor. Bu yeniay ise size bu zorlu süreci geride bıraktıracak kapıları aralayacaktır. Yeniaydan bir iki gün sonra ise partnerinizin iş hayatında gerçekleşecek pozitif gelişmeler maddi konuda sizi rahatlatacak bir diğer konu olacak. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.



İkizler Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı sizin açınızdan destekleyici olacaktır. Özellikle 2022 Kasım ve Aralık aylarında zorlu ve stresli bir süreçten geçmiş olabilirsiniz. Bu yeniay zamanında ise bu zorlu süreci geride bırakmanıza destek olacak arkadaşlarınız olacaktır. Bazılarınız arkadaşlarınızla bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Alacağınız yeni bir eğitim sizi destekleyecek insanlarla tanışmanıza yardım edebilir. Eğer yurtdışı ile bağlantılı işler yapıyorsanız yeni anlaşmalar gündeme gelebilir. Özellikle Ocak başında maddi olarak bazı zorluklar yaşamış olabilirsiniz. Yeniay zamanında bazılarınız kredi borçlarınızı kapatmanıza destek olacak imkanlar yakalayabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Yengeç Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı sizin açınızdan vergi, sigorta ya da kredilerle ilgili yeni kararları getirecektir. Kariyerinizde şanslı bir döngünden geçiş yapıyorsunuz. Belki yatırım için kaynak arayışına girebilirsiniz. Ya da ortaklık teklifleri alabilirsiniz. Bir süredir aslında ilişki ve ortaklıklar konusunda zorlanıyor olmanız muhtemel. Ancak bu yeniay ile birlikte geçtiğimiz süreçte yaşanan aksaklıkları toparlama fırsatı yakalıyorsunuz. Maddi konularda alacağınız risklerin farkında olun, yeniaya eşlik eden sabit yıldız gözükara hareketler konusunda bir uyarı veriyor. Yine de yeniaydan bir iki gün sonra güzel haberler alabilirsiniz. Bu dönemde partnerinizin iş hayatında yaşanacak olumlu gelişmeler onun kazançlarında da bir artışı beraberinde getirebilir. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Aslan Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı sizin açınızdan yeni bir ilişki ya da ortaklığın kapısını aralayabilir. 2020 yılından beri ilişkiler konusunda zorlanıyorsunuz. Aslında partnerinizden destek bulamadığınız bir süreç olabilir. Veya üzerinize fazlasıyla sorumluluk yüklenmiş de olabilir. Bazılarınız ise ilişkilerden uzak durmayı tercih etmiş olabilir. Eğer hayatınızda biri yoksa ciddi bir ilişki bu dönemde gündeme gelebilir. Eğer hayatınızda biri varsa partnerinizle bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bazılarınız ise uzak mesafe bir ilişkiye başlayabilir. Bir iş ortaklığı gündeme gelirse bu muhtemelen yurtdışı ile bağlantılı bir firma olacaktır. Bir süredir hizmet aldığınız kişilerle sorun yaşıyorsanız yeni bir sözleşme yapma fırsatı da yakalayabilirsiniz. Bazılarınız taşındığı için yeni bir kira sözleşmesine imza atabilir. Veya kiracılarınızla sorun yaşamışsanız şimdi bir arabulucu ile bu sorunları çözme fırsatı yakalayabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Başak Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı sizin açınızdan yeni bir işin ya da ofisin kapısını aralayabilir. Bir iş ortaklığı fırsatı yakalayabilirsiniz. Bazılarınız ise iş nedeniyle bazı etkinliklere katılma planı yapabilir. Eğer kendi işinizi yapıyorsanız ofisiniz için para harcayabilirsiniz. Ya da yeni bir gelir kaynağı yaratmak için yeni projelere dahil olabilirsiniz. 2020 yılından beri aslında iş yerinizle ya da iş arkadaşlarınzla bazı sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Bu süreçte yaşadığınız sorunları çözmek için şimdi bazı fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bunun için adım atmaktan çekinmeyin. Eğer uzunca bir süredir iş arıyorsanız bu yeniay zamanında çalışmaya başlayabilirsiniz. Bazılarınız ise sağlık konusunda yaşadığı sorunlar için doğru tedavi ya da hekimi bulabilirler. Yeni bir beslenme ya da egzersiz düzenine başlayabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Terazi Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı çocuklarınızla ilgili konuları daha fazla öne çıkacaktır. Eğer yaşları küçükse tatil nedeniyle belki onlarla daha fazla vakit geçirebilirsiniz. Eğer bir çocuğunuz yoksa yeni bir flört gündeme gelebilir. Veya ilgilendiğiniz bir spor ya da sanat dalıyla ilgili bir eğitime başlayabilirsiniz. Bazılarınız partnerleri ile etkinliklere katılabilir. Hediyeler alabilirsiniz. İlişkiler konusunda bir süredir zorlanmış olabilirsiniz. Özellikle hayatınızda biri yoksa bu dönemde ya karşınıza çıkan partner adayları azalmış ya da sorunlu kişilerle karşılaşmış olabilirsiniz. Şimdi ise şanslı bir dönem başlıyor. Karşınıza partner adayları çıkabilir. Eğer bir birlikteliğiniz varsa partnerinizden yeniay zamanında güzel destekler alabilirsiniz. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Akrep Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı zamanında ev ya da yerleşimle ilgili önemli kararlar vermeniz gerekebilir. Bazılarınız ev için harcama yapabilir. Veya ailenizle ilgili konular gündeminizi meşgul edebilir. İş hayatınızın hareketlendiği bir dönemdesiniz. Bu nedenle belki bir süredir eve çok zaman ayıramamış olabilirsiniz. Aslında ev ve yerleşim konusunda bir süredir bazı sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Bu sorunlar artık geride kalmak üzere. Bu yeniay zamanında bununla ilgili ilk adımları atabilirsiniz. Eğer kendi işinizi yapıyorsanız bu süreçte ofisinizi de değiştirebilirsiniz. Bazılarınız ise iş nedeniyle taşınmak durumunda kalabilir. Bu süreçte partnerinizin de kariyerinde önemli başlangıçlar gündeme gelebilir. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Yay Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı zamanında bir yolculuk planı yapabilirsiniz. Bu daha çok çocuklarınızla yapacağınız bir plan olacaktır. Bazılarınız ise bu süreçte bir eğitime başlama kararı alabilir. Kardeş ya da kuzenlerinizin hayatındaki önemli gelişmelerden siz de etkilenebilirsiniz. Onlarla ilgili güzel haberler alabilirsiniz. Veya bir hediye almanız da olası. Bazılarınız ise aracının bakımı için para harcayabilir. Eğer bir araç alma planınız varsa hala bazı aksaklıklarla uğraşmak zorunda olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın ve acele etmeyin. İlişkiler konusunda ise iki kişi arasında kalmak olasıdır. Eğer davalı süreçleriniz varsa bu dönemde gelecek anlaşma tekliflerini ciddiye alın. Aksi durumda süreç beklediğinizden uzun sürebilir. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Oğlak Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı zamanında kendinize yeni bir gelir kapısı yaratabilirsiniz. Bazılarınız ise yeni yatırım kararları alabilir. Yöneticilerinizle maaş konuşmaları yapabilirsiniz. Bir süredir iş arkadaşlarınızla rekabet artmış olabilir. Veya iş yerinizde başlattığınız bir proje beklediğiniz gibi gitmiyor olabilir. Sakin olun ve yöneticilerinizin desteğini alarak sorunları çözmeye gayret edin. Doğru adımlar sizi maddi olarak ödüllendirecektir. Bazılarınıza gelen yeni iş teklifleri bir yer değişikliğini de beraberinde getirebilir. Partnerinizin uzun bir süredir beklediği terfi ise bu yeniay zamanında tekrar gündeme gelebilir. Merak etmeyin, olumlu cevaplar gelmek üzere. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Kova Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı zamanında tüm dikkatler sizin üzerinizde. Yapacağınız açıklamalar ya da verdiğiniz kararlar fazlasıyla dikkat çekecek. Retroları geride bıraktığımız için artık attığınız adımlardan geri dönme şansınız yok. Bu nedenle de bu yeniay zamanında atılan adımların ardında duruyorsunuz gibi gözüküyor. Bu kararlı duruşunuz ile yakın çevrenizden destek alabilirsiniz. Ancak bazı dedikoduların da kulağınıza gelmesi olasıdır. Kimin dost kimin düşman olduğunu ise dolunay zamanında göreceksiniz. Çocuklarınızla ya da partnerinizle çıkacağınız bir yolculuğun size iyi gelecektir, karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirin. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.

Balık Burçları Kova Yeniayından Nasıl Etkilenecek?

Kova yeniayı sizin açınızdan biraz insanlardan uzaklaşacağınız bir zamanmış gibi gözüküyor. Bazılarınız bir inziva tatiline katılabilir. Bu süreçte ruhsal konularda okumalar yapabilir ya da bunlarla ilgili bir eğitim alabilirsiniz. Bazılarınız terapiye yönelebilir. Veya sağlık kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Bu dönemde mahremiyetin önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Özellikle iş yeriniz ve iş arkadaşlarınızla ilgili konularda dedikodulardan uzak durmanızda fayda var. Bazılarınız ise bir süreliğine bir arkadaşınızla kalabilirsiniz. Bazılarınızın eşi ise bu dönemde yeni bir işe başlayabilir. Veya yeni bir görev üstlenebilir. Daha fazlası için Astroloji Danışmanlığı alabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



Geleneksel Astroloji Eğitimi hem astrolojiye yeni başlayacaklar için hem de başka ekolleri öğrenmiş ancak geleneksel teknikleri de merak edenler için hazırlanmıştır. Bu astroloji eğitimi uzaktan eğitim şeklindedir ve süre sınırı yoktur. Kendi hızınızda öğrenir ve dilediğiniz konuyu tekrar edebilirsiniz. Doğum haritası üzerinden de gelecek tahmini yapmanızı sağlayabilecek isabetli tekniklerin de dahil olduğu bir eğitimdir. Bu eğitim içeriğini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

bottom of page