top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Yarayı İyileştirmek - Chiron Koç Burcunda ve Angelina Jolie

Chiron astrolojide çoğu zaman "Yaralı Şifacı" miti ile tanınır. Daha çok yara aldığımız bir nokta olarak anlatılır. Psikolojik süreçleri elbette vardır. Bunlarla ilgili blogda yazılmış diğer yazılara buradan ulaşabilirsiniz.


Doğum haritasında Chironu Koç burcunda olan bir çok sanatçı var. Angelina Jolie bunlardan yalnızca bir tanesi. Koç burcu daha çok savaşçı arketipi ile bilinir. Jolie sıklıkla karşımıza savaşçı bir karakter olarak çıkıyor. Doğum haritasında Koç burcunda güçlü vurgular var. Ay, Jupiter ve Mars da Koç burcunda yer alıyor. Haliyle karşımıza Ajan Salt ya da Lara Croft olarak çıkması şaşırtıcı değil.


Aslında Chiron 'un buradaki varlığı Koç burcundaki özellikleri sağlıklı kullanmakta bir zorluk olarak karşımıza çıkartır. En azından karşılaştığımız bir çok reçete bilgi de benzer özellikleri savunuyor. Danışmanlıklarda Chiron 'un daha çok bir kör nokta gibi çalıştığını gözlüyorum. Yaşamlarına adapte etmekte zorlandıkları ve yetersiz hissetmelerine neden olan bir alan gibi çalışıyor. Koç burcundaki Chiron daha çok liderlik konusunda sorunlar, tek başına hareket etmek, bir partner ya da ortak olmadan bağımsız olmak gibi sorunlarla boğuşabilir. İşbirliği yapmayı, kendisinden beklenildiği gibi davranmayı daha kolay bulabilir. Ne istediğini bilmek, doğru bir savaş alanı belirlemek ana sorunudur. Güçlü bir lideri takip etmeyi tercih edebilir. Başkalarına yardım edebilmek için liderliği üstlenmek ise kapıyı aralayacak olan anahtardır.



Angelina Jolie 'nin haritasında kişinin iç dünyasında neler olduğunu bilmediğimiz için kontrol etme şansımız yok. Ancak dış dünyada neler yaşadığını kontrol edebiliriz.


Chiron 'un mitolojisine baktığımızda daha çok başkalarını şifalandırmakla ilgili. Burada kendini geri plana atmak / feda etmek ve böylece duyduğu acıdan kurtulmak gibi bir dinamiği var. Yaptığı fedakarlığın sonrasında adı bir takım yıldızına verilerek yaşatılır. Bu da ona gösterilen saygının bir ifadesidir. Maddi bir ödül değildir, ganimetler ya da sihirli bir güç verilmemiştir; sadece adı yaşatılmıştır.


2011 yılında Jupiter Koç burcundan geçerken Angelina Jolie ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu. Bilin bakalım nasıl bir film çekmek için. In the Land of Blood and Honey, Türkiye 'de Kan ve Aşk olarak yayınlandı. Filmi 90 'lı yıllarda Bosna savaşını yaşayan ve birbirinden ayrı düşen bir çifti anlatıyor. Müslüman bir ressam olan Ajla ve Sırp polis memuru Danijel, Bosna Savaşı’nın patlak vermesiyle önce ayrı yönlere savrulur, ardından yeniden karşılaşırlar. Fakat bu kez Ajla milislere hizmet etmekle görevli bir savaş esiri, Danijel ise bir Sırp milisidir. Film en iyi yabancı dilde (Jupiter) film kategorisinde Altın Küreye aday gösterildi. Film büyük bir başarı kazanmadı. Ancak Angelina Jolie savaşa dikkat çektiği için Fahri Saraybosna 'lı ilan edildi.


Bu yönetmenlik denemesi ardından belki de güçlü bir başarı elde edemediği için geri çekilebilirdi. Ancak güçlü Koç burcu vurgusu nedeniyle tekrar denedi. Karşımıza bu sefer Coen kardeşlerin senaristliğini üstlendiği Unbroken - Boyun Eğmez filmiyle çıktı. Film yine savaşta geçiyordu ve gerçek bir yaşan öyküsünden esinlenmişti. Bu sefer eleştirmenlerden birbirinden farklı yorumlar geldi. IMDB puanı ise bu sefer 7 'nin üzerine çıkmayı başardı. Güney düğüm bu tarihlerde Koç burcundan geçiş yapıyordu.



2015 yılında bu sefer Brad Pitt ile birlikte kamera karşısına geçer. 3.yönetmenlik denemesinde evlilik krizinin eşiğindeki bir çifti anlattığı By The Sea, Yaşamın Kıyısında bütçesini çıkaramamıştır. Film, Brad Pitt ve Angelina Jolie 'nin balayında oldukları Malta 'da çekilmiştir. Jolie 'nin Chiron 'u doğum haritasında Venüs ile kare açı yapıyor. Bu da bize ilişkiler ve estetik kaygıların kırılgan olduğunu gösterir.


Jolie 'nin son yönetmenliği ise First They Killed My Father, çocuk asker olmaya zorlanan Kamboçyalı Loung Ung 'ın gerçek yaşan hikayesini anlatır. Bu kez eleştirmenlerden tam not alır. Ve transit Uranüs, doğum haritasındaki Kiron 'un tam üzerindedir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Örnek Harita Yorumları ile öğrendiğiniz temel bilgilerin nasıl yorumlandığını öğrenme şansı yakalayabilirsiniz. Programlar sayfasından pratik astroloji eğitimlerini inceleyebilirsiniz.


Ünlülerin Doğum Haritaları







bottom of page