top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Ay Tutulması ve Thor 'un Çekici


21 Ocak 2019 Ay tutulması üzerine bir yazı hazırlarken çok fazla kullanmadığım bir açı kalıbına takıldım. "Thor 'un Çekici" olarak geçen bu açı kalıbı en zor açı kalıplarından biridir. Aşağıdaki haritada Ay/Venüs ile Uranüs/Venüs arasında 135lik açı bulunmakta. Ay ve Uranüs arasında da 90derecelik açı bulunmaktadır. Kare açı dediğimiz 90 derece çatışma açısıdır. Bir karar alıp adım atıldığında genelde gerilim de çözülür. İki düşman enerjidir. Birbirleri ile uyuşamazlar. Nitelik olarak aynı ama element olarak birbiri ile uyuşmayan iki burcu gösterir. Oysa 135 lik açı kalıbı aslında kare açıdan da gergindir. Bir 90 derece ve bir yarım kare denilen 45 dereceyi barındırır. Bu açı için Tracy Marks "ilişkileri etkileyen artan bir gerilimi ifade eder" der. Robert Hand 'e göre 8 harmoniktir. Bir değişim ve bir dualite içerir. Ancak kare açının barındırdığı bir direnç enerjisi de vardır. Tüm bunları biraraya getirdiğimizde aslında oldukça zorlayıcı açıyı bir arada barındırdığı için yüksek bir gerilime işaret eder. Apexte kalan gezegenin üzerine binen enerji bu alanın sağlıklı çalıştırılmasını gerektirir. Özellikle bu göstergeye uyumlu açı yapan başka bir gezegenden ya da açı kalıbından destek alınması önerilir. Aksi durumda Thor 'un Çekici bir doğum haritasında etkinse kişi çok fazla eleştiriye maruz kalabilir.


Şimdi Ay tutulması haritasına geri dönelim. Burada Ay Uranüs arasındaki kare açı var. Apexteki gösterge ise Yay burcunda yer alan Venüs. Gerilim, baskı ve direnç buraya yöneliyor. Şimdi anımsayalım yayburcu neleri sembolize eder; bağımsız, eğitimli, uluslararası, çok uluslu. Güçlü yanları farklı kültürlere tolerans ve hoşgörüdür. Venüs ise sanatçıları anlatır.

Aslan ise gönülleri fethetmek için ne yapması gerektiğini bilen performans sanatçısıdır. Arketipi kraldır. Cömertliğinin ışığında parlamayı seven insanlar diye tanımlar Hajo Banzhaff. Bu iki göstergeden birine kare açı yapan birine de 135lik açı yapan Uranüs ise tutulmaya kare açı yaparak başrolü kapıyor. Uranüs isyan edendir. Ancak şuan öncü Koç burcunda ve ani bir parlama enerjisi barındırıyor. Koç burcunun son derecelerinde. Son dereceleri anaretik buluruz çünkü artık enerjisi tükenmiştir ve daha çok gölge yanlarını sergilemeye meyillidir. Yani oldukça isyankar ve ani tepkiler vermeye hazır asi bir enerjisi var.

Ay tutulması olayların görünür olduğu, netleştiği ve tamamlandığı zamanları gösterir. Artık herşey ortadadır.

Fazıl Say konserinin haberi, bütün gün araştırdığım açı kalıbının aslında canlı örneği olarak karşıma çıkınca taşlar yerine oturdu. Herşeyden önce şaşırtıcı ve sıradışı bir haberdi. Burada Yay burcundaki Venüs, eleştiri oklarının hedefi konumunda. Ay tutulması aslan burcunda; gerilimli enerji bir performans sanatının sahnelenmesi ile başladı. Bütün gerilim ise Venüs'e yani sanatçıya döndü. Koç burcundaki Uranüs ise bir karşı çıkışı gösteriyor. Bu açı kalıbını yorumlarken apexte kalan gezegenin yöneticisine bakın, eğer yönetici güçlü ise kişi bu eleştirilerin üstesinden gelebilecek güçtedir denir. Venüs 'ün yöneticisi kendi yönettiği burçtaki Jupiter.

Doğum haritanızla ilgili merak ettiklerinizin mini danışmanlık alarak sorabilirsiniz.


Dün bir film izledim. Eşzamanlılık sayesinde benzer bir dinamiğin başka bir versiyonunu önceden izlemiş olmak farklı bir etki yaratıyor. Into The White (https://www.imdb.com/title/tt1876277/), bir grup alman ve ingiliz askerin 2.dünya savaşında Norveç' te uçaklarının düşmesini ve zorlu hava şartlarında hayatta kalma mücadelelerini anlatan bir film. Olaya biraz daha uzaktan bakabilmek isteyenler için öneririm.


Bunlar da ilginizi çekebilir.

Ünlülerin Doğum Haritaları




bottom of page